Vorige | Volgende

Schapenburgerpad 20 1071ZA Amsterdam

Huurprijs € 4.000 per maand

Bouwjaar
1875
Woonoppervlakte
198 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

VRIJSTAAND HUIS VAN CA. 198 M GELEGEN OP EEN ZEER UNIEKE LOCATIE!

Het Schapenburgerpad is het laatst overgebleven particuliere polderpad in Amsterdam dat meer dan 250 jaar oud is, gelegen tussen de Pieter Cornelisz. Hooftstraat en de Vossiusstraat in en op loopafstand van onder andere het Museumplein, Concertgebouw, Stedelijk Museum en natuurlijk het Vondelpark.
Dit prachtige, vrijstaande huis met veel historie bevindt zich in een oase van rust midden in de drukke stad en stond er al voordat er aan de Vossiusstraat was gebouwd.
De ingang van het particulier pad bevind zich op de Hobbemastraat en is toegangelijk per voet of fiets. Doordat dit pad is omringd door prachtige hoge bomen en veel groen wekt de locatie van dit vrijstaande huis het gevoel van buiten de stad zijn op.


Indeling:

Entree vanaf het Schapenburgerpad treed u de woning binnen en komt u in een hal die u toegang zal geven tot de woonkamer en keuken. Aan de achterzijde van het huis vind u een open keuken die beschikt over een ijskast, gasfornuis, afzuigkap van Whirlpool en een vaatwasser van Whirlpool.
Links van de keuken zit een deur die aansluit aan een kleine buitenruimte. Daarnaast is er een apart toilet met een wastafel.

Eerste verdieping:
Aangekomen op de eerste verdieping bevindt u zich direct in een L-vormige slaapkamer met ramen aan de voor-en-achter zijde. Door de grote ramen voor en achter krijgt de kamer op deze etage veel daglicht.
Aan deze kamer is een badkamer verbonden die is voorzien van een douche, toilet en wastafel.

Tweede verdieping:
Via de trap komt u op de tweede verdieping, de overloop geeft hier toegang tot twee ruime slaapkamers.
De eerste slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde, de tweede slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning.
Bij de slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning vindt u een ruime badkamer die is verbonden aan de slaapkamer, deze slaapkamer is ook voorzien van een kastenwand. De badkamer die is verbonden aan deze slaapkamer is voorzien van een toilet, een douche, een ligbad en een dubbele wastafel.

Derde verdieping:
Op de derde verdieping vindt u een vierde slaapkamer welke ook eventueel kan dienen als atelierruimte met toegang tot het dakterras. Het dakterras is gelegen op het Noord-Westen.
Deze vierde slaapkamer beschikt over een ingebouwde bergingsruimte en een gerenoveerde badkamer met fontein, inloopdouche en toilet.

Bijzonderheden :
- Ca. 198 m
- 4 ruime slaapkamers
- Gemeubileerd
- Uniek en vrijstaand object
- Dakterras gelegen op het Noord-Westen
- Vlakbij het Vondelpark
- Rustige ligging
- Hoge plafonds
- Huurtermijn maximaal 24 maanden
- 2 maanden waarborgsom
- Kosten gas/water/elektra voor huurder

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FREESTANDING HOUSE OF APPROX. 198 M SITUATED ON A VERY UNIQUE LOCATION!

The Schapenburgerpad is the last remaining private polder path in Amsterdam that is over 250 years old, situated between the Pieter Cornelisz. Hooftstraat and the Vossiusstraat and within walking distance of, among others, the Museumplein, Concertgebouw, Stedelijk Museum and of the Vondelpark.
This beautiful, detached home with a lot of history is located in an oasis of peace in the middle of the busy city and was already there before the Vossiusstraat was built.
The entrance to the private path is on Hobbemastraat and is accessible by foot or bicycle. Because this path is surrounded by beautiful tall trees and lots of greenery, the location of this detached townhouse evokes the feeling of being outside the city.

Layout:

Entrance from the Schapenburgerpad you will enter the house and come into a hallway which will give you access to the living room and kitchen. At the back of the house you will find an open kitchen which is equipped with a fridge, gas cooker, extractor fan from Whirlpool and a dishwasher from Whirlpool.
To the left of the kitchen there is a door which connects to a small outdoor area. In addition, there is a separate toilet with a washbasin.

First floor:
When you arrive on the first floor, you will immediately find yourself in an L-shaped bedroom with windows on the front and back side. Because of the large windows at the front and back, the room on this floor gets a lot of daylight.
Attached to this room is a bathroom which is equipped with a shower, toilet and sink.

Second floor:
The staircase leads to the second floor, the landing gives access to two spacious bedrooms.
The first bedroom is located at the front, the second bedroom is located at the rear of the house.
The bedroom located at the rear of the house has a spacious bathroom which is connected to the bedroom, this bedroom is also equipped with a closet. The bathroom that is connected to this bedroom is equipped with a double sink, a shower, a bathtub, a toilet and a design radiator.

Third floor:
On the third floor you will find a fourth bedroom which can also serve as a studio space with access to the roof terrace. The roof terrace is located on the North-West.
This fourth bedroom has a built-in storage space and a renovated bathroom with fountain, walk-in shower and toilet.

Special features :
- approx. 198 m
- 4 spacious bedrooms
- Furnished
- Unique and detached property
- Roof terrace facing North-West
- Close to the vondelpark
- Quiet location
- High ceilings
- Maximum rental period 24 months ( model B contract )
- 2 months deposit
- Gas/water/electricity cost for tenant
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1875

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
198 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan n miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder