Vorige | Volgende

Rustenburgerstraat 413 2 1072GX Amsterdam

Bouwjaar
1904
Woonoppervlakte
57 m²
Aantal kamers
2
Perceeloppervlakte
130 m²

Omschrijving

***ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Heerlijk ruim twee-kamer appartement met zonnig balkon op het zuiden gelegen in een van de mooiste straten van De Pijp! Gelegen op eigen grond!

Het pand wordt momenteel gesplitst in vier (4) appartementsrechten.
Om aan de strenge eisen voor splitsing te voldoen worden er veel werkzaamheden aan het pand verricht o.a. aan het trappenhuis, de voor- en achtergevel, het vernieuwen van het dak en houtwerk en het vervangen van de hekwerken van de balkons aan de achterzijde.

Verder is de fundering gecontroleerd, het gas, water en elektra is gekeurd en de bouwkundige staat van het pand is volledig gecheckt!

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
De Rustenburgerstraat is een rustige en sfeervolle straat, centraal gelegen in de bruisende en populaire Pijp. Om de hoek is er op het leukste stuk van de Ferdinand Bolstraat een groot en gevarieerd aanbod aan winkels, gezellige restaurants, leuke koffietentjes en hippe cafés. Op loopafstand ligt de beroemde Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark. Het Amstel- en Martin Luther Kingpark liggen op een paar minuten fietsen of hardlopen. Het appartement is zowel met het openbaar vervoer als met de auto zeer goed te bereiken. Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels een parkeervergunning.

Diverse uitvalswegen (o.a. Ringweg A-10, A-2 en A-1) zijn op enkele autominuten gelegen. Daarbij biedt de directe omgeving in alle gewenste richtingen mogelijkheden met het openbaar vervoer (o.a. tram 3, 12, 24 en de Noord-Zuidlijn).

INDELING (zie plattegronden)
Entree, hal met garderobe en kast met de wasmachine aansluiting en de CV-ketel. Aan de achterzijde tref je de ruime badkamer met douche, wastafel, toilet, handdoekradiator en een raam voor licht en frisse lucht. Tevens is aan de achterzijde een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het zonnige balkon op het zuiden.

Aan de voorzijde ligt de woon-/eetkamer met open keuken. De keuken is voorzien van diverse boven- en onderkasten en inbouwapparatuur, te weten; een vaatwasser, spoelbak, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak en combi-oven. De woonkamers is voorzien van grote ramen met een leuk uitzicht over de straat en een deur naar het Frans balkon.

In dit appartement is redelijk eenvoudig de badkamer te verplaatsen naar de grote slaapkamer, waardoor de huidige badkamer een slaapkamer wordt, zie de alternatieve tekening.

BIJZONDERHEDEN
- Optie voor tweede slaapkamer, zie alternatieve tekeningen;
- Gelegen op eigen grond;
- Voorbehoud onherroepelijke splitsingsvergunning;
- Niet zelf-bewoond-clausule;
- Projectnotaris Hartman LMH;
- Oplevering in overleg;

EIGENDOM
Dit appartementsrecht is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE OMSCHRIJVNG
Het (nog te formeren) appartementsrecht omvattende het uitsluitend gebruik van de woning, gelegen op de eerste verdieping van het gebouw, met balkons, plaatselijk bekend _________________ te ________ Amsterdam, kadastraal bekend gemeente _________, sectie ____, complexaanduiding _______ - A, appartementsindex _____.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lovely spacious two-bedroom apartment with sunny south-facing balcony located on the best part of one of the most beautiful streets of De Pijp! The property is privately owned and there is no leasehold.

The property is currently divided into four (4) apartment rights.

To meet the strict requirements for subdivision, a lot of work is being carried out on the property including on the stairwell, the front and rear facade, renewing the roof and woodwork and replacing the fencing on the rear balconies.

Furthermore, the foundation has been checked, the gas, water and electricity has been inspected and the structural condition of the property has been fully verified!

SURROUNDINGS AND ACCESSIBILITY
Rustenburgerstraat is a quiet and charming street, centrally located in the vibrant and popular Pijp area. Around the corner on the nicest part of Ferdinand Bolstraat, you will find a large and varied range of shops, cosy restaurants, nice coffee shops and trendy cafés. The famous Albert Cuyp market and the Sarphatipark are at walking distance. The Amstel and Martin Luther Kingpark are just a few minutes away by bicycle or running. The flat is very easy to reach both by public transport and by car. Parking is possible on the public road by means of a parking permit.

Various highways (including Ring Road A-10, A-2 and A-1) are just a few minutes away by car. The immediate vicinity also offers public transport options in all directions (including tram 3, 12, 24 and the North-South line).

LAYOUT (see floor maps)
Entrance hall with meter cupboard, separate cupboard with central heating boiler and space for washing machine and bathroom. The bathroom is equipped with a washbasin, shower cubicle, toilet and towel radiator.

At the back of the apartment you will find the spacious, bright living room with space for a cosy seating and dining area with French doors leading to the south-facing balcony. The kitchen, which is designed as a corner unit, is equipped with various upper and lower cabinets and built-in appliances, namely; a fridge with freezer compartment, combi microwave, 4-burner gas hob, sink and dishwasher. From the kitchen, the balcony can also be reached via a door.

At the front of the apartment there is a very spacious bedroom. You could even convert this into two bedrooms. Large windows with a nice view of the street and a door to a north-facing French balcony. Also here is a spacious storage cupboard.

DETAILS
- Option for second bedroom, see alternative drawings;
- Located on private land;
- Subject to irrevocable subdivision permit;
- Not self-occupied clause;
- Project notary Hartman LMH;
- Delivery in consultation;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1904

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
57 m²
Perceeloppervlakte
130 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder