Vorige | Volgende

Perseusstraat 8 rood 2024VZ Haarlem

Bouwjaar
1932
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

-English below-

Leef! heerlijk in de Perseusstraat 8 rood. Na 16 jaar met veel plezier te zijn bewoond door de huidige eigenaar, is het moment daar dat een nieuwe bewoner van deze ruime bovenwoning zijn/haar thuis maakt. Hier woon je jaren met veel plezier door de goede maatvoering, de potentie en de populaire locatie! De woning beschikt over maar liefst 5 slaapkamers en een heerlijk balkon. Op zoek naar meer slaapkamers? Geen probleem! Het is door de ruime zolderverdieping mogelijk om 2 extra slaapkamers te realiseren. Daarnaast heeft deze woning nog veel meer pluspunten:

+ De entree is een mooi welkom met de Granitovloer en genoeg ruimte voor fietsen.
+ Veel sfeervolle jaren '30 details zoals een erker, glas-in-lood, en suite- en paneeldeuren.
+ Woonkamer met mooie houten vloer, originele schouwen en openslaande deuren.
+ Royaal balkon over de hele breedte van de woning met berging.
+ Ruime badkamer compleet met douche, separaat ligbad en wastafelmeubel.

Karakteristieke details - eerste verdieping
Via de trap en de overloop kom je vanaf de begane grond binnen in de lichte doorzonwoonkamer met z’n karakteristieke jaren 30 details. En suite deuren met glas in lood creëren een gezellig gevoel.

Via de openslaande deuren in de woonkamer kom je terecht op het balkon waar je op ieder moment van de dag kunt genieten van de buitenlucht. Op deze verdieping vind je ook nog de keuken, eetkamer, 2 slaapkamers en een badkamer. De ruime badkamer heeft een douche en een heerlijk ligbad om in te ontspannen.

Veel mogelijkheden
Op de tweede verdieping vind je 2 slaapkamers en een toilet. Op deze verdieping is het heel goed mogelijk om 2 extra slaapkamers te creëren. Ook is er voldoende bergruimte op deze verdieping.

Kortom, een goed onderhouden ruime bovenwoning in een erg populaire buurt in Haarlem.

Leef! heerlijk in de Planetenbuurt…
Hier woon je goed in een populaire buurt met sfeervolle en degelijk gebouwde huizen uit de jaren '30, veelal erkerwoningen met glas-in-lood. Veilig en vriendelijk, een buurt met veel groen, mooie brede lanen, plantsoenen, speeltuinen, kinderopvang en een groot aanbod aan scholen en sportverenigingen, het is allemaal op loopafstand.

Niet ver van het park met Huis ter Zaan, vlakbij de Planetenlaan met zwembad, bibliotheek, grote supermarkt en het Schoterbos met minidierentuin Artis Klas. Toko’s en restaurantjes zijn lekker dichtbij en het grootwinkelaanbod ligt aan het Soendaplein (grote AH) en winkelstraat de Cronjé.

Goede busverbindingen en haltes zijn om de hoek. Het dorp Bloemendaal, NS station en de oude binnenstad van Haarlem zijn op korte loop/fietsafstand. En ook de centrale ligging tussen de uitvalswegen Schoterbrug/A9, de randweg en Bloemendaal aan Zee (nog geen half uur fietsen), maakt dit tot een fantastische buurt om te wonen en volop gaat leven.

Goed om te weten:
- Bouwkundig gekeurde woning, rapport ter inzage.
- Woonoppervlakte: ca. 132m2 (NEN- meetrapport).
- Gebouwd rond 1932 op een fundering op staal.
- Actieve VvE (notulen, kvk en opstalverzekering).
- Verwarming via gaskachels en warm water via de Bosch HR-ketel uit 2005.
- Energielabel: D
- 3 Zonnepanelen in eigendom.
- Oplevering in overleg.

-English-

After having been happily lived in by the current owner for 16 years, the time has come for a new occupant to make this spacious upstairs apartment his/her home. You will enjoy living here for years due to the good dimensions, the potential and the popular location! The house has no less than 5 bedrooms and a lovely balcony. Looking for more bedrooms? No problem! Due to the spacious attic floor it is possible to realize an extra bedroom. In addition, this house has many more pluses:

• The entrance is a nice welcome with the Granito floor and enough space for bicycles.
• Many attractive 1930s details such as stained glass, suite and panel doors.
• Living room with beautiful wooden floor, original fireplaces and patio doors to balcony
• Spacious balcony over the entire width of the house with storage.
• Spacious bathroom complete with shower, separate bath and washbasin.

In short, a well-maintained spacious apartment in a very popular neighborhood in Haarlem.

Great living in the Planetenbuurt…
Here you live well in a popular neighborhood with attractive and well-built houses from the 1930s, mostly bay windows with stained glass. Safe and friendly, a neighborhood with lots of greenery, beautiful wide avenues, parks, playgrounds, childcare and a wide range of schools and sports clubs, it is all within walking distance. Not far from the park with Huis ter Zaan, near the Planetenlaan with swimming pool, library, large supermarket and the Schoterbos with mini zoo Artis Klas. Tokos and restaurants are conveniently close by and the large range of shops is located on the Soendaplein (large AH) and the Cronjé shopping street. Good bus connections and stops are just around the corner. The village of Bloemendaal, NS station and the old town of Haarlem are a short walking / cycling distance. And the central location between the highways Schoterbrug/A9, the ring road and Bloemendaal aan Zee (less than half an hour by bike), makes this a fantastic neighborhood to live in and fully live.

Good to know:
- Architectural approved house, report available for inspection.
- Living area: approx. 132m2 (NEN measurement report).
- Built around 1932 on a steel foundation.
- Active VvE (minutes, Chamber of Commerce and building insurance).
- Heating via gas stoves and Bosch HR boiler from 2005.
- Energy label: D
- Owned 3 solar panels.
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Haarlem

Haarlem ligt op steenworp afstand van Amsterdam, maar heeft een geheel eigen karakter met een bijzondere geschiedenis en cultuur. Met spectaculaire monumenten, waarvan een groot aantal, zoals de Amsterdamse Poort en Sint-Bavokerk, bijna 800 jaar oud zijn, is het geen wonder dat zo veel bekende kunstenaars uit de Gouden Eeuw de pracht van Haarlem wilden vastleggen op doek. Een van de grootste Nederlandse schilders, Frans Hals, staat centraal in het Frans Hals Museum. Maar Haarlem heeft natuurlijk veel meer te bieden. Wat te denken van het Jugendstil treinstation, een van de mooiste stations in het land, de talrijke andere musea, heerlijke restaurants, gezellige cafés en vele winkels. En dan ben je ook nog eens vanuit de stad binnen een oogwenk in de uitgestrekte duinen of het strand!

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder