Vorige | Volgende

Singel 430 1017AV Amsterdam

Bouwjaar
1650
Woonoppervlakte
206 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Een zeer bijzonder gerenoveerd benedenhuis van 206 m2 in fraai grachtenpand met een eigen entree op een van de leukste stukjes van het Singel. Bij de renovatie door Marcel Wolterinck is gebruik gemaakt van internationale allure, kwaliteit en materialen, er zijn nu 7 vertrekken waarvan 4 mogelijke slaapkamers en een super besloten patio voor heerlijke zomeravonden.

Indeling
- Entree op de beletage (eigen voordeur), hal met garderobe en toilet, werkkamer met 2 ramen aan de voorzijde met uitzicht over de gracht
- Souterrain (voorzijde) slaapkamer met luxe badkamer, overloop met berging. Tuinkamer voorzien openslaande deuren naar de patio, geschikt als werk en/of extra slaapkamer.
- Souterrain (achterhuis) slaapkamer
- Eerste verdieping woonkamer met 3 ramen aan de gracht met aangrenzende open woonkeuken, in het achterhuis zit een slaapkamer met kleine extra badkamer

Omschrijving
Beletage
Eigen entree met bordestrap en originele brede voordeur. Royale hal met marmeren vloer, garderobe en toilet. Studeerkamer met open haard aan de voorzijde gelegen met hoge ramen en zicht op het water. Charmante trap naar beneden en naar de eerste verdieping.

Eerst verdieping
Sfeervolle brede living en woonkeuken van ca. 67 m2. Zitkamer met open haard aan de voorzijde met 3 ramen met prachtig uitzicht op de gracht. Aan de achterzijde de woonkeuken met grote hoge ramen naar de binnenplaats en een plafondhoogte van 3.60. Originele balken, charmante ramen, fantastische open vaste kasten, natuurstenen vloeren en bijzonder lichtplan.

Achterhuis:
Twee leuke slaapkamers van elk ca. 15m2 met originele balken. Nieuw badkamer met douche en toilet. Het achterhuis is ook te bereiken via een toegangsdeur naar naastgelegen appartementengebouw met lift. Ideaal als eigen entree bij een praktijkruimte of kantoor aan huis dan wel het brengen van zware boodschappen.

Souterrain
Via de entree op beletage een nieuwe trap naar beneden. Ruime overloop, tuinkamer aan de achterzijde gelegen met openslaande deuren naar de binnenplaats en een plafondhoogte van 3.40. Voorzijde master bedroom met luxe inbouwkasten en naastgelegen luxe badkamer met ligbad, douche, toilet, handdoekradiator.

Zeer verzorgde binnenplaats van ca. 19 m2 met natuurstenen tegels en doorkijkje naar de Beulingsloot.

Omgeving
Geweldige locatie op loopafstand van werkelijk alles. Allerlei leuke winkels, restaurantjes, een supermarkt en cultuur om de hoek. Hartje Amsterdam met alle charme maar toch rust. Weids uitzicht op de Lutherse kerk en over de hele gracht door ligging in de bocht van het Singel.

Bijzonderheden;
- Eigen grond
- Eigen entree, tweede entree via Beulingstraat 2 met lift.
- Rijksmonument
- Prachtige plafondbalken en deuren in originele kleuren
- Recent compleet gerenoveerd (2015)
- Buiten schilderwerk voorzijde recent gedaan, binnenhof dit jaar in de planning, reservefonds voldoende.
- Professionele VvE beheerder Velzel , VvE bestaat uit Singel 430/432 en Beulingstraat 2A t/m 2G
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1650

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
206 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder