Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Sarphatistraat 175 huis 1018GE Amsterdam, Sarphatistrook

Bouwjaar
1908
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

***English translation below***
Dit ruime en lichte 3 kamerappartement van 75 m2 (NEN 2580) met een plafondhoogte van 3.20 meter en grote ramen is gelegen op de begane grond en heeft een diepe tuin. In de tuin zijn diverse opstallen ideaal geschikt als kantoorruimte aan huis. Aan de achterzijde van de tuin is een garage te bereiken via de Valckenierstraat. Het appartement maakt deel uit van een fraai monumentaal blok uit 1908 ontworpen door Berlage. De fundering is in 2007 vernieuwd en onder het gehele appartement is een kelder van ca. 1.15 meter hoog.

LIGGING:
De Sarphatistraat ligt binnen de grachtengordel in de Plantage-Weesperbuurt in het stadsdeel Centrum, zeer centraal tussen het Oosterpark, de Universiteit van Amsterdam en Artis. Het winkel- en uitgaanscentrum van Amsterdam liggen op loop- en fietsafstand evenals de Dappermarkt. Verbinding met het openbaar vervoer is zeer goed met tramlijn 1, 7 en 19 voor de deur en metrostation Weesperplein op 2 minuten loopafstand. Dit deel van de Sarphatistraat is in 2017 ingericht als fietsstraat waarbij auto’s te gast zijn. De parkeerdruk op straat is laag. Bewoners kunnen één parkeervergunning aanvragen, waarvoor op dit moment geen wachtlijst is.

De ligging in de Plantage-Weesperbuurt geeft kinderen voorrang op de populaire Dr. E. Boekmanschool om de hoek en tennisvereniging PST in het Wertheimpark (ook volwassenen). Bioscoop Kriterion, tal van leuke cafés en restaurantjes, maar ook de Albert Heijn vind je om de hoek. Kortom een heerlijke plek om te wonen.

INDELING:
Via een eigen entree komt u in de woning. Hier is de hal met meterkast, het toilet en de licht betegelde badkamer met een ligbad, douche en wastafel.De mooie woonkeuken is aan de voorzijde van het pand. Hier is een groot keukenblok met diverse inbouwapparatuur. De woonkamer is aan de achterzijde, heeft een mooie schouw en is uitgebouwd. Naast de woonkamer is een open slaapkamer. Onder het gehele appartement is een kelder van ca. 1.15 meter hoog.

De tuin is op het noordwesten. In de tuin zijn twee kamers, een was/cv-ruimte en de garage. In totaal heeft dit een oppervlak van 35 m2. De beide kamers zijn momenteel in gebruik als kantoorruimte en hebben een grote schuifpui naar de tuin.

BIJZONDERHEDEN:
- Gemeentelijk monument uit 1908 naar een ontwerp van Berlage.
- Fundering en elektrische installatie vernieuwd in 2007
- Woonoppervlak 75 m2, en de bijgebouwen 35 m2 (NEN 2580)
- Onder het gehele pand een kelder van 1.15 meter hoog (onderkant balken)
- Houten en kunststof kozijnen met dubbelglas
- Fraaie hoge plafonds
- Platte daken bijgebouwen vernieuwd in 2018
- Achtergevel geschilderd in 2020
- CV combiketel Intergas uit 2014

Erfpacht
- De Algemene Bepalingen 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing
- Het tijdvak loopt t/m 15-08-2033
- De erfpachtcanon is € 170,10 en wordt jaarlijks geindexeerd
- Eeuwigdurende afkoop erfpachtcanon is mogelijk met aantrekkelijke korting

VVE
- Vereniging van Eigenaars Sarphatistraat 175 te Amsterdam
- De VvE bijdrage is € 114,20 per maand
- Reservefonds aanwezig

This spacious and bright 3-room apartment of 75 m2 (NEN 2580) with a ceiling height of 3.20 meters and large windows is located on the ground floor and has a deep garden. In the garden, various buildings are ideally suited as office space at home. At the rear of the garden you can reach a garage via the Valckenierstraat. The apartment is part of a beautiful monumental block from 1908 designed by Berlage. The foundation was renewed in 2007 and under the entire apartment is a basement of approximately 1.15 meters high.

LOCATION:
The Sarphatistraat is located within the canal belt in the Plantage-Weesperbuurt in the Centrum district, very centrally located between the Oosterpark, the University of Amsterdam and Artis. The shopping and entertainment center of Amsterdam are within walking and cycling distance, as is the Dappermarkt. Public transport is very good with tram lines 1, 7 and 19 in front of the door and metro station Weesperplein is a 2-minute walk away. This part of the Sarphatistraat was set up in 2017 as a bicycle street where cars are guests. Parking pressure in the street is low. Residents can apply for one parking permit, for which there is currently no waiting list.

Its location in the Plantage-Weesperbuurt gives children priority over the popular Dr. E. Boekmanschool around the corner and tennis club PST in the Wertheimpark (also adults). Kriterion cinema, lots of nice cafes and restaurants, but also Albert Heijn is around the corner. In short, a wonderful place to live.

LAYOUT:
You enter the house through a private entrance. Here is the hall with meter cupboard, toilet and lightly tiled bathroom with a bath, shower and sink. The beautiful kitchen is at the front of the building. Here is a large kitchen with various built-in appliances. The living room is at the rear, has a beautiful fireplace and has been expanded. Next to the living room is an open bedroom. Under the entire apartment is a basement of about 1.15 meters high.

The garden is on the northwest. In the garden are two rooms, a laundry / boiler room and the garage. In total, this has a surface of 35 m2. Both rooms are currently used as office space and have large sliding doors to the garden.

PARTICULARITIES:
- Municipal monument from 1908 after a design by Berlage.
- Foundation and electrical installation renewed in 2007
- Living area 75 m2, and the outbuildings 35 m2 (NEN 2580)
- Under the entire building a basement of 1.15 meters high (bottom beams)
- Wooden and plastic frames with double glazing
- Beautiful high ceilings
- Flat roof outbuildings renewed in 2018
- Rear facade painted in 2020
- Intergas central heating boiler from 2014

Ground lease
- The General Provisions 2000 of the Municipality of Amsterdam apply
- The period runs until 08/15/2033
- The ground rent is € 170.10 and is indexed annually
- Perpetual redemption ground lease is possible with an attractive discount

VVE
- Association of Owners Sarphatistraat 175 in Amsterdam
- The VvE contribution is € 114.20 per month
- Reserve fund available
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-05
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1908

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Weesperbuurt/Plantage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder