Vorige | Volgende

Palmgracht 14 1 1015HM Amsterdam, Driehoekbuurt

Bouwjaar
1938
Woonoppervlakte
41 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Wij mogen dit praktische en grotendeels gemoderniseerde tweekamer appartement van circa 41 m² te koop aan bieden. De woning is gelegen op eigen grond in het hart van de Jordaan aan de zeer rustige (gedempte) Palmgracht. Hier combineer je de geneugten van de stad met de luxe van het rustige wonen in een haast dorpse omgeving.

Omgeving en ligging:
Centraal gelegen om dat hoek van de Haarlemmerdijk/straat met haar vele exclusieve winkels, de zaterdagmarkt op de Lindengracht en weekmarkt op de Westerstraat/Noordermarkt. Voor groen en ontspanning is het Westerpark nabij en daarnaast heeft de Jordaan voor iedereen wat wils als het gaat om de veel goede restaurants, cafés en buurtwinkels. Ook is de woning gunstige gelegen ten opzichte van het OV en uitvalswegen. Amsterdam CS tref je op een steenworp afstand en de Ringweg A10 bereik je binnen 10 minuten via de Haarlemmerweg, S103.

Indeling:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereik je via de overloop van de eerste verdieping het entree van de woning. Na binnenkomst tref je de hal via waar je alle vertrekken bereikt. Lichte woonkamer met brede erker en schouw aan de voorzijde via je waar fraai uitzicht is op de Palmgracht richting de Brouwersgracht. Moderne keuken aan de achterzijde voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser en combioven. In de keuken is tevens ruimte voor een wasmachine en drogercombinatie. Naast de keuken is de ruime slaapkamer gelegen. Het balkon aan de achterzijde is te bereiken via zowel de keuken als de slaapkamer. Aan de hal in het midden van de woning is een badkamer met douche en wastafel gelegen evenals een separaat toilet. Op de zolderverdieping tref je nog een ruime berging die ook goed dienst kan doen als werk- of studeerplek.

Kortom, een hele fijne en complete woning op een geweldige locatie. Wij leiden je graag rond.

Bijzonderhden:
- Super centrale ligging in de Jordaan;
- Gelegen op eigen grond;
- Praktische indeling met veel lichtinval door de brede erker;
- Ruime zolderberging die prima dienst kan doen als werkruimte;
- Het pand waar de woning in is gelegen betreft een gemeentelijk monument;
- Kleinschalige Vereniging van Eigenaars, professionele administrateur;
- Servicekosten bedragen € 100,-- per maand;
- Oplevering: in overleg, kan snel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
41 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder