Vorige | Volgende

Oudezijds Voorburgwal 153 A 1012ES Amsterdam

Vraagprijs € 1.575.000 

Bouwjaar
1773
Woonoppervlakte
273 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
158 m²

Omschrijving

“Het Magazijn”

Ervaar het unieke huis middenin het dynamische Centrum van Amsterdam. De serene stilte, de privacy en het historische karakter geven dit bijzondere achterhuis een dagelijks ervaring van verfijnde souplesse.

*see below for English translation*


Bijzonder smaakvol en rijk gedetailleerd achterhuis van ca. 273 m˛. De woning heeft een historisch karakter met onder andere mooie oude vloerdelen, atelier achtige woonruimte, veel lichtinval en is verdeeld over vier riante woonlagen. Het huis is onderscheidend in maatvoering, sfeer en multifunctioneel gebruik.

Een ligging in de dynamiek van het centrum maar het wonen in het huis ervaart men als een sereniteit van stilte, ultieme privacy en rust. De locatie nabij de Nieuwmarkt ademt cultuur, dynamiek en gelegen nabij goede restaurants en gezellige horeca.

De woning biedt bijvoorbeeld een perfecte combinatie van wonen, werken, atelier, gallery of film – en expositieruimte.

Indeling:
De historische entree geeft toegang tot het achterhuis. Er is een eigen entree met een mooie marmervloer, sfeervolle patio met grote boom en originele deuren.

Begane grond:
Er is een zeer ruime en lichte woonruimte met een eetgedeelte en een in het oog springende zuil en trap. De knusse keuken heeft een vierkante opstelling en voorzien van veel werkruimte. In de hal is een badkamer met douche en een tweede toilet.

Voorts is er aan de achterzijde een grote garderobe en interne bergruimte met tevens een deur naar een achterpoort. Met 6 meter steeg in eigendom.

Eerste verdieping:
Er is een grote open ruimte met vier ramen breed en tegen de lange wanden boekenkasten. Deze verdieping heeft bijvoorbeeld dienst gedaan als werk- en slaapkamer, bibliotheek, muziekruimte, lezingen of groot diner.

Tweede verdieping:
Aan de voorzijde van het huis is de ruime slaapkamer met vier ramen breed met badkamer en suite. Er is tevens een grote walk-in closet, passend in de authentieke sfeer van het huis.

Derde verdieping:
Er twee zeer sfeervolle slaapkamers onder de nok van het huis. Kenmerkende houten vloeren en originele balken.

Ligging:
De woning is gelegen in het Centrum van Amsterdam nabij de Nieuwmarkt, Dam en het “ nieuwe” Rokin.

Een bijzonder omgeving door o.a. een uitgebreid aanbod van winkels, markten en op loopafstand van het levendige Centrum.
Metrostation Rokin van de Noord-Zuidlijn is ca. 6 minuten lopen.

Bijzonderheden:

- Woonoppervlakte van circa 273 m˛
- Energielabel F
- Fraaie detaillering met historische elementen en kleurstelling
- Perfecte ruimte voor exposities en presentaties
- Oase van rust in de dynamiek van het Centrum
- Voormalig stoffenmagazijn

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kijk voor meer informatie, plattegronden en brochure op onze website!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

“Het Magazijn”

Exceptionally elegant and ornately detailed rear canal house annex spanning ca. 273 sqm. The property has historic character featuring beautiful antique floorboards, a living space with an artist-studio aesthetic, abundant daylight entry, spanning four spacious levels. The home is extraordinary in terms of its dimensions, atmosphere and potential for multi-functional use.

A location amidst the effervescent city center, yet a home that offers ultimate serenity and quiet, unequalled privacy and peace. The location nearby Nieuwmarkt is a dynamic hub of culture and dynamic energy, close to good restaurants and lovely cafes and eateries.
The property is the perfect combination of a home and workspace, and can accommodate an artist studio, gallery or film and exposition space.
Layout:
The historic entrance leads through to the rear annex. The private entrance with stunning marble flooring, a welcoming patio with a large tree and the original doors.
Ground floor:
An extremely spacious and bright living and dining area with a commanding pillar and staircase. The inviting kitchen is in a square layout and offers ample workspace. Off the hall is a bathroom with a shower and a second toilet.
At the rear is a large coat area and internal storage space as well as a door to the rear gate, opening to a privately owned 6-meter alley.

First floor:
Large open-plan space with four windows and bookcases along the long wall. This level can be used as a study/bedroom, library, music room, for lectures or dinner parties.

Second floor:
Spacious bedroom at the front with four windows and an en suite bathroom, as well as a large walk-in closet, in keeping with the authentic atmosphere of the house.

Third floor:
Two extremely charming bedrooms under the eaves. Characteristic wooden flooring and the original beams.

Location:
The property is in Amsterdam's Centrum borough nearby Nieuwmarkt, Dam Square and the “new” Rokin.
An extraordinary area with a wide selection of shops, markets and within walking distance of the lively city center.
Approximately 6 minutes' walking distance to Noord-Zuidlijn Metro station Rokin.

Specifications:

- Residential floor area approximately 273 sqm
- Energielabel F
- Stunning details with historic features and color scheme
- Perfect space for expositions and presentations
- A have of peace amidst the hustle and bustle of Centrum borough
- Former textile warehouse

This information was drafted with the utmost care. However, we are not liable for any unintended omission or inaccuracy, etcetera nor any consequences related thereto. All measurements and sizes are indicative only.
The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.

For more information, the brochure and floorplans, please consult our website!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1773

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
273 m²
Perceeloppervlakte
158 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Oude Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied én zijn economische waarde.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder