Vorige | Volgende

Stommeerkade 81 1431EL Aalsmeer

Vraagprijs € 600.000 

Bouwjaar
nvt
Perceeloppervlakte
1.110 m²

Omschrijving

Uw droomwoning bouwen?

Het kan op deze fantastische bouwkavel aan de Stommeerkade in Aalsmeer. De bouwrijpe kavel van maar liefst 1.110 m biedt volop ruimte voor het bouwen van een royale, vrijstaande villa met eigen parkeergelegenheid en een riante tuin. De woning kan gebouwd worden als tweede woning in een rijtje van 8 vrijstaande woningen, aan de rand van de Stommeerpolder. Op het dijkniveau van de Stommeerkade kijkt u uit over natuur en water dat in vaarverbinding met de Westeinderplassen staat.

Randvoorwaarden te bouwen woning:
Goothoogte maximaal : 7 meter
Nokhoogte maximaal: 10 meter
Woninggrootte maximaal: 180 m bebouwd oppervlak
Groenstrook tegen bedrijfsbebouwing: 10 meter onbebouwd
Aantal parkeerplaatsen op eigen terrein: minimaal 3 stuks
Duurzaamheid: - Aardgasloos
- Bodemwarmtepomp
- EPC=0,0
- Zonnepanelen

Vergunningsvrij zijn er mogelijkheden om een woning te vergroten.

De WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) biedt los van het bestemmingsplan mogelijkheden om vergunningsvrij te bouwen (tuinberging etc.).

Bestemming:
De bestemming voor de kavel is wonen waarbij er sprake is van grondgebonden woningen. Verder zijn bijgebouwen toegestaan en parkeer- en stallingsvoorzieningen.

Hoofdgebouw:
Per kavel mag maximaal 1 hoofdgebouw worden gerealiseerd. De voorgevel dient te verspringen ten opzichte van het naastgelegen hoofdgebouw, de voorgevels mogen dus niet op 1 lijn liggen en er dient een sprong van minimaal 2 meter in rooilijn te zijn bij minimaal 1 hoofdgebouw. De bouwdiepte bedraagt maximaal 15 meter gemeten vanaf de voorgevel. Bij de vrijstaande woningen dient de afstand van het hoofdgebouw tot de zijdelingse erfgrens minimaal 4,5 meter te zijn, dit in afwijking van het bestemmingsplan.

Bouwvolume:
Het hoofdgebouw is opgebouwd uit 1 of 2 bouwlagen met een kap. Platte daken zijn niet toegestaan maar wel zadelkap, mansardekap of gebogen kap met een nok. Ook is bepaald dat geen twee identieke woningen naast elkaar mogen worden gebouwd en elke woning dient een duidelijk herkenbaar hoofdvolume te hebben.

Reeds aanwezig:
De verkopers zijn in het bezit van een (bijna onherroepelijke) vergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning, conform de bepalingen zoals gesteld door de gemeente Aalsmeer. Technische tekeningen, begrotingen en meer zijn opvraagbaar bij ons kantoor. Desgewenst kan er contact worden opgenomen met de architect van de verkopers om met hen het plan verder uit te werken/aan te passen. De kosten voor aanpassingen e.d. zijn voor rekening van de koper. Indien de koper besluit om een andere woning te willen realiseren, komen de kosten voor het aanvragen van de omgevingsvergunning, architect, etc. etc. voor diens rekening en risico.

Verder goed om te weten:
- Van juni 2022 t/m maart 2023 zal er een tijdelijke weg aangelegd worden voor bouwverkeer van de kavels 2 t/m 8 (kavel 1 is al bebouwd). De Stommeerkade zelf is niet geschikt voor zwaar bouwverkeer.
- Naast het perceel van 1.110 m wordt u voor de helft eigenaar van 32 m mandelig perceel. Dit mandelige perceel is bestemd als oprit voor de kavels 1 en 2.
- Over de aankoop van de bouwkavel is 8% overdrachtsbelasting verschuldigd.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
--
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Bouwjaar
nvt

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.110 m²

Indeling

Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Aalsmeer

Denk je aan Aalsmeer, dan denk je aan de bloemenveiling. De sierteelt is onlosmakelijk verbonden met de historie van Aalsmeer. Echte liefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan de Bloemenveiling Aalsmeer, waar je een goede indruk krijgt van de ware omvang van de bloemenindustrie in de Bollenstreek. De huidige bloemenveiling is ontstaan uit een fusie van twee kleinere veilingen en heeft Aalsmeer wereldwijd als bloemengemeente op de kaart gezet. De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder