Vorige | Volgende

Polanenstraat 60 E 1013VZ Amsterdam

Vraagprijs € 325.000 

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
36 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Zonnig, hip en goed ingedeeld tweekamer appartement met een externe berging gelegen aan de Polanenstraat in de gezellige Spaarndammerbuurt.
**English text below**
Middels het ruime trappenhuis kom je op de tweede verdieping. Je komt binnen in een ruime hal met een garderobekast en aansluitend in de woonkamer. Hier is een goed ingedeelde moderne inbouwkeuken aangebracht met veel praktische kastruimte en een ruim en breed composiet werkblad. De keuken beschikt over een inbouwkoelkast met vriesladen, een combi-oven en een 4 pits gasstel met een afzuigkap en ruimte voor een wasmachine.
De drie ramen in de woonkamer zorgen voor een heerlijk lichte en ruimtelijke sfeer.

Aansluitend kom je in de slaapkamer. Hier is aanvullende ruimte voor een kledingkast.
Vanuit de hal heb je toegang naar de badkamer. Hier vind je een inloopdouche, toilet en een wastafel.

In de onderbouw beschik je over een eigen berging voor het stallen van fietsen en extra opbergruimte.

Het appartement verkeert in een nette staat, Het appartement is uitgerust met houten kozijnen met moderne draaikiep ramen voorzien van dubbele beglazing. De vloerbedekking is een laminaat vloer en ook de badkamer verkeert in een nette staat.
Het monumentale pand is in 2009 grootschalige gerenoveerd en wordt sindsdien goed onderhouden door een actieve en betrokken VVE.

Erfpachtsituatie
Het appartement bevindt zich op erfpachtgrond in eigendom van woningcorporatie de Key
(een notarile groene opinie is aanwezig); de erfpachtcanon is afkocht tot en met 2059.

Vereniging van Eigenaren
De VvE wordt professioneel beheerd door VVE Beheer Amsterdam. Alle documenten van deze goedlopende VVE zijn aanwezig (onderhoudsplan, notulen, jaarcijfers etc).
De maandelijkse servicekosten bedragen 106,-.

Directe omgeving
De Spaarndammerbuurt is een sfeervolle en interessante wijk met haar prachtige Amsterdamse School architectuur, vele hofjes, charmante doorkijkjes, trendy restaurantjes (Compartir, De Walvis, Pontsteiger, Freud, De Pizzabakkers), leuke winkeltjes en het Westerpark en de Haarlemmerstraat liggen om de hoek.

Parkeren en Bereikbaarheid
De auto kan tegen betaling of middels een bewonersvergunning voor de deur van het complex worden geparkeerd. De verbindingen voor het openbaar zijn zeer nabij gelegen. Op loopafstand zijn er diverse buslijnen en op fietsafstand ben je binnen enkele minuten op de (trein) stations Amsterdam CS en Sloterdijk. De snelwegen naar o.a. A-10, A-5 naar Schiphol, Zaanstad, Den-Haag zijn binnen 10 minuten te bereiken. Sportievelingen zijn in deze buurt zeer op een hun plek. Zwemmers halen hun hart op in het nabijgelegen Brediusbad en hardlopen en bootcampen kan in het Westerpark.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1902;
- Fraai monumentaal pand;
- Gelegen op loopafstand van het Westerpark;
- Gezellige horeca op loopafstand in de Spaarndammerstraat en de nabijgelegen Jordaan;
- Erfpachtcanon is afgekocht tot 2059;
- Particuliere erfpacht met een groene notaris opinie;
- Ingemeten volgens de BBMI icm de NEN 2580, meet certificaat aanwezig;
- Gebruiksoppervlakte wonen: 36 m;
- Externe berging in de onderbouw: 2 m;
- Energielabel C:
- Dubbele beglazing met houten kozijnen;
- oplevering in overleg.

Sunny, hip and well laid out two-room apartment with an external storage room located on the Polanenstraat in the cozy Spaarndammerbuurt.

Through the spacious staircase you reach the second floor. You enter a spacious hall with a wardrobe and then into the living room. Here is a well-arranged modern kitchen with plenty of practical cupboard space and a spacious composite worktop. The kitchen has a built-in refrigerator with freezer drawers, dishwasher, a combi oven and a 4-burner gas stove with an extraction hood and space for a washing machine.

The three windows in the living room provide a wonderfully light and spacious atmosphere. Then you enter the bedroom, with additional space for a wardrobe.
From the hall you have access to the bathroom. Here you will find a walk-in shower, toilet and a sink.

In the basement you have your own storage room with extra space for storing bicycles, etc.

The apartment is in a good condition. The apartment is equipped with wooden frames with modern tilt and turn windows with double glazing. The floors are laminate, and the bathroom is in good condition.
The monumental building was renovated on a large scale in 2009 and has since been well maintained by an active and involved VVE.

Leasehold situation
The apartment is located on leasehold land owned by housing corporation De Key (a notarial green opinion is present); the leasehold canon has been bought off up to and including 2059.

Owners Association
The VvE is professionally managed by VVE Beheer Amsterdam. All documents of this well-run VVE are present (maintenance plan, minutes, annual figures, etc.). The monthly service costs are 106.

Immediate vicinity
The Spaarndammerbuurt is an attractive and interesting neighborhood with its beautiful Amsterdam School architecture, many courtyards, charming vistas, trendy restaurants (Compartir, De Walvis, Pontsteiger, Freud, De Pizzabakkers), nice shops and the Westerpark and Haarlemmerstraat are just around the corner.

Parking and Accessibility
The car can be parked in front of the complex for a fee or with a residents permit. Public connections are very close by. There are several bus lines within walking distance and within cycling distance you are within a few minutes at the (train) stations of Amsterdam CS and Sloterdijk. The highways to, among others, A-10, A-5 to Schiphol, Zaanstad, The Hague can be reached within 10 minutes. Sports enthusiasts are very much at home in this neighbourhood. Swimmers can indulge themselves in the nearby Brediusbad or benefit from the nearby Westerpark for running and bootcamps.

Particularities:
Characteristics:
- Built in 1902;
- Beautiful monumental building;
- Located within steps of Westerpark;
- Cozy restaurants within walking distance in the Spaarndammerstraat and the nearby Jordaan;
- Annual lease payments have been bought off until 2059;
- Private leasehold with a green notary opinion;
- Measured according to the BBMI in combination with the NEN 2580, measurement certificate available;
- Living area: 36 m;
- External storage in the basement: 2 m;
- Energy label C:
- Double glazing with wooden frames;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
36 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder