Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Van Hogendorpstraat 181 3 1051BZ Amsterdam, Westerstaatsman

Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
41 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

IDEAAL VOOR STARTERS (of hun ouders): In 2018 gerenoveerd 2-kamer appartement van 41m2, gelegen op een zeer populaire locatie in West. Het appartement heeft een ideale indeling, een balkon op het zuiden, een Frans balkon aan de voorzijde, ligt op eigen grond én is zo te betrekken.

Tijdens de grondige renovatie is er onder meer een prachtige lamelparket vloer gelegd, alles strak gestuukt, inbouwspots geïnstalleerd, de badkamer vergroot, een nieuwe keuken met inbouwapparatuur geplaatst en zijn de CV en de elektrische installatie vernieuwd. Sindsdien is alles goed onderhouden en dus nog (bijna) helemaal nieuw.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
Het appartement is gelegen in Amsterdam West (Westerpark) in de Fannius Scholtenbuurt op een goede stand en ligging. Diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen en winkels liggen in de directe omgeving. Op loop-/fietsafstand van het appartement tref je een gevarieerd aanbod van gezellige cafés en restaurants zoals Rooster, Café Nassau, Plato Loco en Restaurant Amsterdam. Op 5 minuten loopafstand is het Westerpark gelegen voor een zomerse barbecue of de uitgaansgelegenheden als Pacific, Gashouder en de TonTon Club!

Qua bereikbaarheid is deze locatie ook ideaal te noemen. Met zowel het openbaar als met eigen vervoer is het appartement zeer goed te bereiken. Via de Haarlemmerweg en de S-103 is de A10-west en de A4 binnen enkele autominuten te bereiken. Daarnaast bieden diverse tram- en buslijnen een goede verbinding naar onder andere het Museumplein, de Zuidas en Centraal Station.

INDELING
Begane grond: Gemeenschappelijke entree en trappenhuis.

Derde etage: Bij binnenkomst in de woning vallen direct het licht en de goede afwerking op. Door het gebruik van paneeldeuren, hoge plinten en sierlijsten op het plafond is het karakter behouden. De woonkamer heeft een zitgedeelte aan de voorzijde en open keuken aan de achterzijde die grenst aan het balkon op het zuiden. De moderne badkamer ligt centraal in de woning en is voorzien van een ruime inloopdouche, wastafel, toilet en ruimte voor een was-/droogopstelling. De slaapkamer aan de achterzijde is goed bemeten en heeft ook toegang tot het balkon. Verder zijn er nog twee handige ingebouwde opbergkasten.

EIGENDOM
Volle eigendom (dus geen erfpacht).

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de derde verdieping van te melden gebouw, plaatselijk bekend Van Hogendorpstraat 181 3 te 1051 BZ Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie Y, complexnummer 4806 A, appartementsindex 4, uitmakende het drieënvijftig/tweehonderdachttiende (53/218) aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE is genaamd "Van Hogendorpstraat 181" en wordt professioneel beheerd door Centraal Huizen Beheer. De maandelijkse bijdrage is € 79.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond
- Renovatie 2018
- CV 2018
- Balkon aan de achterzijde én Frans balkon aan de voorzijde
- Geheel voorzien van dubbel glas
- Oplevering in overleg
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PERFECT FOR STARTERS (or their parents): 2-room apartment of 41m2, renovated in 2018 and located in a very popular location in West. The apartment has an ideal layout with a balcony on the south and a French balcony on the front. It is coatend on private land and is ready to move into.

During the thorough renovation, a beautiful parquet floor was laid, everything was plastered tightly and recessed spotlights were installed. The bathroom was enlarged, a new kitchen with built-in appliances installed and the central heating and electrical installation were renewed. Since then, everything has been well maintained and therefore still (almost) completely new.

SURROUNDINGS AND ACCESSIBILITY
The apartment is located in Amsterdam West (Westerpark) in the Fannius Scholten neighbourhood in a good position and location. Various facilities such as public transport, schools and shops are in the immediate vicinity. Within walking and cycling distance of the apartment, you will find a varied range of cozy cafes and restaurants such as Rooster, Café Nassau, Plato Loco and Restaurant Amsterdam. Walk 5 minutes to the Westerpark for a summer barbecue, or enjoy the nightlife at Pacific, Gashouder or the TonTon Club!

In terms of accessibility, this location is also ideal. The apartment is easy to reach by both public and private transport. It only takes a few minutes by car via the Haarlemmerweg and the S-103 to get to the A10-west and the A4. In addition, various tram and bus lines offer a good connection to the Museumplein, the Zuidas and Central Station among others.

LAYOUT
Ground floor: Communal entrance and staircase.
Third floor: Upon entering the apartment, you’ll immediately notice the light and good finishings. The use of panel doors, high skirting boards and decorative moldings on the ceiling has preserved the character. The living room has a sitting area at the front and an open kitchen at the rear, adjacent to the south-facing balcony. The modern bathroom is centrally located in the apartment and equipped with a spacious walk-in shower, sink, toilet and space for a washing/drying setup. The rear bedroom has a nice size and also has access to the balcony. There are also two convenient built-in storage cupboards.
FEATURES
- Located on private land
- Renovation 2018
- CV 2018
- Balcony at the rear and French balcony at the front
- Fully equipped with double glazing
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-11-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
41 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder