Vorige | Volgende

Van Baerlestraat 91 - 4 1071AT Amsterdam

Vraagprijs € 599.000 

Bouwjaar
1912
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Wonen op een toplocatie in Zuid. Het betreft een driekamer appartement van 75 m² met balkon (noordoosten) over de volle breedte.

LIGGING
Dit appartement is zeer centraal gelegen in het Museumkwartier; op korte afstand van de woning ligt Het Museumplein, Het Concertgebouw, het Vondelpark, vele musea, de Zuidermarkt aan de Jacob Obrechtstraat, restaurants en vele gezellige terrasjes. Daarnaast is er aan de Van Baerlestraat een diversiteit aan winkels. Kortom de omgeving van dit appartementsrecht is werkelijk fantastisch te noemen. Zowel met de eigen auto als ook het openbaar vervoer is er een goede verbinding. Parkeren kan veelal praktisch voor de deur en geschiedt middels het vergunningenstelsel.

INDELING
Middels een keurig algemeen trappenhuis is er entree op de vierde verdieping. U treedt binnen in een centrale hal die aan de achterzijde van de woning toegang geeft tot de woonkamer. Zowel vanuit deze woonkamer alsmede de naastgelegen keuken is er toegang tot het over de volle breedte van de woning gelegen balkon. Dit balkon is op het oost/ noordoosten gelegen en geeft een fraai zicht op de binnentuinen.

Aan de straatzijde van de verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd waarvan de hoofdslaapkamer een ingebouwd opklapbed heeft. Daarnaast zijn er verschillende ingebouwde kasten en opbergmogelijkheden.

De badkamer is in het midden van de woning gesitueerd en is voorzien van een douche, toilet, wastafel en handdoekradiator. De aansluiting voor de wasmachine en droger bevinden zich eveneens in de badkamer.

VERWARMING EN WARM WATER
De verwarming en het warme water geschiedt middels een cv combiketel (Intergas, 2012). In 2013 is het appartement voorzien van dubbele beglazing.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De verenging van huiseigenaren betreft de Van Baerlestraat 91 - vijf leden - en de administratie wordt gevoerd door Velzel VvE Diensten B.V. De maandelijkse servicekosten bedragen € 107,60.

ERFPACHT
De woning staat op erfpachtgrond, uitgegeven door de gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak loopt tot 1 december 2034. De jaarlijkse canon is afgekocht tot het einde van het huidige tijdvak. Er is in 2019 een aanvraagdatum geregistreerd voor overstap naar eeuwigdurende erfpacht.

OVERIGE BIJZONDERHEDEN;
- Woonoppervlakte: 75 m²
- Overzichtelijke Vereniging van Eigenaren, vier leden
- Bijdrage VvE € 107,60 per maand
- Gelegen op erfpacht, jaarcanon afgekocht tot einde tijdvak.
- Oplevering kan snel.
- Verkoper heeft de woning feitelijk zelf nooit gebruikt. De niet bewoningsclausule zal worden opgenomen.


--------------------------------------------------------------------------


English

VAN BAERLESTRAAT 91-4
Prime location in fashionable South Amsterdam. Two-bedroom apartment (75 sq. m.) with full-length, northeast-facing balcony.
LOCATION
This apartment is very centrally located in the Museumkwartier (Museum District) area. You will find Museumplein (Museum Square), the Concertgebouw, Vondelpark, numerous museums, the Zuidermarkt open-air market on Jacob Obrechtstraat, restaurants and many outdoor cafés all at your doorstep. With a variety of shops right around the corner, Van Baerlestraat is part of a wonderful neighbourhood and a strong infrastructure for both private vehicles and public transport. Parking is available outside the building (with parking permits issued by the City of Amsterdam).
LAYOUT
The attractive and well-maintained communal staircase provides access to the fourth floor. You enter a central hallway leading into the living room at the rear of the unit. Both this living room and the adjacent kitchen provide access to the full-length balcony, which faces the east/northeast and offers attractive views over the courtyards.
Located on the street side of the floor are two bedrooms; the master bedroom has a built-in fold-out bed, in addition to several fitted wardrobes and storage facilities.
The bathroom is located in the middle of the home and has a shower, toilet, washbasin and heated towel rail. The bathroom is equipped with the necessary connections for a washer and dryer.
HEATING AND HOT WATER
Combi boiler supplying heating and hot water (Intergas, 2012). The apartment was fitted with double glazing in 2013.
HOMEOWNERS’ ASSOCIATION
The Homeowners’ Association for Van Baerlestraat 91 has five members and is administered by Velzel VvE Diensten B.V. The monthly service fee is €107.60.
LEASEHOLD
The home is located on leasehold land, issued by the City of Amsterdam. The current period runs until 1 December 2034. Ground rent has been redeemed until the end of the current lease period. An application date was registered in 2019 for transition to perpetual leasehold.
OTHER DETAILS:
- Living area: 75 sq. m.
- Small Homeowners’ Association (four members)
- Homeowners’ Association fee is €107.60 per month
- Located on leasehold land; ground rent redeemed until end of period
- Option of short-term transfer available
- Seller has essentially never used the home personally. Non-occupation clause will be included.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1912

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder