Vorige | Volgende

Prinsengracht 151 C* 1015DR Amsterdam, Langestraat e.o.

Vraagprijs € 1.690.000 

Bouwjaar
1843
Woonoppervlakte
291 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Verrassende hofwoning!

**English text below**

Een op unieke wijze en onder architectuur verbouwde hofwoning ca. 290m² groot!. Een ontwerp van architect Sjoerd Soeters met een spannende en verrassende indeling en detaillering.

Totaal 291 m² verdeeld over 4 lichte bouwlagen lagen met allen op het zuiden georiënteerde raampartijen. Het huis is daardoor extra licht en zonnig.
Het geheel omvat 9 vertrekken met o.a. een woonkeuken, extra 4,40 meter hoge zitkamer en een intiem dakterras.

Deel uitmakend van een monumentaal grachtenpand op een van de prettigste gedeelten van de Prinsengracht nabij Noordermarkt, Prinsen- en Herenstraat en Haarlemmerstraat.

De woning grenst aan een beschutte en zonnige binnentuin die wordt gedeeld met een andere woning en een atelierruimte.

Indeling:
Op de begane grond is een ruim opgezette en royale woon-leefkeuken met openslaande deuren naar de binnentuin. Een hele gezellige ruimte met een luxe en compleet geoutilleerde keuken met o.a. Wolf fornuis en Tepanyaki plaat. De koel-vriescombinatie is van SubZero. De keuken heeft een gezellige houtkachel en comfortabele vloerverwarming.

Via een luie trap en ruim opgezette hal is er toegang tot de eerste verdieping met twee ruime slaapkamers met een daartussen gelegen badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet.
De tweede verdieping omvat een lichte en monumentale woonkamer met openhaard. Deze kamer heeft extra hoogte en bijzonder vorm. Indirect staat de woonkamer in open verbinding met de entresol (derde verdieping) met daarin een derde slaapkamer of studeerkamer.

De vierde verdieping is de slaapverdieping. Als “master”, een ruime slaapkamer, kleedruimte met garderobekasten en schoenenkast en een complete badkamer. Mogelijkheid tot een vijfde slaapkamer/babykamer. Vanuit deze verdieping is er toegang tot het dakterras. Vanaf het dakterras is er een prachtig uitzicht op Noorderkerk en Westertoren.

Omgeving:
Het appartement is gelegen tussen de Prinsenstraat en de Brouwersgracht, ter hoogte van de Jordaan.

Op zeer korte loopafstand is de Noordermarkt, Westermarkt en het Anne Frankhuis. De Noordermarkt heeft op zaterdag een boerenmarkt.

Goed gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer, het Centraal Station is op loopafstand. Tramlijnen 13, 14 en 17 en diverse regiobussen stoppen op de Westermarkt.

Bijzonderheden:
Dakterras met vrij zicht op de Noorderkerk en Westertoren
Gemeenschappelijke binnentuin
Gemeenschappelijke fietsenstalling
Er is een huishoudelijk reglement van toepassing
In 1979 verbouwd naar ontwerp door architect Sjoerd Soeters
Eigen grond

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Surprising courtyard home!

A courtyard home, remodeled in a unique manner under architectural direction. A design by architect Sjoerd Soeters with a surprising and unconventional layout and details.

A total of 291 sqm spanning multiple levels, each with south-facing glass facades - lending this home an extraordinarily bright and sunny atmosphere.
The property encompasses 9 rooms including a kitchen/lounge, extra-tall sitting room and an intimate roof deck.

Part of a monumental canal house on one of the most beautiful stretches of Prinsengracht nearby Noordermarkt, Prinsenstraat, Herenstraat and Haarlemmerstraat.

The home connects to a secluded courtyard garden which is shared with another residence and an artist's studio.

Layout:
On the ground floor, the spacious and expansive kitchen/lounge features French doors to the courtyard garden. A welcoming space characterized by its luxury, fully-equipped kitchen fitted with a Wolf stove and a Teppanyaki plate. The cool-freeze combination is from SubZero. The kitchen also features a cozy wood-burner and comfortable underfloor heating.

A spacious hall and slow-rise staircase lead up to the first floor with two large bedrooms with a central bathroom which is fitted with a bathtub, shower, vanity and toilet.
The second floor accommodates a bright, monumental living room with fireplace. Its extraordinary shape lends this room added height. The open gallery connects the living room indirectly to the entresol (third floor) with a third bedroom or study.

The fourth floor is home to the master suite; with an expansive bedroom, dressing room with wardrobes and a shoe closet and fully-equipped bathroom. Posibility to create a fifth bedroom/nursery. This level opens to the roof deck. The roof deck offers a breathtaking view of both Noorderkerk and iconic Westertoren.

Area:
The apartment is situated in between Prinsenstraat and Brouwersgracht, in the Jordaan area.

Within short walking distance of Noordermarkt, Westermarkt and Anne Frank House. Noordermarkt hosts a farmer's market every Saturday.

Excellent location relative to public transportation, Central Station is within walking distance. Trams 13, 14 and 17 and several regional buses stop on Westermarkt.

Specifications:
Roof deck with an unobstructed view of Noorderkerk and Westertoren
Communal courtyard garden
Communal bicycle parking
Internal HOA household regulations apply
Remodeled in 1979 according to the architectural plan of architect Sjoerd Soeters
Freehold
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-02-20
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
beneden + bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1843

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
291 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder