Vorige | Volgende

Vinkenstraat 20 1013JS Amsterdam, Haarlemmerbuurt West

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
120 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
52 m²

Omschrijving

(English below)
Uniek! Een zeer charmant geheel woonhuis (Rijksmonument) van ca 120 m2 in de rustig gelegen vinkenstraat. Een groot terras, 3 woonlagen, 2 badkamers eigen grond en een nieuwe fundering.

Bijzondere omgeving
De Vinkenstraat bevindt zich parallel tussen de Brouwersgracht en de Haarlemmerdijk, in de gezellige Haarlemmerbuurt. Deze buurt ademt historie, wat met ruim 400 Rijksmonumenten een van de mooiste buurten van de stad maakt. Geniet van het gevarieerde winkelaanbod aan de Haarlemmerstraat en -dijk of loop de mooie ophaalbrug over de Brouwersgracht over om te verdwalen in al het moois van de Jordaan, zoals de markt en terrassen op de Noordermarkt en Lindengracht.
In de buurt zijn diverse scholen en kinderspeelplaatsen te vinden en via de S100 ring, Westerdok of Haarlemmerweg goed bereikbaar. Het Centraal Station bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand.

Het huis dateert uit de 17e eeuw, met een 19e-eeuws gevel onder klokvormige top met rollagen en gebogen afdekking. In 1998 is het grondig gerenoveerd, waarbij onder andere de fundering is vernieuwd en aan de achterzijde onder architectuur is uitgebouwd. In 2008 is de voorgevel weer in oude luister hersteld.

Een rondleiding
De begane grond (ca 52 m2) heeft 2 voordeuren, duidend op de vroegere melkhandel die hier gevestigd was. De ruimte op de begane grond is verdeeld in een grote voorkamer voorzien van oud Hollandse plavuizen, waaronder vloerverwarming is aangebracht, een berging met wasmachine-aansluiting en een achterkamer, wat als slaapkamer annex badkamer is ingericht. Veel licht, een apart toilet, een stijlvol frans ligbad en aparte douche met verzinkte kranen.
1e verdieping: ruime living met 3 grote ramen aan de straatzijde en houten vloeren. In de uitbouw aan de achterzijde bevindt zich de woonkeuken, wat door het transparante dak veel daglicht geeft. Via de grote schuifdeur toegang tot het terras van ca 22 m2, een heerlijk beschutte plek.
De monumentale kapverdieping met zichtbare sporenkap, biedt plaats aan een slaapkamer en een badkamer, voorzien van WC, wastafel en aparte douche. In de schuine wanden zijn handige maatkasten voor veel bergruimte gecreëerd.

Details:
• 119 m2 woonoppervlak conform Meetinstructie NEN2580 (bruto ca 143 m2)
• Rijksmonument op eigen grond
• In 1998 onder architectuur verbouwd, o.a nieuw dak, fundering, technische installaties en veel licht.
• Geen onder– of bovenburen
• CV combiketel Intergas uit 2011, vloerverwarming op de begane grond
• Direct beschikbaar

**

One of a kind! A very charming whole house (listed monument) of approximately 120 m2 in the quietly located Vinkenstraat. A large terrace, 3 floors, 2 bathrooms, freehold land and a new foundation.

Historic area
The Vinkenstraat is located parallel between the Brouwersgracht and the Haarlemmerdijk, in the pleasant Haarlemmerbuurt area. This neighborhood exudes history, which with more than 400 listed monuments makes one of the most beautiful neighborhoods in the city. Enjoy the varied range of shops on the Haarlemmerstraat and -dijk or cross the beautiful drawbridge over the Brouwersgracht to wander in all the beauty of the Jordaan area, such as the market and terraces on the Noordermarkt and Lindengracht.
Various schools and children's playgrounds can be found in the vicinity and easily access via the S100 ring, Westerdok or Haarlemmerweg. The Central Station is only a 10-minute walk away.

The house dates back to the 17th century, with a 19th century facade under a bell-shaped top with roller layers and curved cover. It was thoroughly renovated in 1998, including renewing the foundation and expanding the rear under architecture. In 2008 the facade was restored to its former glory.

A tour
The ground floor (approx. 52 m2) has 2 front doors, indicating the former milk shop that was located here. The space on the ground floor is divided into a large front room with old Dutch tiles, including underfloor heating, a storage room with washing machine connection and a back room, which is designed as a bedroom and bathroom. Lots of light, a separate toilet, a stylish French bathtub and separate shower with galvanized taps.
1st floor: spacious living room with 3 large windows on the street side and wooden floors. In the extension at the rear is the kitchen diner, which provides plenty of daylight through the transparent roof. Through the large sliding door access to the terrace of approximately 22 m2, a wonderfully sheltered place.
The monumental top floor with visible spurs roof offers space for a bedroom and a bathroom with toilet, sink and separate shower. Handy custom cupboards for plenty of storage space have been created in the sloping walls.

Details:
• 119 m2 living space in accordance with Measurement Instruction NEN2580 (gross approx. 143 m2)
• Listed monument on freehold land
• Renovated under architecture in 1998, including a new roof, foundations, technical installations and lots of light.
• No upstairs or downstairs neighbors
• Intergas central heating system from 2011, underfloor heating on the ground floor.
• Directly available
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-09
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
120 m²
Perceeloppervlakte
52 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder