Vorige | Volgende

Rietlandpark 29 incl. P 1019DR Amsterdam

Vraagprijs € 550.000 

Bouwjaar
2001
Woonoppervlakte
83 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk licht en goed ingedeeld 3 kamer hoek-appartement van ca. 83 m² met vrij uitzicht, een zonnige loggia op het zuiden, een berging en een eigen parkeerplaats in het souterrain. Dit goed geïsoleerde appartement is energiezuinig. Het heeft door zijn hoekligging en grote ramen veel lichtinval. De woning is gesitueerd op de 3e verdieping van Parktoren 1 in het fraaie complex “De Zilvervloot”.

De Zilvervloot bestaat uit 4 moderne zilveren woontorens die in 2001 onder architectuur van Ton Venhoeven zijn gebouwd. Deze architect heeft ook de Jan Schaeferbrug naar het Java-eiland ontworpen. Het strakke ontwerp van de Parktorens vormt een mooie mix met de oude havengebouwen in de omgeving, zoals het Lloyd Hotel, Club Panama en De Nieuwe KHL.

INDELING:
Centrale entree middels de lift of het trappenhuis naar de 3e etage.
3e verdieping: Entree woning, hal met video-intercom, de woonkamer met open keuken en loggia zijn aan de voorzijde gelegen. In het midden van de woning bevinden zich de badkamer en separate toilet met fontein, de badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel, designradiator en een raam voor extra licht en ventilatie. Bergkast met wasmachine aansluiting. Aan de achterzijde bevinden zich de 2 goed bemeten slaapkamers waarvan één met een grote inbouwkast en de ander met een sauna.

Tenslotte heeft de woning een berging (5 m²) en een eigen parkeerplaats in de onderbouw. De vraagprijs is inclusief parkeerplaats.

OMGEVING:
Het Rietlandpark ligt in het Oostelijk Havengebied, een groene en waterrijke buurt net buiten het Centrum. Het gebied rondom het gebouw is kindvriendelijk en met veel groen voorzieningen ingericht (voetgangersgebied). Het is hier aangenaam wonen met zwem- en vaarwater en met veel voorzieningen om de hoek, zoals de wekelijkse biologische versmarkt, winkelcentrum Brazilië, het groene Flevopark, Artis, de Indische buurt en de Czaar Peterstraat met vele fijne restaurants, eetcafés en winkeltjes.
U fietst binnen 8 minuten naar bijvoorbeeld het Centraal Station of de Binnenstad, terwijl u er met de IJ-tram minder dan 5 minuten over doet (halte aan de overkant). Met tramlijn 7 bent u eveneens binnen 10 minuten in het hart van de stad. Diverse uitgaansgelegenheden (Muziekgebouw, Lloyd hotel, The Harbor Club, liggen op loopafstand. Met de auto bent u binnen een paar minuten via de Piet Heintunnel op de ringweg A10.

BIJZONDERHEDEN:
- Vraagprijs inclusief parkeerplaats
- Loggia op het zuiden met vrij uitzicht
- Veel lichtinval dankzij de hoekligging
- Lift in het gebouw
- Privé berging in de onderbouw
- Fietsenstalling aanwezig in de parkeergarage
- Bouwjaar 2001
- Stadsverwarming (gasloos wonen)
- Afgekochte erfpacht (2048)
- Canon vastgezet na 2048 (€ 1.382 per jaar)
- Uitstekend geïsoleerd (lage stookkosten)
- Energielabel A
- Gezonde en actieve VvE
- Servicekosten € 228,52 per maand
- Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
2001

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
83 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder