Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Silodam 114 1013AS Amsterdam, Houthavens Oost

Huurprijs € 1.000 per maand

Omschrijving

TE HUUR AANGEBODEN: IDEALE COMPLETE SPLITLEVEL KANTOORRUIMTE GELEGEN IN EEN ICONISCH GEBOUW TUSSEN DE HOUTHAVENS EN HET CENTRUM. MET VRIJ UITZICHT OVER HET IJ, EEN PRACHTIGE INSPIRERENDE WERKPLEK.

OMSCHRIJVING BEDRIJFSRUIMTE:
Een prettige en compacte split level kantoorruimte/praktijkruimte of atelier van ca 36 m² aan de achterzijde (waterzijde) van de oude graansilo. Een fraai, karakteristiek en stoer gebouw met een historische en degelijke uitstraling en daarbij een combinatie aan de binnenzijde welke modern en uiterst comfortabel is. De unit is gelegen aan de rustige waterkant op een niveau met uitsluitend bedrijfsruimte (beperkt aantal) heeft derhalve veel privacy en uiteraard een fenomenaal uitzicht over het IJ. 'Never a dull day at the office' is hier zeker van toepassing.

INDELING & OPLEVERINGSNIVEAU:
De ruimte is gelegen op de (iets verdiept gelegen) begane grond en is bereikbaar via een afgesloten zo goed als glazen loop straat. Deze entree bedient de kantoorruimte aan dit gedeelte van de Silodam (dus alleen de achterzijde) en daarnaast is er de mogelijkheid om ook via de centrale entree van het gebouw de loop straat te bereiken. De unit zelf heeft een zelfstandige entree met een tochtportaal met veel glas. Het bedrijfsgedeelte betreft een split level ruimte welke volledig is uitgerust met een pantry unit, een losse koelkast en 3 elektrische kookplaten, douche, wastafel en toilet. De begane grond is een open ruimte, met aan de voorzijde een riante vide van 4,28 m¹ naar de insteekverdieping aan de achterzijde. Via een klein niveauverschil wordt de benodigde hoogte gewonnen zodat pantry, toilet en douche ook prettige en comfortabele ruimten zijn geworden. Er is een aparte ruimte met een volledig betegelde toiletruimte en een separate douche.

De bovengelegen insteekverdieping (uiteraard met een vaste trap) is open naar de voorzijde toe en heeft een glazen
balustrade waaraan een brede robuuste werkplek. Ook hier voldoende hoogte en misschien wel het beste uitzicht.....
De werkruimte is ingericht met design meubilair (niet inbegrepen bij de huur) en is grotendeels voorzien van tapijt. Alle voorzieningen voor moderne communicatie zijn aanwezig, verwarming is optimaal via de stadsverwarming in de vloer.
Goede en praktische bedrijfsruimte met diverse mogelijkheden. Door de ligging aan de achterzijde is privacy gewaarborgd en alleen bestemmingsverkeer te voet.

OPPERVLAKTE:
Begane grond en vide ca. 36 m² VVO (conform NEN meting). De hoogte varieert van 2,05 m¹ tot 4,28 m¹.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID:
De Silodam is gelegen aan de westelijke rand van Amsterdam Centrum. Diverse winkels en leuke eetgelegenheden zijn
gelegen in de Spaarndammerstraat en de Haarlemmerstraat/Haarlemmerdijk zijn op loopafstand. Met eigen vervoer is het object goed bereikbaar, binnen 10 minuten is de ringweg A10 bereikbaar via afslag S101 en S102. De dichtstbijzijnde bushalte is op nog geen 5 minuten loopafstand. Vanaf deze halte gaat de bus 48 naar Borneo-eiland via het Centraal Station. De eindhalte van tram 3 is op circa 5 minuten lopen. Het Centraal Station ligt op ca. 5 minuten fietsafstand.

PARKEREN:
Parkeren kan aan de openbare weg en wellicht zijn er parkeerplaatsen te huren onder het gebouw. Een parkeerplaats kan niet worden aangeboden door de huidige eigenaar van deze ruimte.

SERVICEKOSTEN:
Huurder wordt zelf contractant van de nuts-voorzieningen.

BESTEMMING:
De bestemming conform het thans geldende bestemmingsplan is "kantoor, atelier en bedrijfsruimte". Zie bijlage bestemmingsplan en regels.

Het is absoluut verboden om het gehuurde als woonruimte te gebruiken. Zowel de V.v.E. als de eigenaar/verhuurder sluiten dit contractueel uit.

HUURBETALING:
Maandelijks, bij vooruitbetaling volgens automatische overboeking opdracht ten gunste van de verhuurder.

HUURTERMIJN:
In overleg, bij voorkeur 5 + 5 jaar.

HUURINGANGSDATUM:
Per direct.

HUURPRIJSINDEXATIE:
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt wijziging plaats van de huurprijs op basis van de
wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2006 = 100), gepubliceerd door het
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

OPLEVERINGSNIVEAU:
Er is sprake van een oplevering in de huidige staat. Huurder en verhuurder leggen de oplevering vast in een proces
verbaal van oplevering.

ZEKERHEIDSTELLING :
Huurder dient een waarborgsom te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur.

HUURCONTRACT:
Op basis van een standaard huurcontract kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals
(R.O.Z. model 2015).

BIJZONDERHEDEN:
Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de eigenaren/verhuurder van het pand. Huurder dient legitimatie, inschrijving KvK en huidige vestiging en woon- of verblijfplaats op te geven.
Verhuurder kan documenten vragen waaruit de financiële positie en gegoedheid van huurder blijkt.

Verhuurder stelt de aanwezige meubilering en stoffering ‘om niet’ ter beschikking. Huurder dient zelf voor het onderhoud te zorgen en eventueel vervanging.

Ameo Makelaars & Taxateurs, voor al uw bedrijfsonroerendgoed in Groot Amsterdam!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-03-2021
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1896

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Houthavens

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen en ander hout losten, ontstaat nu langzaam een nieuwe wijk waar Amsterdammers aan het water kunnen wonen en werken: De Houthavens. In deze nieuwe, duurzame wijk onderin het IJ zullen op zeven kunstmatige, groene en autoluwe eilanden ongeveer 2700 woningen worden gerealiseerd. Dit past bij het voornemen van de gemeente om de IJ-oevers te veranderen van industriële zone naar een plek om te wonen. Klimaatneutrale wijk in Amsterdam De Houthavens worden een klimaatneutrale wijk in Amsterdam. Dit betekent dat de benodigde energie voor de openbare ruimte – zoals straatverlichting - zoveel mogelijk in de Houthavens zelf zal worden opgewerkt. Voor het opwekken van die energie zal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen, de straatlantaarns worden voorzien van ledlampen, voor de bestrating zal gebruik worden gemaakt van hergebruikte klinkers en voor de steigers zal hout met FSC-keurmerk worden gebruikt. Houthavens en Spaarndammerbuurt één Het nieuwe gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de strekdam in het IJ en aan de zuidkant door de Spaarndammerdijk. Echter, het is de bedoeling dat de Houthavens en Spaarndammerbuurt (onder de dijk) één geheel gaan vormen; hieraan moet de Spaarndammertunnel een steentje bij gaan dragen. Door deze tunnel zal de Spaarndammerdijk rustiger en veiliger worden. Bovenop de tunnel en langs de dijk komt het Houthavenpark, een groen gebied tussen de Houthavens en de Spaarndammerbuurt, dat de twee wijken met elkaar zal gaan verbinden. De ontwikkeling van De Houthavens begon in 2010 en in 2014 werd de Brede School opgeleverd, de lagere school van het gebied. Kort daarna werd ook het gebouw van het 4e Gymnasium in gebruik genomen en werden de woningen in Blok 0 opgeleverd. De zeven eilanden zullen elk een eigen karakter krijgen, met eigen architectuur en soorten woningen. Twintig procent wordt bestemd voor sociale huur, de rest voor vrije sector (huur en koop). Naast de twee eerdergenoemde scholen zullen er ook bedrijven, cafés, restaurants en een hotel komen. Naar verwachting zal de nieuwe wijk de Houthavens in 2021 klaar zijn.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder