Vorige | Volgende

Westlandgracht 101 I 1058TS Amsterdam

Bouwjaar
1933
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*ENGLISH TEXT BELOW*

OMSCHRIJVING
Zeer sfeervol en licht 2/3-kamer appartement gelegen op eigen grond aan het brede gedeelte van de Westlandgracht met een gezellig woonkeuken, een zonnig terras, vrij uitzicht en een ruime privé berging. Het appartement is in 2008 compleet gerenoveerd en zeer praktisch ingedeeld. De actieve VvE bestaat uit 4 leden en wordt professioneel beheerd met een meerjarenonderhoudsplan. Het is gelegen aan een rustige en groene straat om de hoek van het Hoofddorpplein, het Vondelpark en het Rembrandtpark. En in de directe omgeving is een groot aanbod aan delicatessenwinkels en gezellige cafés/restaurants! Kortom; een kant-en-klaar 2/3-kamer appartement op een geweldige locatie!

INDELING (zie plattegrond + alternatief)
Via het gemeenschappelijke trappenhuis wordt het appartement op de eerste verdieping bereikt. Vervolgens de entree/hal van het appartement met ruimte voor de garderobe en een inpandige berging met aansluitingen voor de wasmachine en de cv-opstelling. Aan de voorzijde de riante en zonnige woonkamer van drie ramen breed met schitterend uitzicht over de Westlandgracht en het groen. Aan de achterzijde de ruime sfeervolle woonkeuken met toegang tot het zonnige terras (vergund). De ruime slaapkamer ligt aan de achterzijde en middels openslaande deuren is het terras te bereiken. De moderne badkamer is in het midden van het appartement gesitueerd en voorzien van een zwevend toilet, een inloopdouche, een ligbad en een wastafelmeubel. Door het gehele appartement ligt een fraaie eikenhouten vloer en op de zolderverdieping beschikt het appartement nog over een privé berging. Zie alternatieve plattegrond voor het creëren van een extra slaapkamer!

OMGEVING
Het appartement is gelegen in Stadsdeel Zuid in een rustige, kindvriendelijke straat met een brede stoep en groenstrook aan de waterkant. Om de hoek, op het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat, zijn talloze allerhande winkels en speciaalzaken te vinden. Tevens zijn er diverse leuke hippe cafés en restaurants binnen loopafstand te bereiken. Denk aan o.a; Gent a/d Schinkel, Lokaal v/d stad, Drovers Dog, Stadscafé Van Mechelen, Helder, Par Hasard, Bagels & Beans en Caffenation. Het Vondelpark ligt op circa 10 minuten lopen, het Museumplein op circa 10 minuten fietsen. Ook liggen het Amsterdamse Bos en de strandjes van de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer op slechts 10 minuten fietsen. Kinderopvang, speeltuinen en scholen zijn er in de nabije omgeving te vinden. En het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Diverse tram-, bushaltes en metrolijn 50 bevinden zich in de direct nabijheid (Heemstedestraat, Hoofddorpplein, Haarlemmermeerstation, Amstelveenseweg) richting o.a. het centrum. De twee treinstations, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid WTC liggen op respectievelijk 5 en 10 minuten fietsafstand. Tevens uitstekend gelegen ten opzichte van de Ring A10, A2 en A4; deze zijn met de auto binnen enkele minuten te bereiken. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering! Direct om de hoek is bewaakte buurt fietsenstalling. Kortom, een geweldige en centrale ligging met alles wat Amsterdam te bieden heeft binnen handbereik.

BIJZONDERHEDEN
- energielabel C
- bouwjaar 1933
- gelegen op eigen grond
- oplevering eind september
- compleet gerenoveerd in 2008
- mogelijkheid voor 2e slaapkamer
- strak gestuukte wanden en plafonds
- dubbele beglazing in houten kozijnen
- ruime privé berging op de zolderverdieping
- fraaie houten vloer door gehele appartement
- vrij uitzicht aan de voorzijde over de Westlandgracht
- ideaal gelegen m.b.t. winkels, cafés/restaurants in zuid
- gezellige woonkeuken aan het zonnige terras (vergund)
- uitstekend gelegen m.b.t. NS-station, tram, bus en uitvalswegen
- zonnig terras op het oosten met vrij uitzicht over de binnentuinen
- actieve VvE bestaande uit 4 leden professioneel beheerd met MJOP

*ENGLISH TEXT*

DESCRIPTION
Charming and bright 2/3-room apartment located on private land by the wide section of the Westlandgracht canal. It features a cozy kitchen-living room, a sunny terrace, unobstructed views, and a spacious private storage room. The apartment was fully renovated in 2008 and has a practical layout. The active VvE (owners' association) consists of four members and is professionally managed with a long-term maintenance plan. It is situated on a quiet and green street around the corner from Hoofddorpplein, Vondelpark, and Rembrandtpark. There is a large variety of deli shops and cozy cafes/restaurants in the immediate vicinity. In short, it is a turn-key 2/3-room apartment in a fantastic location!

LAY-OUT (see floor plan + alternative plan)
Through the communal staircase, the apartment on the first floor is reached. The entrance/hall of the apartment has space for a wardrobe and a storage room with connections for a washing machine and the central heating system. At the front, there is a spacious and sunny living room with three windows and a beautiful view of the Westlandgracht canal and the greenery. At the rear, there is a spacious and cozy kitchen-dining room with access to the sunny terrace (licensed). The spacious bedroom is situated at the back, and the terrace can be accessed through French doors. The modern bathroom is located in the middle of the apartment and is equipped with a floating toilet, a walk-in shower, a bathtub, and a washbasin. The entire apartment has a beautiful oak wooden floor, and there is a private storage room on the attic floor. Please see the alternative floor plan for creating an extra bedroom!

SURROUNDINGS
The apartment is situated in the Zuid district, in a quiet and child-friendly street with a broad sidewalk and green strip by the waterfront. Around the corner, on Hoofddorpplein and Zeilstraat, there are numerous shops and specialty stores of all kinds. There are also several trendy cafes and restaurants within walking distance, such as Gent a/d Schinkel, Lokaal v/d stad, Drovers Dog, Stadscafé Van Mechelen, Helder, Par Hasard, Bagels & Beans, and Caffenation. Vondelpark is about a 10-minute walk away, and the Museumplein is about a 10-minute bike ride away. The Amsterdamse Bos (forest) and the beaches of the Oeverlanden on the Nieuwe Meer are just a 10-minute bike ride away. Childcare, playgrounds, and schools can be found in the vicinity. The apartment is easily accessible by public transport. Several tram, bus stops, and metro line 50 are located in the immediate vicinity (Heemstedestraat, Hoofddorpplein, Haarlemmermeerstation, Amstelveenseweg), heading towards the city center, among other directions. The two train stations, Amsterdam Lelylaan and Amsterdam Zuid WTC, are respectively 5 and 10 minutes away by bike. It is also conveniently located to the A10, A2, and A4 highways; they can be reached within a few minutes by car. Parking in front of the door is usually possible. There is a guarded neighborhood bicycle parking lot just around the corner. In short, a great and central location with everything Amsterdam has to offer at your fingertips.

SPECIFICATIONS
- energy label C
- located on private land
- year of construction 1933
- possibility for a 2nd bedroom
- completely renovated in 2008
- delivery at the end of September
- double glazing in wooden frames
- smooth plastered walls and ceilings
- spacious private storage room on the attic floor
- beautiful wooden flooring throughout the apartment
- cozy kitchen-dining room with sunny terrace (licensed)
- unobstructed view at the front over the Westlandgracht
- ideally located with regard to shops, cafes/restaurants in the south
- excellent location with regard to train station, tram, bus and highways
- sunny east-facing terrace with unobstructed view over the inner gardens
- active VvE consisting of 4 members professionally managed with a maintenance plan
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder