Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Pieter Lastmankade 70 1075KN Amsterdam, Bertelmanpleinbuurt

Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
80 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Op een fantastische locatie ligt deze goed verzorgde vierkamer bovenwoning, verdeeld over twee verdiepingen. Door de hoekligging heeft de woning veel raampartijen en een fraai uitzicht. De woning ligt in Amsterdam Oud-Zuid met het Museumplein en het Vondelpark op loopafstand. Naast een lichte woonkamer en open keuken beschikt de woning over een moderne badkamer en drie slaapkamers.

Indeling:
Eerste verdieping: Entree via de privé-opgang vanaf de begane grond. Lichte woonkamer met veel raampartijen, laminaat vloer en open keuken. De keuken beschikt over een 4-pits gasfornuis, magnetron, koel-vriescombinatie en vaatwasser. Toilet met fonteintje. Via een trap in de woonkamer toegang tot de tweede verdieping.
Tweede verdieping: Overloop met berging. Royale slaapkamer met bergkast. Tweede en derde slaapkamer. De gehele tweede verdieping is voorzien van een laminaatvloer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting.

Ligging: De woning ligt aan de Pieter Lastmankade in Oud-Zuid, aan het water van het Noorder Amstel Kanaal en het verlengde van Jan van Goyenkade. Om de hoek liggen de Cornelis Krusemanstraat en Okeghemstraat. De woning ligt op loopafstand van het Museumplein en het Vondelpark, alsmede de Cornelis Schuytstraat. Bij het Olympisch Stadion zijn diverse sportfailiteiten. De bereikbaar is met zowel de auto als met openbaar vervoer zeer goed. Binnen 5 autominuten is ringweg A10 bereikt en diverse haltes bevinden zich in de nabijheid van de woning.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 80 m2, Inhoud 251 m3 (NEN2580 ingemeten)
- Bouwjaar 1926
- Dankzij de hoekligging en vele ramen is het een lichte woning
- De woning beschikt over een eigen cv-ketel
- Professioneel VvE beheer, servicekosten bedragen € 109,- per maand
- Erfpacht Gemeente Amsterdam, Algemene bepalingen voortdurende erfpacht 2000, afgekocht t/m 15-12-2061
- Er is een verzoek ingediend voor eeuwigdurende erfpacht
- Berging op de tweede verdieping

This well-maintained three bedroom apartment with two floors, is located in a fantastic location. Due to the corner location, the house has many windows and a beautiful view. The house is located in Amsterdam Oud-Zuid with the Museumplein and the Vondelpark within walking distance. In addition to a bright living room and open kitchen, the house has a modern bathroom and three bedrooms.

Layout:
First floor: Entrance through the private stairs the ground floor. Bright living room with many windows, laminate flooring and open kitchen. The kitchen has a 4-burner gas stove, microwave, fridge-freezer and dishwasher. Toilet with hand basin. Access to the second floor via a staircase in the living room.
Second floor: Landing with storage. Spacious bedroom with storage cupboard. Second and third bedrooms. The entire second floor has a laminate floor. The bathroom has a walk-in shower, sink, toilet and washing machine connection.

Location: The house is located on the Pieter Lastmankade in Oud-Zuid, on the water of the Noorder Amstel Canal and an extension of Jan van Goyenkade. Around the corner are the Cornelis Krusemanstraat and Okeghemstraat. The house is within walking distance of the Museumplein and the Vondelpark, as well as the Cornelis Schuytstraat. There are various sports facilities at the Olympic Stadium. The access is very good by car and public transport. Within 5 minutes by car, the A10 is reached and various stops are located in the vicinity of the house.

Particularities:
- Living area 80 m2, Volume 251 m3 (NEN2580 measured)
- Build in 1926
- Due to the corner location and many windows, the apartment has a bright living room
- The house has a central heating boiler
- Professional VvE management, service costs are € 109 per month
- Annual lease payments in the Municipality of Amsterdam, General provisions for a continuous leasehold 2000, surrendered until 15-12-2061. A request has been submitted for perpetual leasehold.
- Storage on the second floor
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-01-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder