Vorige | Volgende

Van Tuyll van Serooskerkenweg 58 I 1076JN Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
74 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk licht 4-kamer appartement met een woonoppervlak van ca. 74 m² conform NEN2580. Het appartement heeft een zeer courante indeling en is in 2017 op hoogwaardige wijze gerenoveerd.

Absoluut een 'must see' voor iedereen die op zoek is naar een turnkey appartement met twee gelijkwaardige slaapkamers op een topplek in Amsterdam zuid!

Ligging:
De Van Tuyll van Serooskerkenweg kenmerkt zich door zijn unieke breedte, de groenstrook in het midden van de weg, de brede stoep en de twee speeltuintjes. De Stadionbuurt is enorm populair, mede dankzij de recente ontwikkeling van het Stadionplein en de ligging nabij de Zuid As. In de directe omgeving is een grote variëteit aan trendy restaurants, terrassen, een nieuwe Albert Heijn en verdere (luxe) winkels aan het vernieuwde Stadionplein waar tevens elke zaterdag een delicatessenmarkt plaatsvindt. Het Vondelpark, Beatrixpark en het Amsterdamse Bos zijn er voor de dagelijkse ontspanning en liggen letterlijk om de hoek.

Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (diverse bus- en tramverbindingen en station Zuid WTC) en uitvalswegen (ringweg A-10). De tramlijnen 16 en 24 (o.a. richting centrum) zijn dichtbij. Parkeren kan direct voor de deur. Momenteel is er geen wachttijd, er kunnen twee parkeervergunningen aangevraagd worden.

Voor de deur ligt een prachtige speeltuin die recent is vernieuwd. In de buurt zijn verschillende goede scholen te vinden, zoals de 2e Openluchtschool, de 2e Daltonschool, de Willemsparkschool, een Montessorischool en The British School of Amsterdam. Er zijn in de directe nabijheid veel leuke cafés/restaurants en goede winkels, waaronder Marqt, Het Vlaamsch Broodhuys, Albert Heijn XL, Viswinkel, BLOEM!, STACH, de Spaghetteria en Le Fournil.

Indeling:
Gezamenlijke entree, trap naar de eerste verdieping, entree naar het appartement, hal met toegang tot 2 slaapkamers, een nette badkamer met ligbad, wastafel en een zwevend toilet. Bergkast met aansluiting voor wasmachine/droger.
De slaapkamer aan de achterzijde heeft middels openslaande deuren toegang tot het brede balkon gelegen op het noordwesten. De slaapkamer aan de rustige straatzijde kijkt uit op de fraaie Van Tuyll van Serooskerkenweg en is voorzien van dubbel glas.

Vanuit de hal komt men in de prachtige sfeervolle ruime living met keuken. De luxe keuken heeft een handige indeling en is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. De keuken is afgewerkt met een composiet aanrechtblad van bijna 5 meter! Daarnaast zijn er diverse matzwarte accenten zoals de kraan (Grohe), spoelbak en spatrand te vinden.
Tot slot kan men ook via de keuken middels openslaande deuren het balkon betreden.

Bijzonderheden:
- Gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam, het huidige tijdvak loopt tot 15-11-2054;
- De jaarlijkse canon bedraagt € 527,93. Deze canon wordt jaarlijks geïndexeerd conform de Algemene Bepalingen 2000;
- Professioneel geadministreerde, slagvaardige VVE met 12 leden. De maandelijkse servicekosten bedragen € 124,43;
- Oplevering in overleg.

ENGLISH TRANSLATION

Light and airy 4-room apartment measuring approx. 74 m² in accordance with NEN 2580. The apartment has an efficient layout and was renovated to a high standard in 2017.

This is an absolute 'must see' for anyone looking for a turnkey apartment with two evenly sized bedrooms in a top location in district of Zuid!

Location:
Van Tuyll van Serooskerkenweg is a uniquely wide street, with a green central reservation, broad pavements and two playgrounds. The Stadion neighbourhood is a popular place to live, partly thanks to the recent redevelopment of Stadionplein square and its location close to the Zuidas. The local area has a wide variety of trendy restaurants, pavement bars and cafés and a new Albert Heijn supermarket. The newly revamped Stadionplein itself has plenty of shops and boutiques and a weekly culinairy market with the nicest delicacies. Vondelpark, Beatrixpark and the Amsterdamse Bos are literally just around the corner and ideal for daily exercise and relaxation.

The location is convenient for public transport (various bus and tram stops and Zuid WTC station) and arterial roads (including the A10 Ring Road). Tram routes 16 and 24 (taking you to the centre of Amsterdam) are close by. Parking is available right outside the door. You may apply for two parking permits and there is currently no waiting list.

The playground opposite was recently renovated. There are several good schools in the area, such as the 2nd Open-Air school, the 2nd Dalton school, the Willemspark school and a Montessori school. There are nice bars and restaurants in the immediate vicinity, along with some good shops, including Marqt, Het Vlaamsch Broodhuys, Albert Heijn XL, Viswinkel, BLOEM! and STACH, Spaghetteria and Le Fournil.

Layout:
Communal entrance with stairs to the first floor. Entrance to the apartment, into a hall leading onto two bedrooms, and a neat bathroom with a bath, basin and hung toilet. Storeroom with connections for a washing machine/dryer.
The bedroom at the rear of the property has French doors leading onto a wide, northwest-facing balcony. The bedroom on the street side of the apartment looks out onto the quiet Van Tuyll van Serooskerkenweg and is double glazed.

The hall also leads to the characteristic living room and kitchen. The luxury kitchen is well laid out and features high-quality fitted appliances. It has a composite countertop of almost 5 metres long! The kitchen has stylish mat black finishing touches, such as the tap (Grohe), sink and splash guard.
French doors lead from the kitchen onto the balcony.

Details:
- The lease on this property is owned by the Municipality of Amsterdam and currently expires on 15-11-2054
- The annual ground rent is €527.93, and is index-linked in line with the General Terms and Conditions for Continuous Ground Leases 2000 (Algemene Bepalingen 2000)
- Professionally managed, decisive homeowner’s association (VvE) comprising 12 members. Monthly service costs of €124.43

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-09-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder