Vorige | Volgende

Scheldestraat 83 I 1078GH Amsterdam

Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
87 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
87 m²

Omschrijving

Heerlijk lichte bovenwoning van circa 87 m² met eigen opgang, 3 (slaap)kamers, doorzon living én twee balkons. De woning is in 2016 intern (gedeeltelijk) gerenoveerd en is gelegen in de populaire Rivierenbuurt om de hoek van de Maasstraat en De Pijp.

INDELING

Eerste verdieping
Middels een open portiek bereikt u de eigen voordeur op de eerste verdieping. De centrale hal met bergkast verschaft toegang tot alle vertrekken. De lichte doorzon woonkamer met charmante gashaard geeft een ruimtelijk gevoel. De half open keuken, de ensuite werkruimte met inbouwkasten en beide balkons zijn te bereiken vanuit de woonkamer. De keuken aan de achterzijde, in 2016 gerenoveerd, is voorzien van inbouwapparatuur zoals o.a. een 5-pits inductiekookplaat, oven/magnetroncombinatie, een afzuigkap, vaatwasmachine, koel/vriescombinatie (allen Siemens) en een Bosch wasmachine.

De master bedroom gesitueerd aan de achterzijde heeft een wandkast met veel ruimte. De tweede slaapkamer met erker bevindt zich aan de voorzijde. De in 2016 gerenoveerde badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel met meubel en zwevend toilet. De gehele woning is voorzien van een fraaie parketvloer.

DE LIGGING
De woning is gelegen in de geliefde Rivierenbuurt (Stadsdeel Zuid) op steenworp afstand van de Maasstraat en de RAI Waar zich ook de ingang van de Noord- Zuidlijn bevindt. Goed bereikbaar met de auto via de ring A-10 afslag RAI en afslag Amstel (S109 en S111) en met het openbaar vervoer. De ligging is ideaal om snel in het centrum te komen of om snel buiten Amsterdam te gaan. Het Beatrixpark en Martin L. Kingpark liggen om de hoek. Parkeren is in deze buurt nog (relatief) makkelijk. Er bestaat op dit moment een wachttijd voor een parkeervergunning van circa 2 maanden (vergunningsgebied Zuid 4.1 Rivierenbuurt Noord – peildatum september 2022).

DE VERENIGING
Het pand is in juli 2002 met vergunning gesplitst. Het betreft hier een appartementsrecht in de Vereniging van Eigenaars "Scheldestraat 83 en 85 te Amsterdam” bestaande uit totaal 4 appartementsrechten. De maandelijkse servicekosten bedragen circa € 129 en de vereniging wordt professioneel geadministreerd door Falcon VvE Management. Het reservefonds per medio december 2021 bedraagt circa € 27.000. Er is een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

ERFPACHT
Het appartement is gelegen op gemeentelijke erfpacht (grondeigenaar Gemeente Amsterdam) en de canon is vooruitbetaald t/m 15 juli 2052. De verkopers zijn reeds overgestapt naar eeuwigdurende erfpacht met een jaarlijkse canonverplichting vanaf 16 juli 2052.

NOTE VAN VERKOPERS
'Zes jaar geleden vielen wij als een blok voor dit appartement vanwege de karakteristieke jaren '30 kenmerken en de lichte, grote doorzon woonkamer: wat fijn om altijd voldoende daglicht te hebben! Bovendien heeft binnenkomen in de mooie hal nooit verveeld. In de loop der jaren hebben we het appartement steeds gerenoveerd en naar eigen smaak ingericht. De centrale ligging van het appartement met alle voorzieningen om de hoek en op loopafstand van de Noord-Zuidlijn en De Pijp, maakte het een prettige, bruisende en praktische plek om te wonen. Twee jaar geleden hebben we een extra kamer en een fijne thuiswerkplek gecreëerd. Met uitzicht op de levendige Scheldestraat en de koffietentjes om de hoek, is thuis zijn en thuiswerken nooit saai geweest. We zijn inmiddels zes jaar ouder geworden, en vanwege gezinsuitbreiding maken we een volgende stap. We gaan met pijn in ons hart Amsterdam verlaten en hopen dat iemand anders in dit appartement net zo’n fijne tijd gaat hebben als wij hebben gehad!'

BIJZONDERHEDEN:
- Lichte bovenwoning van circa 87 m² (meetrapport beschikbaar);
- Woning met eigen opgang;
- Balkon aan de voor- en achterzijde van de woning;
- Intern (gedeeltelijk) gerenoveerd in 2016;
- Volledig dubbel glas & CV-installatie (Atag bj. 2018) - energielabel D;
- Het pand is met vergunning gesplitst in 2002;
- 4-kamer woning bestaande uit 3 (slaap)kamers en een doorzon woonkamer;
- Fijne en centrale locatie in de Rivierenbuurt om de hoek van De Pijp en de Maasstraat;
- Erfpacht is vooruitbetaald t/m 15 juli 2052, daarna jaarlijkse canonverplichting (eeuwigdurend);
- De servicekosten bedragen circa € 129 per maand;
- Actieve, professionele VvE administrateur en MJOP beschikbaar.

Wonderfully bright upstairs apartment of approximately 87 m² with its own entrance, 3 (bed) rooms, a sunny living room and two balconies. The house was (partially) renovated internally in 2016 and is located in the popular area Rivierenbuurt around the corner from Maasstraat and De Pijp.

LAYOUT

First floor
Through an open porch you reach your own front door on the first floor. The central hall with storage cupboard provides access to all rooms. The bright living room with charming gas fireplace gives a spacious feeling. The semi-open kitchen, the ensuite workspace with fitted wardrobes and both balconies can be reached from the living room. The kitchen at the rear, renovated in 2016, is equipped with built-in appliances such as a 5-burner induction hob, oven/microwave combination, an extractor hood, dishwasher, fridge/freezer combination (all Siemens) and a Bosch washing machine.

The master bedroom is located at the rear and has a wardrobe with plenty of space. The bedroom with bay window is located at the front. The bathroom, renovated in 2016, has a walk-in shower, washbasin with furniture and toilet. The entire house has a beautiful parquet floor.

LOCATION
The house is located in the popular neighborhood Rivierenbuurt (Stadsdeel Zuid) at a distance from the Maasstraat and the RAI, where the entrance to the North-South line is also located. Easily accessible by car via the ring A-10, exit RAI and exit Amstel (S109 and S111) and by public transport. The location is ideal to quickly get to the center or to quickly get outside of Amsterdam. The Beatrix Park and Martin L. King Park are just around the corner. Parking is (relatively) easy in this area. There is currently a confirmation for a parking permit of approximately 2 months (permit area South 4.1 Rivierenbuurt Noord – reference date September 2022).

THE ASSOCIATION
The property was split in July 2002 with a permit. This concerns an apartment right in the Association of Owners "Scheldestraat 83 and 85 in Amsterdam" consisting of a total of 4 apartment rights. The monthly service costs are approximately € 129 and the association is professionally administered by Falcon VvE Management. The reserve fund as at mid-December 2021 is approximately € 27.000. There is a Multi-Year Maintenance Plan (MJOP).

GROUND LEASE
The apartment is located on a municipal leasehold (land owner Municipality of Amsterdam) and the ground rent has been paid in advance until July 15, 2052. The sellers have already switched to perpetual ground lease with an annual ground rent obligation from July 16, 2052.

NOTE FROM SELLERS
'Six years ago we felt in love with this apartment because of the characteristic 1930s features and the
bright, large living room: how nice to always have enough daylight! Moreover, entering the beautiful hall
never bored. Over the years we have renovated the apartment and furnished it to our own taste. The
central location of the apartment with all amenities around the corner and within walking distance of the
North-South line and De Pijp, made it a pleasant, vibrant and practical place to live. Two years ago we
created an extra room and a nice home workplace. Overlooking the lively Scheldestraat and coffee
bars around the corner, being at home and working from home has never been boring. We have now
become six years older, and because of family expansion we are taking the next step. It is with a heavy
heart that we leave Amsterdam and hope that someone else in this apartment will have as good a time as
we had!'

PARTICULARITIES:
- Bright upstairs apartment of approximately 87 m² (measurement report available);
- House with private entrance;
- Balcony at the front and rear of the house;
- Internally (partially) renovated in 2016;
- Fully double glazing & central heating system (Atag year 2018) - energy label D;
- The property was split with a permit in 2002;
- 4-room house consisting of 3 (bed)rooms and a living room;
- Nice and central location in the Rivierenbuurt around the corner from De Pijp and Maasstraat;
- Long lease is paid in advance until July 15, 2052, after that annual ground rent obligation (perpetual);
- The service costs are approximately € 129 per month;
- Active, professional Association administrator and MJOP available.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
per datum

Bouw

Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
87 m²
Perceeloppervlakte
87 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder