Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Tweede Helmersstraat 51 H 1054CD Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
90 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

BRAND NEW SEMI FURNISHED 2 BEDROOM GROUND FLOOR APARTMENT OF APPROX. 90M² IN THE POPULAR OLD WEST AREA


Completely renovated light and bright ground floor apartment of approx. 90m2 located within walking distance of the Vondelpark, Leidseplein and Jordaan area.
The apartment is situated in the popular Old-West ('Helmersbuurt') area with lots of trendy shops, bars and restaurants in the vicinity. Excellent public transport facilities nearby and easy commute to the highway.

Layout

Ground floor:
Entrance, hallway, bright open plan living room and dining area, the fully equipped open kitchen is finished in white high gloss with a dark stone countertop and has a stainless steel 5 burner gas stove, extractor hood, built-in dishwasher, combi oven/microwave, built-in coffee machine and a fridge/freezer combination (Siemens)
Separate toilet located at the entrance hall and stairs going to the first floor.

First floor:
Main bedroom equipped with a spacious wardrobe and access to the balcony.
The second bedroom is located next to the master bedroom.
Spacious bathroom with a granite floor, toilet, shower, bathtub and double washbasin with mirror.
Separate storage room with a washing machine.

Particulars:
• 90m² recently renovated apartment
• Semi furnished recently renovated
• Light and bright apartment
• Open kitchen with equipment
• 2 bedrooms
• Modern bathroom
• Separate room with washing machine


Rental price €2.150,-- excluding utilities G/W/E, TV + Internet and local tax.

Available per April 1st.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-02-2021
Status
In onderhandeling
Aanvaarding
per 1-4-2021

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²
Inhoud
243 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder