Vorige | Volgende

Oudezijds Voorburgwal 187 - H 1012EW Amsterdam, BG-terrein e.o.

Vraagprijs € 650.000 

Huurprijs € 2.200 per maand

Bouwjaar
1663
Woonoppervlakte
102 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Prachtige dubbele bovenwoning op de 4e en 5e verdieping met de entree op de derde. Bij binnenkomst op de bel-etage wordt u al betoverd door de statige entree met vijf meter hoge gezamenlijke ontvangsthal met marmeren vloer. De woonverdieping heeft een pakhuis-achtige uitstraling met een groot openslaand raam naar de grachtzijde. Hierdoor heeft u een prachtig en vrij uitzicht over het water en het levendige en bruisende centrum van onze hoofdstad. De woning is zeer sfeervol te noemen, dit komt mede door de mooie balken, meerdere originele details en zelfs het oude takelwiel is nog te zien!
Dit Rijksmonument is gebouwd in 1663 en in 1996 gerenoveerd en gesplitst in appartementen.

***********English below************

Voor verhuur: niet geschikt voor meer dan 2 delers!!!

>>>>>Bij de bezichtigingen houden wij ons strikt aan de richtlijnen van de RIVM, zo zullen wij geen handen schudden en duidelijk afstand houden. Wij maken separate afspraken, zodat kijkers elkaar niet tegenkomen in de woning of het trappenhuis. We hopen op uw medewerking, samen maken we het verschil. <<<<<<<<

INDELING
Bel- etage met eigen handige berging en entree middels trapopgang naar de 3e verdieping.
Derde verdieping: entree, trap naar vierde verdieping. Woonkamer aan de voorzijde met prachtig en vrij uitzicht. Er is een brede vensterbank gemaakt waardoor je heerlijk in de zon kan zitten met uitzicht op de gracht. De woonkamer beschikt over een zeer gezellige open haard. Keuken met alle denkbare inbouwapparatuur. De ruime en luxe badkamer is voorzien van een tweepersoons bad, een douche, hangend toilet en een wastafel. Vanuit de badkamer kunt u de sauna betreden. Aan de achterzijde is de royale slaapkamer gelegen. Deze kamer is voorzien van een handige inbouwkast met zeer veel opbergmogelijkheden.
Vijfde verdieping. Via de originele trap is de vijfde verdieping te bereiken. Een zeer royale ruimte die voor meerdere doeleinden geschikt is. Hier hangt het oude takelwiel mooi in het zicht. Aan de achterzijde is er nog een slaapkamer van circa 7 m˛. Deze verdieping beschikt over een nok hoogte van ca. 3 meter!!
In de naast gelegen onderbouw bevindt zich nog een berging.

LiGGING
Het Rijksmonument uit 1663 is gelegen in hartje centrum naast het fameuze Grand hotel. Het ligt midden in het centrum en in de nabijheid van het Centraal Station. Vele terrasjes, restaurants en winkels zijn in de buurt. Maar ook de Nes met Theater Frascati, de Dam, het Spui, Magna Plaza, het Muziektheater en Carré zijn allemaal op loopafstand. Het bruisende hart van de stad, maakt deze locatie tot een uniek stuk Amsterdam.

KENMERKEN
- Eigen grond
- Rijks monumentaal pand gelegen op eigen grond
- Balkenplafond en massieve vloerdelen door de gehele woning
- Dubbele beglazing
- Professionele en actieve VvE, maandelijkse bijdrage circa € 214
- Goede ligging t.o.v. het openbaar vervoer. Nabij de halte van de Noord-Zuidlijn en op loopafstand Centraal Station.
- Aanvaarding in overleg, kan snel
- Berging in de naastgelegen onderbouw

************************************************************

Beautiful double upstairs apartment on the 4th and 5th floor with the entrance on the third. Upon entering the first floor, you will already be enchanted by the stately entrance with a five-meter high communal lobby with marble floor. The living floor has a warehouse-like appearance with a large opening window to the canal side. This gives you a beautiful and unobstructed view over the water and the lively and vibrant center of our capital. The apartment can be called very attractive, this is partly due to the beautiful beams, several original details and even the old pulley wheel can still be seen!
This national monument was built in 1663 and renovated in 1998 and split into apartments.

>>>>>During the viewings we strictly adhere to the guidelines of the RIVM, so we will not shake hands and keep a clear distance. We make separate agreements, so that viewers do not meet in the house or the stairwell. We hope for your cooperation, together we make the difference. <<<<<<<<

For rental: not suitable for more than 2 sharers !!!

LAYOUT
First floor with its own handy storage room and entrance via stairs to the 3rd floor.
Third floor: entrance, stairs to fourth floor. Living room at the front with beautiful and unobstructed views. A wide windows has been made so you can sit in the sun with a view of the canal. The living room has a very cozy fireplace. Kitchen with all conceivable built-in appliances. The spacious and luxurious bathroom has a double bath, a shower, a hanging toilet and a washbasin. From the bathroom you can enter the sauna. The spacious bedroom is located at the rear. This room has a handy built-in closet with many storage options.
Fifth floor. The fifth floor can be reached via the original staircase. A very spacious space that is suitable for multiple purposes. The old pulley wheel is beautifully visible here. At the rear there is another bedroom of approximately 7 m˛. This floor has a ridge height of approximately 3 meters !!
There is a storage room in the adjacent substructure.

LIGGING
The National Monument from 1663 is located in the heart of the city center next to the famous Grand Hotel. It is located right in the center and close to the Central Station. Many terraces, restaurants and shops are nearby. But also the Nes with Theater Frascati, Dam Square, Spui, Magna Plaza, Muziektheater and Carré are all within walking distance. The bustling heart of the city makes this location a unique part of Amsterdam.

CHARACTERISTICS
- National monumental building located on its own land
- Beamed ceiling and solid floorboards throughout the house
- Double glazing at the front
- Professional and active Owners Association, monthly contribution € 214
- Good location in relation to public transport. Near the stop of the North-South line.
- Acceptance in consultation, can be done quickly
- Storage room in the adjacent substructure.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 214 p/m
Aanmeldingsdatum
28-04-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1663

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
102 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Oude Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied én zijn economische waarde.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder