Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Plantage Muidergracht 149 boven 1018TT Amsterdam, Plantage

Bouwjaar
1886
Woonoppervlakte
176 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Bijzonder en licht en breed dubbel bovenhuis van ca. 176 m˛, gelegen op de bovenste twee etages van een monumentaal herenhuis uit 1886.
Vanuit de woning is er vrij uitzicht naar het plantsoen aan de Plantage Muidergracht, de Rijksacademie en de Muiderpoort.

Indeling:
Eigen entree met bergruimte, trap naar derde etage met overloop, garderobe en toilet. Op deze etage is de woonverdieping met zitkamer aan de grachtzijde en de woonkeuken aan de achterzijde. In de gehele kamer ligt een fraaie eikenhouten plankenvloer. Door de breedte, de hoogte en de vele ramen is deze ruimte zeer prettig en licht te noemen.

Op de vierde verdieping zijn de slaapvertrekken. Aan de voorzijde een ruime slaapkamer over de volle breedte met twee vaste kasten. In het midden een werkkamer met vaste trap naar de kapverdieping. Hier is aan de voorzijde een slaapgedeelte en aan de achterzijde bergruimte. Badkamer met ligbad, douche en wastafelmeubel. Op de overloop is er een separaat toilet en een wasruimte. Aan de achterzijde is er een slaapkamer met vaste kastenwand, ingebouwde wastafel, en een plafond tot in de nok van het huis. Op de hele verdieping ligt een plankenvloer van Amerikaans grenen.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in het centrum van Amsterdam in een leuke, gezellige buurt met veel restaurantjes, cafés en winkeltjes.

Het is een mooie, groene omgeving nabij Artis, de Hortus Botanicus en het Wertheimpark. De grachtengordel, de Stopera en Carré zijn op loopafstand.

De universitaire sfeer is in de buurt overal voelbaar gebleven met de UVA en Amsterdam Business School om de hoek.

Goede aansluiting op de A10 - zowel Noord (IJ-tunnel) als Zuid/oost (Wibautstraat, Amstelstation, Gooiweg)

Goed bereikbaar middels openbaar vervoer.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 176 m˛
• Eigen grond
• Eigen opgang
• Breed huis van 6,52 meter
• Fraai zicht op de Plantage Muidergracht
• De VvE heeft een meerjaren onderhoudsplanning
• Rijksbeschermd stadsgezicht
• Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
• De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

-----------------

Exceptional, bright and wide upper-level triplex, ca. 176 sqm, situated on the top two floors of a monumental townhouse dating back to 1886.
The apartment has an uninterrupted view of the green square on Plantage Muidergracht, Rijksacademie and Muiderpoort.

Layout:
Private entrance with storage, stairs to the third floor with a landing, coat area and a restroom. This is the main level with the sitting room facing the canal and the kitchen/lounge at the rear. The entire room is fitted with beautiful oak floorboards. Its width, height and numerous windows make this an exquisitely comfortable and bright space.

The bedrooms are on the fourth floor. At the front is a large bedroom spanning the full width which is fitted with two closets. The centrally positioned study has stairs to the attic floor. At the front of this level is a sleeping area and there is room or storage at the rear. Bathroom with a bathtub, shower and vanity. There is a separate restroom and laundry off the landing. At the rear, a bedroom with a fitted wardrobe wall, sink and a ceiling that reaches to the roof ridge. This level is fitted with American pine floorboards.

Area:
The apartment is in Amsterdam's city center in a lovely, bustling neighborhood with countless restaurants, cafes and shops.

A beautiful, leafy area nearby Artis, Hortus Botanicus and Wertheimpark. The canal belt, Stopera and Carré are within walking distance.

The academic atmosphere is clear throughout the neighborhood as it is also home to UVA Amsterdam University and Amsterdam Business School.

Excellent connectivity to the A10 beltway - both via Noord (IJ-tunnel) and Zuid/Oost (Wibautstraat, Amstelstation, Gooiweg)

Good connectivity by public transportation.

Specifications:
• Usable residential floor area ca. 176 sqm
• Freehold property
• Private entrance
• Wide, 6.52 frontage
• Stunning view of Plantage Muidergracht
• The HOA has adopted a long-term maintenance plan
• National protected cityscape
• This information was drafted with the utmost care. However, we are not liable for any unintended omission or inaccuracy, etcetera nor any consequences related thereto. All measurements and sizes are indicative only.
• The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-05-27
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1886

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
176 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Weesperbuurt/Plantage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder