Vorige | Volgende

Wagenaarstraat 433 1093CN Amsterdam

Bouwjaar
1978
Woonoppervlakte
58 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

**English below**
Licht en goed ingedeeld tweekamerappartement van ca. 58 m² op de tweede verdieping van een goed onderhouden complex, met een balkon aan de voor- en achterzijde. In de onderbouw is een privé berging aanwezig.

Geïnteresseerd? Bel gerust voor een afspraak.

De woning is gelegen in de Dapperbuurt in het bruisende Amsterdam Oost en ligt op steenworpafstand van gezellige horeca, winkels en natuurlijk het groene Oosterpark.

Indeling
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de woning op de tweede verdieping. De hal biedt toegang tot de verschillende vertrekken. Aan de voorzijde van het appartement treft u de lichte woonkamer met aangrenzend het balkon op het zuiden. Aansluitend de keuken welke is gescheiden door middel van een groot raam en tussendeur. In het midden van de woning bevindt zich de ruime badkamer en het toilet. Aan de rustige achterzijde de slaapkamer met toegang tot de badkamer en het balkon gelegen op het noorden.

Locatie
Om de hoek van de gezellige Linnaeusstraat, in één van de meest gewilde woonbuurten van het hippe Stadsdeel Oost. Met op loopafstand al wat nodig is om het leven te veraangenamen: terrassen, restaurants en diverse speciaalzaken. De Dappermarkt is om de hoek, het Oosterpark schuin tegenover en Artis op circa vijf minuten lopen. 5 fietsminuten gelegen van het centrum van de stad. Uitvalswegen zijn goed bereikbaar met de auto. Ook met het openbaar vervoer zijn er uitstekende verbindingen, zowel stad in- als stad uitwaarts. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid en een parkeervergunning kan worden aangevraagd via Gemeente Amsterdam.

Grondsituatie
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon is vooruitbetaald tot 15-02-2030. Op dit recht zijn de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht van het jaar 2000 van toepassing.

Bijzonderheden
- Licht en ruim opgezet tweekamerappartement
- Gelegen in het levendige Amsterdam-Oost
- Woonoppervlakte van ca. 58 m² conform NEN2580 meetcertificaat
- Twee balkons, noord en zuid gelegen
- Super locatie met de Dappermarkt en Oosterpark om de hoek
- Goede bereikbaarheid
- Actieve en professionele VvE met een maandelijkse bijdrage van €115,67
- Erfpachtcanon afgekocht tot 15-02-2030
- Oplevering in overleg.
- Woning is uitsluitend te koop met als doel: zelfbewoning (of ouders voor kinderen)
- Anti-speculatiebeding van 2 jaar van toepassing
- Niet-zelfbewoningsclausule van toepassing
- Projectnotaris: Spier en Hazenberg Notaris
- Oplevering in overleg, kan snel.


De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.

**English**
Bright and well-arranged two-room flat of approx. 58 m² on the second floor of a well-maintained complex, with a balcony at the front and rear. There is a private storage room in the basement.

Interested? Feel free to call for an appointment.

The property is located in the Dapper neighbourhood in lively Amsterdam East and is just steps away from bars, restaurants, shops and of course the green Oosterpark.

Layout
Via the communal staircase you reach the flat on the second floor. The hall provides access to the various rooms. At the front of the apartment you will find the bright living room with adjacent south-facing balcony. The kitchen is separated by a large window and connecting door. In the middle of the flat is the spacious bathroom and toilet. At the quiet rear, the bedroom with access to the bathroom and the balcony facing north.

Location
Around the corner from the cosy Linnaeusstraat, in one of the most sought-after neighbourhoods of the hip East district. With everything you need to make life pleasant within walking distance: terraces, restaurants and various specialty shops. The Dapper Market is around the corner, the Oosterpark diagonally opposite and Artis is about a five-minute walk away. Five cycling minutes away from the city centre. Highways are easily accessible by car. There are also excellent public transport connections, both inwards and outwards. There is ample parking space in the immediate vicinity and a parking permit can be applied for through the City of Amsterdam.

Ground situation
The property is located on municipal leasehold land. The annual canon is prepaid until 15-02-2030. This right is subject to the General Provisions for Continuous Ground Lease from the year 2000.

Details
- Bright and spacious two-bedroom apartment
- Located in lively Amsterdam East
- Living area of approx. 58 m² in accordance with NEN2580 measurement certificate
- Two balconies, north and south facing
- Super location with the Dappermarkt and Oosterpark around the corner
- Good accessibility
- Active and professional VvE with a monthly contribution of €115,67
- Leasehold canon bought off until 15-02-2030
- Delivery in consultation
- Property is for sale exclusively for the purpose of self occupancy (or parents for children)
- Anti-speculation clause of 2 years applies
- Non-self-occupation clause applies
- Project notary: Spier en Hazenberg Notary
- Delivery in consultation, can be done quickly.


The sales information has been compiled with great care but we cannot guarantee the accuracy of the content and therefore no rights can be derived from it. The content is purely informative and should not be regarded as an offer. Where reference is made to content, surface areas or dimensions, these should be regarded as indicative and approximate. As a buyer, you should conduct your own research into matters of importance to you. We advise you to use your own NVM estate agent.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1978

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
58 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder