Vorige | Volgende

Tweede Helmersstraat 36 IV 1054CK Amsterdam

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*English below*

Heerlijk penthouse 3-kamer appartement van 69 m² met opgang op de derde verdieping en dakterras met dakhuis in de meest gewilde en exclusieve buurt van Oud West. Dit appartement ademt een rijke sfeer uit, van de bouwstijl tot aan details als visgraat parket met bies, zelfs in het trappenhuis.

Indeling: Entree op de derde verdieping waar u uw jas kunt ophangen voor u op de vierde verdieping de zitkamer via de hal inloopt. Deze bevindt zich aan de voorkant met plaats voor een gezellige zithoek en een ruime eettafel, dit alles om de semi-open, moderne witte hoogglans keuken. De keuken heeft een zwart granieten werkblad en is van alle gemakken voorzien, te weten een 4-pits gaskookplaat met RVS-schouw, afwasmachine, combi-oven en ijskast met vriesvak. De drie ramen maar ook het trapgat naar het dakterras zorgen voor een zee van licht.

Aan de hal grenzen de twee slaapkamers, de badkamer en de separate WC. De badkamer is voorzien van een ruim ligbad en een modern wasmeubel met eronder plaats voor de wasmachine en droger. Aan de achterkant bevinden zich de master bedroom en tweede slaapkamer/werkkamer . Een absoluut hoogtepunt van deze woning is het ruime dakterras, comfortabel te bereiken via het dakhuis waar u op regenachtige dagen de kussens kunt bewaren. Hier heeft u een geweldig uitzicht over de Amsterdamse binnenstad, de Stadsschouwburg, het Rijksmuseum en het Vondelpark. Dit is de plaats waar u 's zomers alleen of borrelend met vrienden de avonden verblijft.

De locatie van Tweede Helmersstraat 36 IV is ongeëvenaard. Genesteld in de Helmersbuurt, wordt u omringd door een veelheid aan voorzieningen, waaronder trendy cafés, restaurants en boetiekjes. De nabijheid van culturele hotspots zoals de Stadsschouwburg, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zorgt voor een rijke culturele ervaring binnen loopafstand. Tot slot bevindt het Vondelpark zich om de hoek waar u heerlijk kunt ontspannen, wandelen of hardlopen.

Vereniging van Eigenaars: De VvE is actief, gezond en de financiële administratie wordt intern beheerd. De maandelijkse servicekosten voor het appartement bedragen momenteel €120,00 per maand.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte van 69,30 m² en buitenruimte van 37,30 m2
- In 2008 gesplitst met vergunning
- Gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht
- Energielabel C
- Voorzien van dubbel glas
- Eigen entree op de derde etage


Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

*English*

Lovely penthouse 2 bedroom apartment of 69 m² with entrance on the third floor and roof terrace with roof house in the most desirable and exclusive area of Oud West. This apartment exudes a rich atmosphere, from the architectural style to details such as herringbone parquet with trim, even in the stairwell.

Layout: Entrance on the third floor where you can hang your coat before you walk into the living room on the fourth floor through the hall. Here is the living room at the front with space for a cozy sitting area and a spacious dining table, all around the semi-open, modern, white high-gloss kitchen with black granite worktop, fully equipped with a 4-burner gas hob, dishwasher, microwave and refrigerator. The three windows, but also the stairwell to the roof terrace provide a sea of light.

Adjacent to the hall are the two bedrooms, the bathroom and the separate toilet. The bathroom has a spacious bath and a modern washbasin with underneath space for the washing machine and dryer. In the back of the apartment you'll find the master bedroom and second bedroom/office. One of the highlights of this property is the delightful roof terrace, offering a private outdoor space where you can relax and enjoy the charming views of the neighborhood. Whether it's sipping your morning coffee or unwinding after a long day, the roof terrace provides a serene retreat right at your doorstep.

Located in the vibrant Helmersbuurt neighborhood of Amsterdam, this apartment benefits from a prime location with an array of amenities within walking distance. Enjoy the convenience of nearby shops, cafes, restaurants, and cultural attractions. The well-connected public transportation network ensures easy access to other parts of the city, allowing you to explore all that Amsterdam has to offer. The famous Vondelpark is just around the corner for relaxation, a stroll or running.

Owners' Association (VVE): The VvE is active, healthy and the financial administration is managed internally. The monthly service costs for the apartment are currently €120.00 per month.

Particularities
- Living area of 69.30 m² and outdoor space of 37.30 m2
- Split with permit in 2008
- Energy label C
- Private land, so no leasehold
- Equipped with double glass
- Private entrance on the third floor


This non-binding sales information has been compiled by our office with the utmost care on the basis of the data and drawings provided to us by the seller. Therefore, we cannot provide any guarantees, nor can we accept any liability for this data in any way.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder