Vorige | Volgende

Riouwstraat 69 C 1094XH Amsterdam

Bouwjaar
1985
Woonoppervlakte
79 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

** English text below **

Een goed ingedeeld en heerlijk licht 3-kamerhoekappartement van circa 79 m gelegen op de bovenste verdieping met een groot zonnig balkon grenzend aan de woonkamer. Twee ruime slaapkamers. In de onderbouw is nog een eigen (fietsen)berging aanwezig.
Het appartement ligt in de populaire Indische Buurt van Amsterdam Oost. Op loopafstand van de winkels in de Javastraat, het NS-Muiderpoortstation en nabij het Oosterpark en Flevopark.

Indeling
Via het gemeenschappelijke trappenhuis gaat u naar de vierde verdieping.
Entree, ruime hal met toegang tot alle vetrekken. Een praktische garderobekamer met inbouwkast ligt naast de entree, de grote woonkamer ligt op de hoek van het appartementengebouw en biedt een vrij uitzicht over de stad. Vanwege de grote ramen rondom is dit een heerlijk lichte leefruimte. Er zijn twee ruime slaapkamers van 10 m en 11 m. Via n van de slaapkamers en via de woonkamer is er toegang tot het grote balkon gelegen op het zonnige zuiden. De keuken heeft een 4-pits gastoestel met oven, RVS afzuigkap en vaatwasser. De moderne badkamer uit 2019 is voorzien van een inloopdouche en een wastafelmeubel. Er is apart toilet met fonteintje en een inbouwkast voor de wasmachine en droger. Het appartement heeft betonnen vloeren, dubbele beglazing en een mooie laminaatvloer.

Vereniging van Eigenaars
Het betreft de Vereniging van Eigenaars (VvE) Riouwstraat 59H t/m 89D (oneven nummers) en Sumatrastraat 79A t/m 81D (oneven nummers) te Amsterdam. De VvE bestaat uit 63 woningen met bergingen. Het is een actieve VvE en het professionele beheer wordt gedaan door Alliantie VvE Diensten.
De servicekosten bedragen 170,40 per maand.

Bijzonderheden
Ruim en licht 3-kamerhoekappartement van circa 79 m
Gelegen op de vierde (tevens bovenste) verdieping
Zonnig balkon gelegen op het zuiden met vrij uitzicht
Appartementengebouw uit 1985
Betonnen vloeren en dubbele beglazing
Energielabel B
Nieuwe CV-ketel uit 2021
Badkamer en toilet uit 2019
Priv berging in onderbouw
Actieve VvE met professionele beheerder
Servicekosten bedragen 170,40 per maand
Erfpacht is afgekocht tot en met 15 december 2035
Eeuwigdurende canon is vastgezet op 246,69 per jaar en wordt jaarlijks gendexeerd

Omgeving en bereikbaarheid
De Riouwstraat is een rustige zijstraat van de Sumatrastraat en ligt nabij de vernieuwde Javastraat. De Indische buurt in Amsterdam-Oost is de afgelopen jaren veranderd tot een geliefde oude stadswijk met prachtige gerenoveerde panden met veel voorzieningen op loopafstand. Het heeft een centrale ligging nabij de dagelijkse Dappermarkt, het Oosterpark, Tropenmuseum, Flevopark (en zwembad) en Artis. Voor de winkels kunt u onder andere terecht op de Javastraat, Molukkenstraat en de Eerste Van Swindenstraat. In de buurt zitten veel populaire eetgelegenheden en cafs zoals Bar Basquiat, Drovers Dog, Hartje Oost, restaurant La Contessa, Studio K en Wilde Zwijnen.
Het appartement ligt zeer gunstig ten opzichte van het centrum, nabij de ring A10 en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Op loopafstand van het NS Station Muiderpoort met een treinverbinding naar Amsterdam CS en richting Utrecht CS. Het centrum is binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Toen ik eind 2012 deze woning voor het eerst binnen stapte was ik direct enthousiast. Om meerdere redenen: de ruimte, het uitzicht vanuit de woonkamer, de speelse indeling en de mooie lichtinval. En dan lag de woning ook nog eens in mijn favoriete buurt, die toentertijd nog best in ontwikkeling was, maar enorm veel potentie had. Van al die redenen geniet ik 10 jaar later nog steeds. In de loop van de tijd heb ik de woning meer eigen gemaakt door een extra werkkamer eraan toe te voegen en de badkamer en toilet te vernieuwen. Hierdoor is het nog fijner wonen geworden. Mijn vriendin is enkele jaren geleden bij me ingetrokken en ook zij voelt zich hier erg thuis.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
De woning heeft zoals gezegd een speelse, maar ook ruime indeling. En elke ruimte voldoet precies aan mijn verwachtingen. Ik vind het heerlijk wakker te worden aan de bar in de keuken, kan uitstekend werken in de werkkamer en kan s avonds de zon onder over de stad zien trekken vanuit de woonkamer. En dan heb ik het ruime balkon nog niet eens genoemd, waar je volop van de zon kunt genieten.
De Indische Buurt is nog steeds mijn favoriete Amsterdamse buurt. De locatie van de woning is dan ook perfect om van al het moois wat de buurt te bieden heeft te genieten. Niet middenin de drukte van de Javastraat, maar wel om de hoek voor wanneer je wel zin hebt in wat reuring. Alles wat je nodig hebt is op loopafstand, zelfs 2 mooie parken. En als je echt wat rust wilt, ben je zo de stad uit.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
We hebben een mooie kans gekregen om een nieuwbouwwoning te kopen op Cruquiuseiland. Die geeft ons nog meer ruimte en comfort, maar houdt ons toch dichtbij onze geliefde buurt.

***

A well laid out and wonderfully light 3-room corner apartment of approximately 79 m located on the top floor with a large sunny balcony adjacent to the living room. Two spacious bedrooms. There is a private (bicycle) storage room in the basement. The apartment is located in the popular Indische Buurt of Amsterdam East. Within walking distance of the shops in the Javastraat, the Muiderpoort station and near the Oosterpark and Flevopark.

Layout
You go to the fourth floor via the communal staircase.
Entrance, spacious hall with access to all rooms. A practical wardrobe room with fitted wardrobe is located next to the entrance, the large living room is located on the corner of the apartment building and offers a view of the city. Because of the large windows all around, this is a wonderfully light living space. There are two spacious bedrooms of 10 m and 11 m. Through one of the bedrooms and through the living room there is access to the large balcony facing the sunny south. The kitchen has a 4-burner gas stove with oven, stainless steel extractor hood and dishwasher. The modern bathroom from 2019 has a walk-in shower and a washbasin. There is a separate toilet with sink and a built-in cupboard for the washing machine and dryer. The apartment has concrete floors, double glazing and a beautiful laminate floor.

Association of Owners
It concerns the Association of Owners (VvE) Riouwstraat 59H to 89D (odd numbers) and Sumatrastraat 79A to 81D (odd numbers) in Amsterdam. The VvE consists of 63 apartments with storage rooms. It is an active VvE and the professional management is done by Alliance VvE Services. The service costs are 170.40 per month.

Highlights
Spacious and light 3-room corner apartment of approximately 79 m
Located on the fourth (also top) floor
Sunny balcony facing south with unobstructed view
Apartment building from 1985
Concrete floors and double glazing
Energy label B
New boiler from 2021
Bathroom and toilet from 2019
Private storage in the basement
Active VvE with professional manager
Service costs amount to 170.40 per month
Long lease has been bought off up to and including December 15, 2035
Perpetual canon is fixed at 246.69 per year and is indexed annually

Environment and accessibility
The Riouwstraat is a quiet side street of the Sumatrastraat and is located near the renovated Javastraat. The 'Indische Buurt' in East Amsterdam has changed in recent years into a popular old city district with beautiful renovated buildings with many amenities within walking distance. It is centrally located near the daily Dappermarkt, Oosterpark, Tropenmuseum, Flevopark (and swimming pool) and the Zoo Artis. For the shops you can go to Javastraat, Molukkenstraat and Eerste Van Swindenstraat. There are many popular restaurants and cafes nearby, such as Bar Basquiat, Drovers Dog, Hartje Oost, restaurant La Contessa, Studio K and Wilde Zwijnen.
The apartment is very conveniently located in relation to the center, near the A10 ring road and is also easily accessible by public transport. Within walking distance of the Muiderpoort railway station with a train connection to Amsterdam CS and Utrecht CS. The center can be reached within 10 minutes by bike.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and why did you decide to buy this house?
When I first entered this house at the end of 2012, I was immediately enthusiastic. For several reasons: the space, the view from the living room, the playful layout and the beautiful light. And then the house was also in my favorite neighborhood, which was still developing quite well at th
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1985

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
79 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder