Vorige | Volgende

Willem de Zwijgerlaan 86 huis 1056JT Amsterdam

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
41 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

***English translation below***
Licht en fijn 2-kamer appartement van 41 m2 gelegen op de bel-etage met een heerlijk balkon een ruime berging in het souterrain en een grote binnentuin.

Het appartement maakt deel uit van het markante wooncomplex Geuzenhof I en is gelegen aan de rustige zijde van de brede Willem de Zwijgerlaan, bekend om haar mooie oude platanen. Het complex Geuzenhof is gebouwd in 1935 en in de loop der tijd grootschalig gerenoveerd. Omstreeks 1990 zijn de ramen in de gehele woning vervangen en voorzien van dubbel glas. Ook zijn de gevels gereinigd en opnieuw gevoegd, de balkons vervangen en het dak vernieuwd.

Het appartementencomplex is rustig gelegen aan de rand van het centrum met veel groen en een uitgebreid aanbod van winkels, restaurants, cafés, de Ten Cate markt en de populaire overdekte foodmarket "Foodhallen". Op de fiets ben je in 5 minuten in de Jordaan, het Erasmuspark en het Westerpark. De woning is goed te bereiken per openbaar vervoer (tramlijnen 7,13 en 19), 10 minuten van Station Sloterdijk en via diverse uitvalswegen ben je zo op de Ringweg A-10 (S-105), A2, A4 en A9. Parkeren kan voor de deur op de openbare weg (betaald) en d.m.v. een vergunningensysteem.

INDELING
Via het gemeenschappelijke trappenhuis dat begint op de bel-etage, bereik je de voordeur. Via de entree/hal heb je toegang tot alle vertrekken. Aan de achterzijde is de slaapkamer met wastafel en een vaste kast en openslaande deuren naar het balkon op het oosten. Op het balkon kan je tot het begin van de middag genieten van de ochtendzon. Op het balkon is een ruime balkonkast geplaatst. De licht betegelde douche is bereikbaar vanuit de slaapkamer. De dichte keuken is in 2017 vernieuwd en heeft een mooi wit keukenblok met een houten werkblad en diverse inbouwapparatuur. Ook vanuit de keuken is het balkon bereikbaar. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer. De woonkamer is mooi licht door de grote ramen en verder is er nog een vaste kast. Vanuit de woonkamer heb je mooi zicht op de groenstrook met de oude platanen. Het toilet is bereikbaar vanuit de hal en is licht betegeld. De gehele woning is netjes onderhouden en er ligt een mooie laminaatvloer in de woonkamer, hal en slaapkamer. Alle vertrekken en kasten hebben karakteristieke houten paneeldeuren.

In de onderbouw van het complex bevindt zich een eigen berging, en een gemeenschappelijke berging. Vanuit de onderbouw kom je in de gemeenschappelijke binnentuin, die alleen toegankelijk is voor bewoners. De tuin biedt een veilige stallingsmogelijkheid voor (brom)fietsen en je kunt er in de zomer heerlijk zitten en ontspannen. Met een oppervlakte van 8400m2 en een lengte van 220 meter is de binnentuin voor stadse begrippen heel groot. De tuin stamt uit 1933 en is oorspronkelijk ontworpen door Mien Ruys, waardoor het ook een bijzonder gemeentelijk monument is. De binnentuin wordt momenteel opnieuw ingericht. De renovatie wordt afgerond in het voorjaar van 2023 en is te volgen op instagram.com/geuzenhof1tuin/. Het nieuwe ontwerp van Copijn Landschapsarchitecten vind je op: youtube.com/watch?v=m_0d0bNNLMU

Kortom: in dit appartement woon je zowel centraal in de stad als in een rustige en groene leefomgeving.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1935
- 41 m2 woonoppervlak exclusief balkon en berging (NEN 2580)
- Ruime individuele berging van 3.5 x 1.55 meter en tevens is er een gemeenschappelijke berging
- Mooie keuken uit 2017
- CV combiketel uit 2017, onderhouden door de VvE
- Hele appartement heeft dubbel glas
- Het hele appartement heeft (cellulose)-vloerisolatie
- Energielabel D, afgegeven op 28 november 2022
- Mooie laminaatvloer
- In 2015 is het dak vernieuwd

VvE
- VvE Geuzenhof I
- Administrateur is Rappange VvE beheer
- De servicekosten zijn € 75,37 per maand
- Ruim reservefonds aanwezig

Erfpacht
- De Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2016 zijn van toepassing
- Het huidige tijdvak loopt t/m 31-08-2058
- De canon is € 917,76 per jaar en is fiscaal aftrekbaar
- Na 2058 zal de canon € 674,22 per jaar bedragen plus een inflatiecorrectie


***English translation***
Nice, well-lit two room apartment, first floor, 41 m2, with a lovely balcony, ample storage space in the basement, and a large shared courtyard garden.

The apartment is part of the striking residential complex Geuzenhof I, located on the quiet side of the Willem de Zwijgerlaan, a wide street known for its beautiful old plane trees. The Geuzenhof was built in 1935 and extensively renovated over time. Around 1990 all windows were double-glazed. Over the years, the facades were also cleaned and repointed, the balconies replaced and the roof renewed.

The apartment complex is situated in a quiet neighbourhood at the edge of the city centre, with plenty of green spaces and a wide range of stores, restaurants and bars nearby, as well as the daily outdoor market in the Ten Katestraat and the popular indoor food court ‘Foodhallen’. The Jordaan, Erasmus Park and Westerpark are all just a 5 minute bike ride away, and it’s 10 minutes by tram to train station Sloterdijk. There is a nearby tram stop for several lines (7,13 and 19) and a quick route to the A10 ringroad (S-105) provides access to the A2, A4 and A9. There is paid parking out front, for which a permit can be obtained.

FLOOR PLAN
The outer front door offers access to the communal staircase, where the apartment’s front door is at ground level. The front door opens onto the hallway connecting all the rooms. The kitchen and bedroom are at the rear, the bedroom containing a sink and a built-in cupboard in addition to French doors opening to the balcony. This balcony, facing east, enjoys sunlight until early afternoon. The tiled shower is accessed from the bedroom. The closed kitchen, which also offers access to the balcony, was renovated in 2017 and boasts a beautiful white kitchen unit with a wooden worktop and various built-in appliances. The living room, also containing a built-in cupboard, is at the front of the house and enjoys ample daylight from the large windows, which offer a nice view of the green area and the old plane trees outside. The toilet is accessed from the hallway. The entire apartment is well maintained and the living room, hallway and bedroom are fitted with a nice laminate floor. All rooms and closets have characteristic wooden panel doors.

There is a private and a common storage room in the basement of the building. The basement contains a backdoor giving onto the enclosed courtyard garden, which is accessible to residents only, thus offering secure storage for bicycles and mopeds as well as a place to sit and relax in the summer. With a length of 220 meters and a surface area of 8400 m2 this courtyard is very large by city standards. Its garden was originally designed in 1933 by Mien Ruys and contributes to the building’s status as a special municipal monument. The courtyard garden is currently being fitted with a new design. The renovation will be completed in the spring of 2023 and can be followed at instagram.com/geuzenhof1tuin/. The new design by Copijn Landscape Architects can be found at: youtube.com/watch?v=m_0d0bNNLMU

In short: this apartment offers living near the city centre, yet in a quiet and green environment.

Details:
- Built in 1935
- 41 m2 living space, excluding balcony and storage room (NEN 2580)
- Spacious individual storage room of 3.5 x 1.55 meters, as well as a common storage room
- Beautiful kitchen from 2017
- Central heating boiler from 2017, maintained by the homeowner association
- double glazing in all windows
- cellulose floor insulation for the entire apartment
- Energy label D, issued on 28 November 2022
- Beautiful laminate flooring
- The roof has been renewed in 2015

Homeowner association (VvE)
- VvE Geuzenhof I
- Administrator Rappange VvE
- Service costs € 75.37/month
- Ample reserve fund

Ground lease
- The General Provisions of the Municipality of Amsterdam of 2016 apply
- The current period runs until 08\31\2058
- The ground rent (‘canon’) is € 917.76 per year and is tax deductible
- After 2058 the ground rent will be € 674.22 per year plus inflation correction
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
41 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Geuzenbuurt

Geuzenbuurt De Geuzenbuurt ligt in Amsterdam-West tussen de Jan Evertsenstraat, de Admiralengracht, de Jan van Galenstraat, de Kostverlorenkade en het Westelijk Marktkanaal. De buurt werd vroeger de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt genoemd en ligt middenin wat in de volksmond ook wel De Krommert wordt genoemd. De Jan Eef: een levendige straat De Geuzenbuurt, met de drukke en levendige ‘Jan Eef ‘ als middelpunt, is een mix aan (exotische) eettentjes, bars, restaurants en cafés. Maar ook andere middenstand en ondernemingen zijn niet weg te denken. Van opticiens, tot tatoeagezaken en schoenmakers, je kunt het zo gek niet bedenken, je vindt het op De Jan Eef. Veel jongeren in de Geuzenbuurt De Geuzenbuurt heeft ongeveer 7000 inwoners en 3665 eengezinswoningen. Veel van de woningen, die voornamelijk particulier bezit zijn, zijn de afgelopen jaren onder handen genomen en daardoor in goede staat. Uiteraard worden de huizen niet altijd bewoond door gezinnen, maar ook vaak gedeeld door studenten en andere woningdelers. Het grootste gedeelte van de inwoners van de Geuzenbuurt is tussen de 23 en 39 jaar oud. Daarnaast zijn er veel kleine kinderen. Hierdoor heeft de wijk niet alleen een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels, maar ook een leuke mix aan bewoners. Een nadeel hiervan is dat bewoners vinden dat de cohesie in de buurt wat omhoog zou kunnen. De Krommert De Geuzenbuurt ligt in het deel van Amsterdam dat ook wel de Krommert wordt genoemd – genoemd naar de Krommert, een voormalige watergang tussen de Admiralengracht en de Kostverlorenvaart, waar ook de Krommertstraat naar vernoemd is. Op de plek van de Willem de Zwijgerlaan vervolgde vroeger de Kostverlorenvaart zijn weg, maar werd in de jaren twintig gedempt. Daarvan overgebleven is de vrij toegankelijke binnentuin in de Geuzenbuurt. Deze bevindt zich op de open ruimte tussen de huizen van de Admiraal de Ruijterweg en de Maarten Harpertszoon Trompstraat.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder