Vorige | Volgende

Van Speijkstraat 161 H 1057GZ Amsterdam

Koopsom € 475.000 

Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
148 m²

Omschrijving

Van Speijkstraat 161 H

SPEYK

Deze zelfstandige bedrijf-/kantoorruimte is gelegen op de begane grond met een souterrain en ruime tuin met vlonder en overkapping in de populaire buurt De Baarsjes in Amsterdam West. SPEYK wordt zowel te huur als te koop aangeboden. De ruimte van circa 147,7 m² is recent gerenoveerd aan de binnenkant en ook aan de buitenzijde goed onderhouden. Het betreft een appartementsrecht welke onderdeel uitmaakt van een VVE bestaande uit de woningen en bedrijfs-/kantoorruimte. De erfpacht is afgekocht tot en met 2047. Vanwege het ruime bestemmingsplan, de ligging en indeling van de ruimte is deze uitermate geschikt voor een eigenaar-gebruiker.

Het gebouw
Het pand is gebouwd omstreeks 1924 en boven de bedrijfs-/kantoorruimte zijn drie woningen gelegen. Het gehele pand bevindt zich aan de buitenzijde in goede staat van onderhoud en de binnenkant is recent gerenoveerd. De voorzijde kenmerkt zich door een karakteristieke rode en zwarte gevel.

De buitenruimte
De tuin van circa 106,4 m² is gelegen op het westen waardoor de zon in de middag en avond in de tuin schijnt. Via de openslaande deuren aan de ene zijde en de loopdeur aan de andere zijde is de tuin te betreden. Tegen het gebouw aan zijn houten vlonders geplaatst met een licht doorlatende overkapping. De tuin is verder betegeld met rondom schuttingen. Aan beide zijkanten is tegen de schutting aan beplanting.

De buurt en hotspots
De bedrijfs-/kantoorruimte is gelegen aan de kruising van de Jan Evertsenstraat met de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam West. Amsterdam West is de afgelopen jaren populairder geworden om te wonen en voor ondernemers om zich te vestigen. Vanwege de ligging op de hoek van de ´Jan Eef´, oftewel de Jan Evertsenstraat, en de op loopafstand gelegen De Clerqstraat is aan lekkere hotspots geen gebrek. Diverse winkels zoals STACH-food, SLA en Trattoria FAAM zijn hier gevestigd, evenals horecagelegenheden zoals Bar Spek en Café Thuys en Pazzi. Het nabij gelegen Erasmuspark en het Rembrandtpark bieden voldoende mogelijkheid voor ontspanning.

De bereikbaarheid
De bedrijfs-/kantoorruimte is zowel met eigen vervoer vanaf de snelweg A10 (afslag S105 via de Jan van Galenstraat) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De halte voor tramlijnen 7 en 13 is direct om de hoek gelegen op de Admiraal de Ruyterweg. Deze tramlijnen geven directe verbindingen met het Centraal Station en het Sloterdijk-station. Op loopafstand zijn ook de bushaltes van lijn 15 en 18.

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
148 m²

Indeling

Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder