Vorige | Volgende

Van Oldenbarneveldtstraat 84 - I 1052KG Amsterdam

Vraagprijs € 375.000 

Bouwjaar
1893
Woonoppervlakte
55 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Charmant en licht twee kamer woning op EIGEN GROND met een grote berging!

Let op, de woning is uitsluitend te koop met als doel: zelfbewoning (of ouders voor kinderen).

De woning is zeer centraal gelegen en om de hoek van de charmante Jordaan. Tevens om de hoek zit het Hugo de Grootplein met een bakker, een koffiebar en gezellige restaurants met terras zoals Razmataz en Brasserie de Groot. Heb je geen zin om te koken, dan zitten Iens-toppers als Mamas & Tapas (Spaans), Orontes ( Mediteriaans) en YamYam (Italiaans) om de hoek.

Voor de dagelijkse boodschappen is de Albert Heijn om de hoek en de Negen Straatjes bevinden zich op loopafstand. Recreëren doe je in het nabijgelegen Westerpark, waar ook een bioscoop te vinden is. Als je de brug over de Singelgracht oversteekt ben je in 5 minuten op de Bloemgracht of de Westerstraat. Erfpachtcanon : Neen want EIGEN GROND!

Johan van Oldenbarneveldt (1547-1619), Nederlands staatsman, raadpensionaris van Holland. Hij gaf de stoot tot de oprichting van de Oost-Indische Compagnie. Geraakte na vele jaren van samenwerking met prins Maurits in conflict en liet ten slotte het leven op het schavot.

INDELING

Entree/hal

Vanaf straat bereik je de via het trappenhuis de woning op de eerste etage.

Woonkamer
Aan de voorzijde van het appartement is de woonkamer gesitueerd.

Keuken
De dichte keuken is gelegen aan de achterzijde en is voorzien van een eenvoudig keukenblok.

Slaapkamer
De slaapkamer is gelegen aan de achterzijde. Deze ruimte biedt uitzicht over de kenmerkende Amsterdamse binnentuinen.

Badkamer
De eenvoudige badkamer is toegankelijk vanuit de gang en is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Berging
De berging die bij de woning behoort ligt op de vierde etage en heeft een oppervlakte van 5 vierkante meter.

BIJZONDERHEDEN

Oppervlakten
Woning 55 m².
Berging 5 m².

Verwarming
De verwarming geschiedt door middel van een CV–installatie, merk Intergas (2009).

Warmwater
Deze voorziening geschiedt middels eerdergenoemde cv-ketel.

Isolatie
De woning is voorzien van isolerende beglazing.

Bouwjaar
Het bouwjaar van het pand is omstreeks 1893.

Eigen grond/erfpacht
Geen erfpachtcanon want eigen grond!!

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaars bestaat uit 10 woningen. De administratie én het onderhoud is uitbesteed aan Ymere VvE Beheer. De servicekosten per maand zijn € 81,07 (woning mét berging) en er is een meerjaren onderhoudsplan.

Projectnotaris Spier en Hazenberg te Amsterdam.

Oplevering
6 weken na tekenen koopakte

Voorrangsregeling sociale huurders

Overige bijzonderheden
Er wordt een ouderdomsclausule alsmede een niet-zelfbewoningsclausule in de akte opgenomen.
Daarnaast is er een anti-speculatie van 3 jaar van toepassing.

Deze informatie is door ons kantoor met de grootste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580 en is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1893

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder