Vorige | Volgende

Transvaalkade 36 1092JM Amsterdam

Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
184 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

Perfect, ruim en heerlijk familiehuis van circa 180m2, verdeeld over 5 woonlagen met prachtig aangelegde beschutte stadstuin. Vanaf alle woonlagen uitzicht op het water. Op de begane grond een heerlijke ruime woonkeuken met direct toegang tot de tuin. De woonkamer ligt op de eerste verdieping met uitzicht op het water door middel van Franse balkons aan de voorkant en uitzicht op de fraai aangelegde bio tuin op de uitbouw aan de achterkant. De woning telt in totaal vier slaapkamers, op zowel de 2e als de 3e woonlaag worden de slaapkamers gescheiden door een badkamer ertussen. Deze woning ligt in een prettige, verrassend rustige en kinderrijke buurt met goede bereikbaarheid met zowel openbaar vervoer, fiets als auto.

De woning is recent gebouwd en in 2019 opgeleverd. In totaal bestaat het gehele pand uit 5 verdiepingen waarvan de begane grond de grootste is door de uitbouw aan de achterkant. Door de gehele woning ligt vloerverwarming. In de keuken ligt een lichte gietvloer en op alle andere verdiepingen ligt een fraaie bamboe vloer. Aan de keuken en eetruimte ligt de fijne stadstuin. Aan de voorzijde van de woning is de open entree, de raampartijen aan de voorkant kunnen geheel geopend worden zodat op zomerse dagen je hier al vroeg in het jaar binnen, van buiten kan genieten. Op de eerste verdieping is door de Franse balkons aan de voorzijde ook zittend in de woonkamer uitzicht. De woning is geheel naar de maatstaven van deze tijd energie zuinig met label van A++ en uiteraard gasloos. De woning is gedeeltelijk gemeubileerd. Hou je van bescheiden luxe, dan is dit je huis.

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker” | * English version below *


Locatie en bereikbaarheid:
De woning is gelegen in een rustige straat aan het water met voldoende parkeermogelijkheden. De Transvaalkade is gelegen in de populaire Oosterparkbuurt in Amsterdam Oost. Een rustige buurt met relatief veel gezinnen. In de buurt vind je vele winkels en restaurants, onder andere in de Linnaeusstraat en op de Beukenweg en aan de Weesperzijde. Zowel het Oosterpark als park Frankendael liggen op een steenworp afstand. De bereikbaarheid is goed, met de auto ben je met enkele minuten op de ring A-10 en met het openbaar vervoer zowel Station Muiderpoort en Amstel zijn binnen vijf minuten te bereiken. Parkeren gaat via vergunningstelsel en is aan te vragen door bewoners bij de gemeente Amsterdam.

Indeling:
begane grond:
Entree aan de voorzijde van de woning. De voorgevel bestaat naast de voordeur uit ruime openslaande deuren die in zijn geheel geopend kunnen worden. Je komt direct in een open ruimte, met de entree en de ruime woonkeuken. Door middel van een lage afscheiding is er onderscheid gemaakt tussen de entree en de keuken, zonder het uitzicht vanuit de keuken te belemmeren. De entree beschikt over handige ingebouwde opbergmeubelen. De keuken ligt met een kleine afstap net iets lager. De keuken is smaakvol en ruimtelijk en voorzien van alle inbouwapparatuur van het merk AEG. Aangrenzend de ruime eetkamer met toegang tot de heerlijke stadstuin. Dit is een plek waar je volop van familie momenten kunt genieten.

Eerste verdieping:
Via een open trap bereik je de woonkamer op de eerste verdieping. Door de hoge ligging is er prachtig uitzicht op het water. De woonkamer is voorzien van een prettige hoekbank en een werktafel met handige opbergruimte. Aan de achterkant kijk je op de bio tuin aangelegd op de uitbouw van de begane grond. Op deze verdieping is via een hal het gastentoilet bereikbaar. Doordat woonkamer van de keuken is gescheiden, is er de mogelijkheid je volledig terug te trekken van de woonkeuken.

tweede verdieping:
Op deze verdieping vind je aan voor- en achterzijde twee ruime slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde is ingericht als ouderslaapkamer met een twee persoons bed en ruim voldoende kastruimte. De andere kamer kan behalve slaapkamer ook perfect dienst doen als werkkamer, er staat alvast een handig bureau. Tussen deze twee kamers in gelegen, vind je een ruime badkamer met een riante inloopdouche, wastafel met wastafel meubel en wc.

derde verdieping:
Deze verdieping heeft dezelfde indeling als de tweede verdieping. Hier hebben beide slaapkamers alvast een handige kleding kast en de slaapkamer aan de voorkant heeft een praktische hoogslaper met bureau eronder zodat de ruimte optimaal benut kan worden. Wederom een badkamer gesitueerd tussen de twee slaapkamers in een speelse uitvoering.
Vierde verdieping:
Hier is een ruime open zolder met de installaties voor de warmte voorziening en ventilatie. Ook de wasmachine en droger zijn hier gesitueerd. Vanaf de zolder is er toegang tot een balkon aan de achterkant van de woning. Er is genoeg ruimte over om hier nog een extra werkplek of logeerplek te creëren.

Bijzonderheden:
- Nieuw gebouwd (2019) familiehuis van ruim 180m2;
- 4 slaapkamers en 2 badkamers;
- Uitzicht op Ringvaart;
- 4.500€ p/m ex warmte/elektra/water/internet
- Borg is 2 x de maandhuur (9.000€)
- Gedeeltelijk gemeubileerd
- Beschikbaar vanaf Juni 2023
- Kinderrijke buurt;
- Gunstig gelegen t.o.v openbaar vervoer en auto uitvalswegen
- Ruime stadstuin;
- Beschikbaar voor bepaalde tijd, 24 maanden (model B type contract);
- Geen delers;
- Energielabel A++

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stunning, spacious and delightful family home of approximately 180m2, divided over 5 floors with beautifully landscaped secluded urban garden. From all levels overlooking the water. On the ground floor a great spacious kitchen with direct access to the garden. The living room is on the first floor with views of the water by means of French balconies at the front and views of the beautifully landscaped bio garden on the extension at the back. The property has a total of four bedrooms, on both 2nd and 3rd floors the bedrooms are separated by a bathroom in between. This house is located in a pleasant, surprisingly quiet and child-friendly neighbourhood with good accessibility by public transport, bicycle and car.

The property was recently built and completed in 2019. In total, the entire property consists of 5 floors of which the ground floor is the largest due to the extension at the back. There is underfloor heating throughout the house. The kitchen has a light cast floor and all other floors have a beautiful bamboo floor. Adjoining the kitchen and dining area is the fine city garden. At the front of the house is the open entrance, the windows at the front can be fully opened so that early in the year, on summer days, you can enjoy the outdoors here. On the first floor, the French balconies at the front offer views even while seated in the living room. The house is entirely up to modern standards energy efficient with label of A++ and of course gas-free. The property is partly furnished. If you like humble luxury, this is your home.

"This property is listed by a MVA Certified Expat Broker"


Location and accessibility:
The property is located in a quiet street by the water with ample parking facilities. The Transvaalkade is located in the popular Oosterpark neighbourhood in Amsterdam East. A quiet neighbourhood with relatively high numbers of families. There are many shops and restaurants in the neighbourhood, including on Linnaeusstraat and on Beukenweg and Weesperzijde. Both Oosterpark and park Frankendael are a stone's throw away. Accessibility is good, by car you can reach the A-10 ring road in a few minutes and by public transport both Muiderpoort and Amstel Station are within five minutes. Parking is via permit system and can be applied for by residents at the municipality of Amsterdam.

Layout:

ground floor:
Entrance at the front of the house. Besides the front door, the front facade consists of spacious double doors that can be fully opened. You immediately enter an open space, with the entrance and the spacious living kitchen. A low dividing wall separates the entrance from the kitchen, without obstructing the view from the kitchen. The entrance has convenient built-in storage furniture. The kitchen is just a little lower with a small step down. The kitchen is tasteful and spacious and equipped with all appliances from the AEG brand. Attached is the spacious dining room with access to the lovely city garden. This is a place where you can fully enjoy family moments.

First floor:
Via an open staircase, you reach the living room on the first floor. Due to its high position, there are beautiful views of the water. The living room has a pleasant corner sofa and a work table with hand
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verhuurd
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
184 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder