Vorige | Volgende

Westerdok 634 1013BV Amsterdam

Vraagprijs € 1.600.000 

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte
220 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Algemeen:
Een bijzonder licht en zeer ruim appartement met een woonoppervlakte van maar liefst 220 m² groot met een dakterras van ruim 35 m² en twee parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage.
Het appartement is verdeeld over drie verdiepingen en telt momenteel 3 kamers en een praktijkruimte op de begane grond.

Omgeving:
Het appartement bevindt zich op het populaire Westerdokseiland dat zich kenmerkt door de combinatie van wonen, werken en recreëren. Voor het complex bevindt zich aan de Westerdok een haventje, waardoor een verkenning van Amsterdam over het water met uw eigen boot voor de deur een droom is die nu werkelijkheid kan worden. Een ideale ligging in het Centrum van de stad, op loopafstand van alles wat bruisend Amsterdam te bieden heeft; de restaurants, een gezellig café op de hoek van de straat. Winkelen in de Haarlemmerstraat, op zaterdag de Noordermarkt afstruinen en even een kopje koffie met de beste appeltaart van de stad halen. Alles is op een steenworpafstand te vinden. Ook het Centraal Station biedt u tal van vervoersmogelijkheden binnen en buiten de stad. Modern wonen in het Centrum van Amsterdam!

Het Westerdok is uitstekend te bereiken via de Ring West en Ring Oost. De halte voor buslijn 48 bevindt zich precies voor het complex. Verder openbaar vervoer via het Centraal Station op loopafstand met metro, trein en busverbindingen. Schiphol is in 20 treinminuten te bereiken.

Juridische omschrijving:
1. het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht, rechtgevende op de woonwerkwoning gelegen op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping met een afzonderlijke berging gelegen in de kelder, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie M complexaanduiding 7023-A, appartementsindex 92, uitmakende het 13/25.596ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap;
2. het voortdurende erfpacht van het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van een stallingsplaats voor een auto, gelegen in de kelder van het complex, kadastraal gemeente Amsterdam, sectie M. complexaanduiding 7023-A, appartementsindex 308, uitmaken het 13/25596ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap;
3. het voortdurende erfpacht van het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van een stallingsplaats voor een auto, gelegen in de kelder van het complex, kadastraal gemeente Amsterdam, sectie M. complexaanduiding 7023-A, appartementsindex 309, uitmaken het 13/25596ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Indeling:
Via het centrale entree aan de Westerdok komt men op de binnenplaats van het appartementencomplex alwaar ook de entreedeur zich bevindt van het appartement.

De entree op de begane grond geeft toegang tot:

Praktijkruimte:
Een ruimte kamer met een glazen scheidingwand.
In deze praktijkruimte is een badkamer en een afzonderlijk toilet. De lichte plavuizen vloer geeft een ruimtelijk effect aan deze ruimte.

Meterkast
De meterkast bevindt zich in de hal op de begane grond.
Garderobe Nog voordat men de trap opgaat naar de eerste verdieping, is een garderobe.

Eerste verdieping:
Overloop met een toiletruimte en centrale trap met daklicht die toegang geeft tot de tweede verdieping.

Woonkamer met erker
Op de eerste verdieping is een royale woonkamer met een fenomenaal uitzicht over de haven van het Westerdok. De ramen zijn vanaf de vloer tot en met het plafond en te openen middels grote schuifpuien.
Voor het gemak is op deze verdieping een pantry aangelegd met warm en koud stromen water.
Tot slot is aan de voorzijde van de woonkamer een wenteltrap die toegang geeft tot de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Overloop met een toiletruimte.

Woonkeuken met erker
De gezelligste plek van het appartement is de royale woonkeuken aan de voorzijde met ook hier het fenomenale uitzicht over de haven van het Westerdok.
De woonkeuken bestaat uit een spoeleiland met heel veel kastruimte en het kookgedeelte aan de wand met onder andere een elektrische oven, een inductie kookplaat, een stoomoven met een warmhoudlade, een wade kap en een vaatwasser. Vanuit de woonkeuken is eveneens een fraai uitzicht naar de straat door de fantastische raampartij. Als extra toegift is in het dak een raam geplaatst voor nog meer lichtinval ter hoogte van het spoeleiland.

Slaapkamer 1
De royale slaapkamer (ruim 21 m² groot) heeft een uitzicht op het binnenterrein van het complex.

Slaapkamer 2
Een royale slaapkamer (ruim 20 m² groot) met twee ramen breed aan de Leliëndaalstraat.

Badkamer
Tussen de twee slaapkamers is een ruime badkamer voorzien van een ligbad, separate inloopdouche en een dubbele wastafel in een meubel met een spiegelkast.

Derde verdieping:
Overloop.

Dakterras
Het dakterras is bereikbaar via de schuifpui. Het terras is maar liefst 36 m² groot. De ligging van het terras is op het westen, waardoor genoten kan worden van de ondergaande zon. Op dit terras is ook een berging voor opslag van stoelen en dergelijke.

Afwerking:
Het gehele appartement is smaakvol en luxe afgewerkt. Op de vloer is een combinatie van plavuizen en houten vloeren verwerkt, de trapopgangen netjes belegd met verlichting erin verwerkt, trappengat afgescheiden door glazen panelen, alle wanden voorzien van stucwerk, evenals het plafond. Met andere woorden, men hoeft geen werkzaamheden meer te verrichten om hier heerlijk te kunnen wonen, in combinatie met werken.

Oppervlakten:
Conform de meetstaat, die opgemaakt is volgens de geldende normeringen van de Branchebrede Meetinstructie (BBMI), noemen wij:
Gebruiksoppervlakte wonen: 220 m²
Overige inpandige ruimte (berging): 1.3 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 35.8 m²
Externe bergruimte: 4.1 m²
Inhoud van het appartement: 779 m3

Eigendom:
De grond is door de gemeente Amsterdam in eigendom verkregen en heeft de grond uitgegeven in een voortdurend recht van erfpacht onder de volgende voorwaarden:
- Ingangsdatum 1 oktober 2004
- Herzieningsdatum 1 oktober 2054
- Bestemming: werkwoning, berging, stallingsplaatsen
- Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 zijn van toepassing verklaard
- Canon is afgekocht tot 1 oktober 2054

Vereniging van Eigenaars:
De administratie en beheer wordt gevoerd door Stedeplan te Lijnden. Het betreft een gezonde Vereniging van Eigenaars, genaamd “Westerkaap 1”.
De servicekosten voor het jaar 2022 zijn als volgt vastgesteld:
Het appartement € 302,18 per maand
Voorschot stookkosten € 152,02 per maand
Parkeerplaats 308 € 52,12 per maand
Parkeerplaats 309 € 52,12 per maand
Totaal € 558,44 per maand
De vereniging van eigenaars is ingeschreven inde kamer van koophandel onder nummer KVK 52374386.

Bijzonderheden:
Woonoppervlakte: ca. 220 m2.
3 kamerwoning met praktijkruimte
Bouwjaar 2008
2 parkeerplaatsen met elektrische laadpaal
Vloerverwarming in de praktijkruimte
Royaal dakterras
Elektrisch te bedienen verwarming, binnen screens en zonwering over de volledige breedte van de voorgevel (geautomatiseerd)
Verkoper heeft zich aangemeld voor overstap naar eeuwigdurende erfpacht binnen de gestelde termijn voor gunstige overstap.

Energie prestatiecertificaat:
Het A++++ label is geldig tot 23-06-2032
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
220 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder