Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Vrolikstraat 300 1092VA Amsterdam, Oosterparkbuurt Zuidoost

Vraagprijs € 410.000 

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Ruime en lichte 2-kamer (voorheen 3) hoekwoning gelegen op de eerste verdieping in een goed onderhouden pand.

Door de hoekligging heeft het appartement veel ramen (met draai-kiepramen met dubbele beglazing) en bestaat de mogelijkheid om extra slaapkamers te creëren.

OMGEVING
De woning is gelegen in de populaire Oosterparkbuurt, met in de directe omgeving natuurlijk de Dappermarkt, Artis en het Tropenmuseum. De Vrolikstraat is een gezellige straat met op loopafstand veel leuke winkels en gezellige horecagelegenheden, zoals Maxwell, Bar Bukowski, Benji’s, Loulou Pizzabar, de Vergulde Eenhoorn en de Biertuin. Het bruisende Beukenplein met leuke restaurants en cafés ligt om de hoek en op enkele minuten van de woning ligt het Winkelcentrum Oostpoort. Vlakbij de woning is het Belgiëpleintje te vinden wat volop in ontwikkeling is met de gezellige Bar Bouche en IJskuypje in de zomer.

Diverse sportfaciliteiten zoals de VondelGym, SwimGym en Sportcity zijn op loopafstand. In het nabijgelegen Oosterpark en Park Frankendael is het heerlijk ontspannen.

Op korte afstand vind je de ingang van metrohalte ‘Wibautstraat’. Hierdoor ben je in een paar minuten in de hele stad (bv. 5 min naar Centraal station). Het Amstelstation en Muiderpoortstation liggen op enkele minuten fietsafstand verwijderd. Daarnaast rijd je binnen twee autominuten op de ring A10 en zijn er goede bus- en tramverbindingen.

INDELING
Middels de eigen entree, vanuit de Vrolikstraat, bereik je de eerste verdieping waar deze woning is gelegen.

De hal geeft toegang naar alle vertrekken. De royale en lichte woonkamer ligt op de hoek en is hierdoor bijzonder licht en heeft een weids uitzicht. Doordat er zoveel ramen zijn is het mogelijk om extra slaapkamers te creëren. De open keuken is voorzien van een 5-pits gasfornuis met wokbrander en een extra brede oven, afzuigkap, twee koelkasten met vriezer, magnetron en een vaatwasser. De ruime slaapkamer is gelegen aan de Vrolikstraat-kant en is voorzien van een kastenwand. De badkamer is vanuit de slaapkamer en vanuit de hal te bereiken. Deze is bijzonder ruim en voorzien van een ligbad, separate douche, wastafel en toilet.

BIJZONDERHEDEN
- Woonoppervlakte 69 m2 (NEN2580 gemeten).
- Goed onderhouden woning;
- Hoekligging met veel ramen en licht;
- Geheel voorzien van houten kozijnen (draai-kiep) met dubbele beglazing;
- Het dubbelglas betreft dubbel gehard glas ter verbetering van geluidsisolatie;
- In de woonkamer ligt een mooie houten vloer;
- Er is een vaste kast aanwezig in de woonkamer;
- Meterkast met 8 groepen en aardlekschakelaar;
- Verwarming en warm water middels cv combiketel uit 2012;
- Eigen grond;
- Door (bijvoorbeeld) het verplaatsen van de keuken of het plaatsen van een wand in de woonkamer zijn extra slaapkamers mogelijk. Zie de optie plattegrond.
- Oplevering in overleg.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De Vereniging van Eigenaars is genaamd “Linnaeusstraat 38 / hoek Vrolikstraat 300 te Amsterdam” en bestaat uit 5 leden. De administratie wordt uitgevoerd door Twinss VVE Beheer. Dit appartementsrecht heeft een 1/5e onverdeeld aandeel in de gemeenschap en 1 stemrecht in de vergaderingen van de Vereniging van Eigenaars. De servicekosten bedragen op dit moment € 121,- per maand.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spacious and bright 2-room (previously 3) corner house located on the second floor in a well-maintained building.

Because of the corner location, the apartment has many windows (with tilt and turn windows with double glazing) and there is the possibility to create extra bedrooms.

AREA
The apartment is located in the popular Oosterpark area, within easy reach of the Dappermarkt, Artis and the Tropen museum. The Vrolikstraat is a cosy street with many nice stores and restaurants within walking distance, such as Maxwell, Bar Bukowski, Benji's, Loulou Pizzabar, the Gilded Unicorn and the Beer Garden. The bustling Beukenplein with nice restaurants and cafes is just around the corner and a few minutes from the apartment is the Oostpoort shopping centre. Near the apartment, is the up-and-coming Belgium Square which with the cosy Bar Bouche and IJskuypje in the summer.

Various sports facilities such as the VondelGym, SwimGym and Sportcity are within walking distance. You can relax in the nearby Oosterpark and Park Frankendael.

You will find the entrance of metro stop 'Wibautstraat' at a short distance. This will take you to all corners of the city within a few minutes (e.g. 5 minutes to Central Station). The Amstel station and Muiderpoort station are a few minutes away by bike. In addition, you are within two minutes of the A10 motorway by car and there are good bus and tram connections.

LAYOUT
You can access the second floor through the private entrance, from the Vrolikstraat, where this apartment is located.

Access to all rooms from the hallway. The spacious and bright living room is located on the corner and has panoramic views. With so many windows, it is possible to create multiple bedrooms. The open kitchen is equipped with a 5-burner stove with wok burner and an extra wide oven, extractor, two fridge/freezers, microwave and dishwasher. The spacious bedroom is located on the Vrolikstraat side and has a wardrobe. The bathroom can be accessed from the bedroom and from the hallway. It is very spacious and equipped with a bath, separate shower, sink and toilet.

PARTICUARS
- Living area 69 m2 (NEN2580).
- Well-maintained apartment;
- Corner location with many windows and plenty of light;
- Fully fitted with wooden frames (turn-tilt) with double glazing;
- The double glazing is double tempered glass to improve sound insulation;
- Beautiful wooden floor in the living room;
- There is a built-in cupboard in the living room;
- Meter box with 8 groups and earth leakage switch;
- Heating and hot water by central heating combi boiler from 2012;
- Private land;
- Possibility to create additional bedrooms by (for example) moving the kitchen or placing a wall in the living room;
- Completion to be agreed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-12-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oosterparkbuurt

De Oosterparkbuurt maakt deel uit van de 19e-eeuwse gordel en heeft een belangrijke groenvoorziening: het Oosterpark. Het ruimtelijke patroon met lange van oost naar west lopende straten is onderbroken door pleinen die aantrekkelijk zijn ingericht. Langs de Wibautstraat staan grote gebouwen voor kantoren en voor voortgezet en hoger onderwijs. De laatste jaren hebben ook veel nieuwe horecavoorzieningen hier hun intrek genomen, zoals het Volkshotel in het voormalige Volkskrantgebouw en The Student Hotel aan de overkant. Verder is het OLVG-ziekenhuis en het Koninklijk Instituut voor de Tropen nog altijd sterk beeldbepalend.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder