Vorige | Volgende

Reguliersgracht 33 1017LK Amsterdam

Bouwjaar
1734
Woonoppervlakte
305 m²
Aantal kamers
14
Perceeloppervlakte
90 m²

Omschrijving

Monumentaal 17-eeuws (verbouwd in 1876) grachtenpand bestaande uit vijf woonlagen (304m2) op zeer courante lokatie met buitenplaats, dakterras en gelegen op eigen grond. In 1916 is er een erker met balkon geplaatst voor een prachtige doorkijk over de Reguliersgracht.

LOCATIE
De gracht is genoemd naar het Reguliersklooster, dat gestaan moet hebben op de plek waar nu de Utrechtsestraat en Keizersgracht kruist. Ten behoeve van de tram wilde het stadsbestuur in 1901 nog een deel van de gracht dempen. Het genootschap Amstelodamum én de schrijver Jan Ligthart kwamen in verweer en hebben dit kunnen voorkomen. De Reguliersgracht vanaf de Herengracht is het meest gefotografeerde deel van de stad, vanwege de zeven bruggen over de Reguliersgracht.

De Grachtengordel van Amsterdam is in 2010 benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Gelegen in stadsdeel Centrum, Amstelveldbuurt, aan de mooie Reguliersgracht, tussen het Amstelveld en het Thorbeckeplein, dicht bij de Utrechtsestraat en de Vijzelgracht. Het open karakter van de buurt, de bloemenmarkt op maandag, de grachten, de prettige en goed aangeschreven lagere en middelbare scholen, de culturele instellingen, Carre, de Stopera, de Hermitage en het Rijksmuseum. Én het aanbod van diverse eetgelegenheden en populaire cafés maken deze woonlocatie zeer gewild.

INDELING
Reguliersgracht 33-O:
Souterrain (64m2). Via eigen entree toegang naar het souterrain met twee kamers, keuken, badkamer en buitenplaats (patio). Plafondhoogte 2,05m.

Reguliersgracht 33-H:
Bel-etage (64 m2). Via eigen entree toegang naar de bel-etage met een woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet/douche. Plaondhoogte 2,71m.

Reguliersgracht 33-1:
1e etage (66m2). Via eigen entree toegang naar de bel-etage met grote woonkamer met erker, toilet, zijkamer en keuken. Plafondhoogte 2,91m.
2e etage (66m2). Twee ruime slaapkamers waarvan de slaapkamer aan de voorzijde toegang naar het balkon. Zijkamer, toilet en badkamer. Plafondhoogte 2,96m.
Zolderetage (44m2). Drie slaapkamers en dakterras.

BIJZONDERHEDEN
- Er is geen informatie over de fundering. Sinds de jaren '70 geen gebreken bekend.
- Ruim bemeten trappenhuis.
- Originele details zoals glas-in-lood aanwezig.
- Gelegen op eigen grond;
- Drie woonadressen volgens de gemeente Amsterdam.
- In 2015 is er onderhoud gepleegd aan de voor-en achtergevel.
- Bestemming "Gemengd 1": o.a. kantoor, kantoor met balifunctie, detailhandel.
- Ouderdomsclausule van toepassing.
- Het pand wordt leeg en ontruimd opgeleverd.
- Oplevering in overleg.


***English text***

Magnificent 17th-century canal house (reconfigured in 1876), comprising five floors and with a total floor space of 304 m2. Favourably located on freehold land and with private outdoor space and a roof terrace. A bay window topped with a balcony was added in 1916 to enhance the views of the Reguliersgracht.

LOCATION
The canal was named after the Reguliers Monastery, which must once have been located where the Utrechtsestraat now intersects with the Keizersgracht. In 1901, the city council had plans to fill up part of the canal for the routing of a tram. Thanks to the objections raised by the Amstelodamum society and author Jan Ligthart, this plan was ultimately cancelled. With a view of seven bridges, the viewpoint of the Reguliersgracht from the Herengracht is the most photographed part of Amsterdam.

The Amsterdam Canal Belt was listed as a UNESCO World Heritage Site in 2010. The property lies in the Centrum district, in the so-called Amstelveldbuurt, on the gorgeous Reguliersgracht between the Amstelveld and the Thorbeckeplein, and between the Utrechtsestraat and the Vijzelgracht. The hugely coveted location speaks for itself, with the open character of the area, the Monday flower market, the canals, good primary and secondary schools, cultural venues like Royal Theatre Carré, the National Opera & Ballet Theatre, the Hermitage, and the Rijksmuseum. Besides that, the area boasts a vast range of cafés, restaurants, and popular pubs.

LAYOUT
Reguliersgracht 33-O:
Basement (64 m2). Private entrance to the basement apartment, with two rooms, a kitchen, a bathroom, and a patio. Ceiling height 2.05m.

Reguliersgracht 33-H:
Piano nobile (64 m2). Private entrance to the elevated ground floor apartment with a living room, a bedroom, a kitchen, and a toilet/shower room. Ceiling height 2.71m.

Reguliersgracht 33-1:
1st floor (66 m2). Private entrance and staircase to the first floor, with a large living room with a bay window, a toilet, a second room, and a kitchen. Ceiling height 2.91m.
2nd floor (66 m2). Two generously sized bedrooms. The bedroom at the front has access to the balcony above the bay window. Additional room, toilet, and bathroom. Ceiling height 2.96m.
Attic floor (44 m2). Three bedrooms and a roof terrace.

SPECIAL FEATURES
- There is no information about the foundation. No known defects since the 1970s.
- Spacious hallway and stairwell.
- Original period features like stained-glass windowpanes.
- Situated on freehold land.
- Three separate apartment rights (according to municipal records).
- Maintenance work on the front and back façades done in 2015.
- Purpose of the building "mixed 1": e.g. office, office with counter function, retail.
- Age clause applicable;
- The property will be transferred empty and vacated.
- Transfer date in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1734

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
305 m²
Perceeloppervlakte
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
14
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder