Vorige | Volgende

Van Ostadestraat 4 bg 1072SX Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

Huurprijs € 1.375 per maand

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
41 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

**ALSO POSSIBLE TO VISIT ONLINE VIA FACETIME OR JOIN OUR INSTAGRAM LIVE STREAM**

** 6 MONTHS RENT DISCOUNT OF 75 EURO PER MONTH: during the first 6 months you only pay 1.375 euro rent per month instead of 1.450 euro**

On the corner of Van Ostadestraat and Ruysdaelkade we offer this UNFURNISHED 1 bedroom apartment with outside space. This cosy apartment is supplied with wooden floors, a modern kitchen, charming stained glass dividing doors and a South East facing terrace at the rear side.

The layout:
Entrance, living room with open kitchen equipped with: dishwasher, small oven, fridge and induction stove, bathroom with shower, toilet and sink, separate room with connection for washing machine, stained glass doors towards the bedroom with lots of built in cupboards, access to the terrace facing South East

“De Pijp” area is known as the most vibrant part of Amsterdam with many entertainment venues, restaurants, the best shops and of course the beautiful Sarphatipark. The apartment is located in a quiet street. However, it is situated near the bustling what “De Pijp” area can offer you. Public Transport, trams and Metro North/South within walking distance.

Special features:
• Ca. 41 m2 of living space ( Not NEN measured)
• Unfurnished
• Available directly for minimum 12 months
• Wooden floors
• Bright
• Terrace ( SE)
• Rental price € 1.375,- excl per month during the first 6 months, from September 1st € 1.450,- per months
• Great area
• Quiet street
• Modern kitchen
• Pet friendly
• 2 months deposit

This property is offered by JLG Real Estate a certified MVA broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-10
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
41 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2

Energie

Energielabel
Klasse B
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder