Vorige | Volgende

Vogelenzangstraat 56 3 1058SW Amsterdam

Vraagprijs € 500.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk licht 3-kamerappartement met balkon en deels uitzicht op de Westlandgracht. De woning is gelegen in de populaire Hoofddorppleinbuurt in stadsdeel Zuid. De buurt kenmerkt zich door veel jonge mensen (met kinderen) en een goed aanbod aan winkels van supermarkten tot aan delicatessenwinkels. Op loopafstand vindt u restaurants, terrassen, eetcafés, openbaar vervoer. Diverse bus- en tramlijnen op het Hoofddorpplein (of Surinameplein) richting het Leidseplein of CS. Binnen 2 minuten op de ring A-10, maar ook Station Lelylaan is nabij. Het Vondelpark ligt op 10 minuten lopen en om de hoek aan de Westlandgracht kun je zomers heerlijk picknicken aan het water.
Kortom, het is niet voor niets dat de Hoofddorppleinbuurt zo gewild is!

INDELING
Op de derde verdieping is de entree waar je binnenkomt in de hal. De woonkamer is gelegen over de gehele breedte aan de voorzijde van de woning. Mede door de erker en vele ramen en de ligging op het zuiden heeft de woning een fijne lichtinval. Via een trap in de woonkamer bereik je de kamer/berging op de vierde verdieping met Velux raam. De moderne badkamer is voorzien van zwevend toilet, ruime douche, wastafel, design radiator en mechanische ventilatie. Aan de achterzijde zijn de masterbedroom en de keuken gelegen, die beide toegang geven tot het balkon. De moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur: koel/vriescombinatie, stoomoven, magnetron, gaskookplaat en vaatwasser en bevat ook ruimte om de wasmachine op te stellen. De gehele woning – met uitzondering van de badkamer – is voorzien van eiken lamelparketvloer met isolatie.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1934;
- Erfpacht afgekocht tot 1 maart 2063
- Woning in 2016 grotendeels gerenoveerd en opnieuw ingedeeld:
- Moderne badkamer en keuken
- Binnentrap naar 4e verdieping
- Slaap-/werkkamer op 4e verdieping;
- Elektra: nieuwe groepenkast
- CV: nieuwe radiatoren, leidingen weggewerkt
- Het woonoppervlakte bedraagt ca. 63 m2, inclusief de berging op de vierde verdieping, thans in gebruik als kamer (met toestemming van de VVE)
- De servicekosten bedragen 156,12 euro per maand
- Actieve VVE, professioneel beheerd door VVE Beheer Amsterdam
- Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Wij adviseren u bij interesse in de woning contact op te nemen met ons kantoor of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

***

Wonderfully light 3-room apartment with balcony and partial view of the Westlandgracht. The house is located in the popular Hoofddorppleinbuurt in the South district. The neighborhood is characterized by many young people (with children) and a good range of shops from supermarkets to delicatessens. Within walking distance you will find restaurants, terraces, cafes, public transport. Various bus and tram lines on Hoofddorpplein (or Surinameplein) towards Leidseplein or CS. Within 2 minutes on the A-10 ring road, but Lelylaan Station is also nearby. The Vondelpark is a 10-minute walk away and around the corner on the Westlandgracht you can enjoy a lovely picnic by the water in the summer.
In short, it's not for nothing that the Hoofddorppleinbuurt is so popular!

LAYOUT
On the third floor is the entrance where you enter the hall. The living room is located across the entire width at the front of the house. Partly due to the bay window and many windows and the location on the south, the house has a nice light. Via a staircase in the living room you reach the room/storage room on the fourth floor with a Velux window. The modern bathroom has a floating toilet, spacious shower, sink, design radiator and mechanical ventilation. At the rear are the master bedroom and the kitchen, both of which give access to the balcony. The modern kitchen is equipped with various built-in appliances: fridge / freezer, steam oven, microwave, gas hob and dishwasher and also contains space to set up the washing machine. The entire house - with the exception of the bathroom - has an oak parquet floor with insulation.

PARTICULARITIES
- Built in 1934;
- Annual lease payments have been surrendered until March 1, 2063
- House largely renovated and rearranged in 2016:
- Modern bathroom and kitchen
- Internal stairs to the 4th floor
- Bedroom/work room on the 4th floor;
- Electricity: new group box
- Central heating: new radiators, pipes concealed
- The living area is approximately 63 m2, including the storage room on the fourth floor, currently used as a room (with permission from the VVE)
- The service costs are 156.12 euros per month
- Active VVE, professionally managed by VVE Beheer Amsterdam
- Delivery in consultation.

This information has been compiled by us with due care based on data from the seller (and/or third parties). However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. If you are interested in the property, we advise you to contact our office or to have your own NVM broker assist you. All specified sizes and surfaces are indicative.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder