Vorige | Volgende

Prinsengracht 415 Boven 1016HM Amsterdam

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
125 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Ruim en licht driedubbel bovenhuis (eigen grond) van 125 m2 in een Rijks monumentaal pand op toplocatie met een spectaculair dakterras uitkijkend op de Westertoren!
***English version below***

Omgeving:
Het appartement is gelegen tegenover de Elandsgracht en om de hoek van de 9-straatjes dus werkelijk alles is binnen handbereik zoals gezellige boetiekjes, de beste kaaswinkel, biologische slager, gezellige bars, cafés en restaurants. Voor uw dagelijkse boodschappen zitten er een Albert Heijn, Ekoplaza of Jumbo op loopafstand of u kunt naar de biologische Noordermarkt op zaterdag. In de directe omgeving vindt u musea, theaters en bioscopen en binnen 10 minuten fietsen zit u in het Vondelpark met diverse recreatievoorzieningen.

Indeling:
Via de fraaie bordestrap kom je in de mooie, in marmer uitgevoerde, gemeenschappelijke hal met toegang tot het trappenhuis aan het einde van de hal.

Tweede verdieping:
Entree, hal met toegang tot de riante en lichte woonkamer voorzien van 3 grote ramen met fantastisch uitzicht over de gracht! De openhaard geeft extra warmte en sfeer. Aan de achterzijde bevind zich de moderne keuken, deze is voorzien van luxe inbouwapparatuur: Quooker, Bosch 5 pits gaskookplaat, Siemens stoomoven en combi magnetron en een NEFF koelkast. De vloer is voorzien van PVC visgraat met vloerverwarming. Toilet bevind zich in de hal met een fontein en een ruime bergkast + wasruimte.

Derde verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich 2 royale slaapkamers, de voorkamer heeft 2 grote ramen met openslaande deuren waar u prachtig uitzicht heeft over de gracht. De tweede slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft een sfeervolle en authentiek houten spanten kap structuur. De badkamer is in het midden van deze verdieping gelegen en voorzien van een ligbad met douche, wastafelmeubel en een toilet.

Vierde verdieping
Op deze verdieping bevindt zich de derde slaapkamer, die ook geschikt is als een werkkamer. Vanuit deze kamer is toegang tot het dakterras met de hele dag zon en fantastisch uitzicht over de oude binnenstad en de Westertoren!.

Vereniging van Eigenaren:
Kleine actieve en gezonde VvE met 5 leden, wordt beheerd door Ter Linden en Heijer VvE Beheer. De maandelijkse servicekosten zijn € 257,- en er is een MJOP.

NEN2580
Bruto gebruiksoppervlakte wonen: 412 m2
GO wonen: 125 m2
Gebouw gebonden buitenruimte: 19 m2

Bijzonderheden:
- UNIEKE locatie en prachtig uitzicht;
- Fundering in 2004 gedaan;
- Woonoppervlakte ca. 125 m2 + nieuw dakterras van ca 19 m2 (incl. vergunning);
- Rijksmonument;
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht!;
- Berging in de onderbouw;
- Uitstekende openbaar vervoervoorzieningen in directe omgeving;
- Vloerverwarming;
- Nieuwe keuken met inbouwapparatuur;
- Openhaard;
- PVC visgraat vloer;
- Oplevering kan snel.


VOORBEHOUD
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***ENGLISH VERSION***

Spacious and bright triple upper house (own land) of 125 m2 in a Rijks monument on prime location with a spectacular roof terrace overlooking the Westertoren!

Surroundings:
The apartment is located across from the Elandsgracht and around the corner of the 9-straatjes so everything is within easy reach such as cozy boutiques, the best cheese store, organic butcher, cozy bars, cafes and restaurants. For your daily shopping there is an Albert Heijn, Ekoplaza or Jumbo within walking distance or you can go to the organic Noordermarkt on Saturday. In the immediate vicinity you will find museums, theaters and cinemas and within 10 minutes cycling you are in the Vondelpark with various recreational facilities.

Lay-out:
The beautiful bordes staircase leads you into the beautiful marble-lined common hall with access to the stairwell at the end of the hall.

Second floor:
On the second floor is the entrance with access to the spacious and bright living room equipped with 3 large windows with fantastic views over the canal! The fireplace gives extra warmth and atmosphere. At the rear is the modern kitchen, it is equipped with luxury appliances: Quooker, Bosch 5 burner gas hob, Siemens steam oven and microwave and a NEFF fridge. The floor is PVC herringbone with underfloor heating. Toilet is located in the hall with a sink and a spacious storage closet + laundry room.

Third floor:
On this floor there are 2 generous bedrooms, the front room has 2 large windows with French doors where you have beautiful views over the canal. The second bedroom is located at the rear and has an attractive and authentic wooden rafter roof structure. The bathroom is located in the middle of this floor and is equipped with a bathtub with shower, washbasin and a toilet.

Fourth floor:
On this floor is the third bedroom, which is also suitable as a study. From this room is access to the roof terrace with all day sun and fantastic views of the old town and the Westertoren!

Owners Association:
Small active and healthy VvE with 5 members, is managed by Ter Linden and Heijer VvE Beheer. The monthly service costs are € 257, - and there is a MJOP.

NEN2580
Usable area living: 412 m2
Other indoor space: 125 m2
Built outside space: 19 m2

Special features:
- UNIQUE location and stunning views;
- Foundation done in 2004;
- Living area approx 125 m2 + new roof terrace of approx 19 m2 (incl permit);
- Monument;
- Located on private land, no ground lease!
- Storage in the basement;
- Excellent public transport facilities in the immediate vicinity;
- Underfloor heating;
- New kitchen with appliances;
- Fireplace;
- PVC herringbone floor;
- Delivery can be quick.

Reservation
This project information has been compiled with the utmost care. However, no liability is accepted for any liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences
consequences thereof. Buyer has his own obligation to investigate all matters of interest to him or her. With respect regards to this property the broker is advisor to the seller. The NVM conditions apply.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
125 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder