Vorige | Volgende

Van Tuyll van Serooskerkenweg 120 3 1076JS Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
110 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Van Tuyll van Serooskerkenweg 120-3, 1076JS Amsterdam

Licht en sfeervol hoekappartement op een fantastische locatie in de Stadionbuurt. Het dubbele bovenhuis is verdeeld over de derde en vierde verdieping en beschikt over een riant dakterras. In 2007 is de woning luxe gerenoveerd.

Locatie/bereikbaarheid:
De woning is gelegen aan het brede deel van de Van Tuyll van Serooskerkenweg, op de hoek van de Jasonstraat. Deze ruim opgezette straat in het prachtige Amsterdam Zuid is voorzien van een groenstrook en bevindt zich te midden van allerlei voorzieningen. Nabij treft u het Olympisch Stadion, de Zuidas en verschillende basis- en middelbare scholen (onder andere de British School of Amsterdam). Op een steenworp afstand bevinden zich tevens diverse horecagelegenheden en winkels waaronder een bakker, slagerij en supermarkt. Ook het nieuwe winkelcentrum op het Stadionplein bevindt zich op loopafstand.

In de straat is ruimschoots parkeermogelijkheid, parkeren geschiedt via vergunningstelstel (thans twee parkeervergunningen). Tevens kunnen vergunninghouders parkeren in hotel Twenty Eight op het Stadionplein. Station-Zuid WTC met vele openbaar vervoersmogelijkheden is gelegen op loopafstand en de locatie is ook uitstekend te bereiken met de auto via de ring A10 afslag Zuid en afslag RAI (S108 en S109). Het centrum van Amsterdam bevindt zich op enkele minuten fietsafstand en ook het Vondelpark en het Beatrixpark zijn dichtbij.

Indeling:
Entree op eerste verdieping.
Derde verdieping:
Hal met toegang tot woonkamer, eerste slaapkamer en de badkamer. Aan de voorzijde van de woning is de eerste slaapkamer met inbouwkasten gelegen. De badkamer beschikt over een ligbad met regendouche, wastafel en toilet. De vloer in de badkamer is voorzien van vloerverwarming. Aangrenzend de woonkamer met inbouwspots en sfeervolle erker. Door de hoekligging en vele raampartijen is de woonkamer bijzonder licht. De eetkamer en-suite bereikt u middels originele glas-in-lood paneeldeuren. De keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur waaronder een 5-pits gasfornuis met oven (Boretti), koel/vriescombinatie (Bosch), een vaatwasser en afgewerkt met een zwart marmeren blad. De keuken is compleet met vloerverwarming, veel opbergruimte en een kookeiland. Het balkon grenst aan de keuken. Vanuit de eetkamer bereikt u de vierde verdieping middels de aan de achterwand gelegen trap. Onder de trap bevindt zich een op maat gemaakte trapkast.

Vierde verdieping:
Op de hal van de vierde verdieping is de CV installatie gesitueerd in een separate afgesloten kast. Tevens is er een aparte waskast gecreerd met de benodigde aansluitingen. Middels openslaande deuren bereikt u het zonnige dakterras (22m). De tweede badkamer, toegankelijk middels schuifdeuren beschikt over een inloop regendouche, toilet en wastafel. Boven het trappenhuis zit de vliering, te bereiken met een vlizotrap. De vliering (1.40m hoog) leent zich ideaal als extra bergruimte. Wanneer u doorloopt treft u de kastenwand met veel inbouwkasten en bergruimte. De masterbedroom is aan de voorzijde van de woning gelegen. Deze beschikt over een airco (vernieuwd in 2020) en is heerlijk licht. De gehele woning is voorzien van dubbel glas en er ligt een prachtige robijnhouten vloer.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht 109m (NEN2580 aanwezig).
- Zonnig dakterras (22m).
- VVE bestaande uit 8 leden.
- De canon voor de erfpacht is afgekocht tot 2055, aanvraag eeuwigdurende erfpacht is gedaan.
- Robijnhouten vloer.
- Originele glas-in-lood paneeldeuren.
- Luxe gerenoveerd in 2007.
- Airco in master bedroom (2020).
- Zonnig dakterras (22m).
- Keuken met veel opbergruimte.
- Inbouwspots.
- Dubbel glas 4e verdieping en in de keuken op de 3e verdieping.
- Veel bergruimte in inbouwkasten.
- Vloerverwarming in de keuken en badkamer.
- Extra bergruimte op de vliering.
- C.V.-ketel Bosch 2007 en gekoppelde boiler Jonker op de vliering geplaatst.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder