Vorige | Volgende

Prinsengracht 391 1016HL Amsterdam, Felix Meritisbuurt

Vraagprijs € 860.000 

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
109 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

A unique opportunity to live in the “Nieuwe Suikerhofje" (''New Sugar Courtyard''). This special national monument is like a small historic village dating from 1755. The Suikerhofje was inhabited by Catholic women who shared the houses with each other. The history of this courtyard has been noticeably preserved during the restoration in 2000. The entrance to the courtyard is located on the Prinsengracht.

Wandering through the courtyard you will arrive at the front door on the ground floor of number 391. The courtyard is located in a special location, the tranquillity of the courtyard can be contrasted with the bustle of the 9 Streets, one minute walking distance away. The 9 Streets (9 Straatjes) is a combination of 9 streets where you can find the best coffee/ lunch spots and bars. There are also numerous clothing and home stores here. Furthermore, you are located in the bustling centre of Amsterdam.

This 109 m2 apartment is exceptionally idyllic. From the private entrance is located on the ground floor, through the landing, you will find yourself on the living floor of this apartment. The entire apartment has authentic monumental details such as wall tiles, tile floors, wooden floors, fitted cupboards and original doors. This authenticity strikes you as you enter the apartment. From the landing on the second floor, there is a small toilet and you can enter the partly open kitchen. The kitchen flows into the dining room. The house is incredibly light due to its original windows. The living room is open to the dining room, both having beautiful monumental fireplaces (closed with historic tiles). The built-in cupboards have also been restored. Adjacent to the living room is the reading room, or small library.

The restored stairs lead to the third floor. Also here there is a spacious landing with seating area, two bedrooms, as well as an office (which could be used as a third bedroom). At the heart of this floor is the spacious, luxurious bathroom with bath, toilet, sink, walk-in shower and skylight.

This cottage/apartment is a new experience of living. From the moment you enter the gate on the Prinsengracht and find yourself in the Hofje, you will find yourself in a unique world of the rich history of the Nieuwe Suikerhofje. In 2000, the entire Suikerhofje was restored and the houses were fully equipped. The courtyard has a separate bicycle shed and a common laundry room for the five apartments. This apartment is located on private land and has an active and healthy association of five-member owners.

Particularities:

- Living in the new Suikerhofje
- Own ground
- 109 m2
- 2 bedrooms, sitting rooms and office space
- Small service elevator
- Attics
- Service costs are € 290

*****Dutch Translation*****

Een unieke kans om te wonen in ‘het Nieuwe Suikerhofje’. Dit bijzondere Rijksmonument is als een klein historisch dorp dat dateert uit 1755. Het Suikerhofje werd destijds bewoond door Katholieke vrouwen die de woningen met elkaar deelden. De geschiedenis van dit hofje is in stand gebleven tijdens de restauratie in 2000 en dat is zeker voelbaar. Wanneer u zich vanaf de poort op de Prinsengracht door het hofje waant komt u uit bij de voordeur op de begane grond van nummer 391.

Het hofje is gelegen op een bijzondere locatie, de rust van het hofje kan afgewisseld worden met de reuring van de Negen straatjes op 1 minuut loopafstand. De negen straatjes is een combinatie van 9 straatjes waar u de leukste koffie tentjes tot bars kunt vinden. Tevens zijn hier een tal van kleding en woon-winkels te vinden. Verder bevindt u zich uiteraard in het bruisende centrum van Amsterdam.

Dit appartement van 109 m2 is uitzonderlijk idyllisch. De eigen entree is op de begane grond gelegen, middels de overloop bevindt u zich op de woonverdieping van dit appartement. Het gehele appartement is voorzien van authentieke monumentale details als de wandtegels, tegelvloeren, houten vloeren, inbouwkasten en schuifdeuren. Wanneer u het appartement binnentreedt zal u verrast worden door zijn authenticiteit. Vanuit de overloop op de tweede verdieping komt u in de deels open keuken terecht. De keuken loopt over in de eetkamer. Het huisje is onwijs licht door zijn authentieke raampartijen. De woonkamer en suite aan de eetkamer zijn beide voorzien van prachtig monumentale schouw. Ook de inbouwkasten zijn gerestaureerd vanuit het bouwjaar. Aangrenzend aan de woonkamer bevindt zich de leesruimte, oftewel kleine bibliotheek.

Via de gerestaureerde trappen komt u op de derde verdieping terecht. Ook hier bevindt zich een ruime overloop met zitgedeelte. Alsmede twee slaapkamers en een werkkamer (die ook te gebruiken is als derde slaapkamer). In het hart van deze verdieping bevindt zich de ruime luxe badkamer met bad, toilet, wastafel, inloopdouche en bovenlicht.

Dit huisje/appartement is een nieuwe ervaring van wonen. Vanaf het moment dat u de poort op de Prinsengracht binnenloopt en zich in de Parsserspoort/ het steegje bevindt waant u zich in een unieke wereld van de rijke geschiedenis van het Nieuwe Suikerhofje. U kan zich voorstellen hoe de Katholieke dames hier jaren lang hebben gewoond. In 2000 is het gehele Suikerhofje gerestaureerd en zijn de woningen van alle gemakken voorzien. In het hofje bevinden zich ook een aparte fietsenstalling tevens als een gemeenschappelijke wasruimte voor de vijf appartementen. Dit appartement is gelegen op eigen grond en voorzien van een actieve en gezonde vereniging van eigenaren met vijf leden.

Bijzonderheden:
- Wonen in het nieuwe Suikerhofje
- Eigen grond
- 109 m2
- 2 slaapkamers, zitkamers en kantoorruimte
- Bergzolders
- Vve bijdrage is € 290.-
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-01-29
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
109 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder