Vorige | Volgende

Stadionkade 7 1077VG Amsterdam

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
120 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

- English translation below-

Gunstig gelegen en goed onderhouden ruime benedenwoning van 120 m2 met woonkamer ensuite en twee grote slaapkamers. Het appartement kijkt uit op het Zuider Amstel kanaal en ligt in de populaire en zeer gewilde Apollobuurt.

Het appartement ligt op loopafstand van diverse winkels op het Olympiaplein (o.a. de bekende Franse bakker Le Fournil, kaasspecialist l’Amuse en Marqt) maar ook de Beethovenstraat (HEMA, Huize van Wely en diverse kledingzaken). Ook zijn er meerdere horecazaken op loopafstand (zoals Ferrili’s Pain Quotidien, Bar Baut en QV een wijnbar/restaurant. Voor de deur ligt het Zuider Amstelkanaal. Via dit kanaal is het centrum van Amsterdam en het Nieuwe Meer goed bereikbaar met je eigen bootje dat voor de deur kan worden aangelegd. Voor ontspanning in de buitenlucht kan je terecht in het Beatrixpark of het Vondelpark, beiden op loopafstand.

De Zuidas is op 5 minuten afstand. Het appartement ligt zeer gunstig ten opzichte van uitvalswegen en het openbaar vervoer (Station Zuid en diverse bus- en tram verbindingen in de omgeving).
Schiphol is met de trein maar één halte verwijderd vanaf Amsterdam Zuid. Er zijn genoeg parkeermogelijkheden voor de deur en op dit moment kan je per direct twee parkeervergunningen aanvragen.

Indeling:
Entree woning: fraai met op de vloer en aan de wand marmer betegelde vestibule.
Hal met entree naar de praktische kelder met een oppervlakte van 48 m2 en een stahoogte tussen de balken van
1.98 m. Via dezelfde hal kom je in alle andere vertrekken, namelijk de woonkamer ensuite, een slaapkamer/werkkamer aan de voorzijde, ( deze kamer is eenvoudig met een tussenwand om te zetten naar 2 kamers), een grote slaapkamer aan de achterzijde met toegang naar de badkamer, de keuken en de wc.
Achtertuin met monumentale Katsuraboom en een eigen berging.

Erfpacht:
De erfpacht is afgekocht tot 16 april 2055. Tevens heeft de huidige eigenaar gebruikt gemaakt van regeling om de erfpacht om te zetten naar eeuwigdurende erfpacht. De erfpacht is per 16 april 2055, € 3691,12 per jaar.
Deze eeuwigdurende canon wordt jaarlijks aangepast aan de daadwerkelijke inflatie van het voorgaande jaar. Vanaf één dag ná de Einddatum is dan de aan de inflatie aangepaste, eeuwigdurende canon verschuldigd.

Woonoppervlakte:
NEN 2580: de woning heeft een gebruiksoppervlakte van 120,20 m2. Het inmeet rapport ligt ter inzage en wordt u op verzoek toegestuurd.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Amsterdam, sectie AB, complexaanduiding 2242-A-5, uitmakende het 16/250e aandeel.

VERENIGING
De Vereniging van Eigenaren wordt professioneel beheerd door Aycon Vastgoed Management en heeft 15 leden. Er is een MJOP aanwezig. De servicekosten zijn € 390,-- per maand, inclusief voorschot stookkosten.

Algemeen:
• Woonoppervlakte 120,20.
• Ouderdomsclausule is van toepassing
• Algemene fietsenstalling
• Bouwjaar circa 1931.
• Schiphol bereikbaar in 6 minuten,.
• Twee parkeervergunningen mogelijk

------------------------------------------------

Conveniently located and well maintained spacious ground floor apartment of 120 m2 with living room ensuite and two large bedrooms. The apartment overlooks the Zuider Amstel Canal and is located in the popular and highly sought after Apollo neighborhood.

The apartment is within walking distance of several stores on Olympiaplein (including the famous French bakery Le Fournil, cheese specialist l'Amuse and Marqt) but also Beethovenstraat (HEMA, Huize van Wely and several clothing stores). There are also several restaurants within walking distance (such as Ferrili's Pain Quotidien, Bar Baut and QV a wine bar / restaurant. In front of the door is the Zuider Amstel Canal. Through this canal the center of Amsterdam and the Nieuwe Meer are easily accessible with your own boat that can be moored in front of the door. For outdoor relaxation you can go to the Beatrixpark or the Vondelpark, both within walking distance.

The Zuidas is 5 minutes away. The apartment is very conveniently located to highways and public transport (Station Zuid and various bus and streetcar connections in the area).
Schiphol Airport is by train only one stop away from Amsterdam South. There are plenty of parking facilities in front of the door and at the moment you can immediately apply for two parking permits.

Layout:
Entrance apartment: beautiful with on the floor and wall marble tiled vestibule.
Hallway with entrance to the practical basement with an area of 48 m2 and a headroom between the beams of 1.98 m. The same hallway gives access to all the other rooms, namely the living room ensuite, a bedroom / study at the front ( ( this room can easily be converted into 2 rooms with a partition wall ), a large bedroom at the rear with access to the bathroom, kitchen and toilet.
Backyard with monumental Katsura tree and a private storage room.

Ground lease:
The ground lease has been paid off until April 16, 2055. The current owner has also made use of the arrangement to convert the ground lease to perpetual lease. The ground rent per April 16, 2055 is
€ 3691.12 per year. This perpetual ground rent is adjusted annually to the actual inflation of the previous year. From one day after the End Date, the inflation-adjusted, perpetual ground rent is then due.

Living space:
NEN 2580: the house has a usable area of 120.20 m2. The measurement report is available for inspection and will be sent to you on request.

Cadastral data:
Municipality of Amsterdam, section AB, complex number 2242-A-5, representing the 16/250th share.

ASSOCIATION
The Owners' Association is professionally managed by Aycon Vastgoed Management and has 15 members. There is an MJOP available. The service costs are € 390, - per month, including advance heating costs.

General:
- Living area 120,20.
- The age clause is applicable
- General bicycle storage
- Built circa 1931.
- Schiphol Airport accessible in 6 minutes.
- Two parking permits possible
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
120 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder