Vorige | Volgende

Wogmeer 105 ged. 1643NH Spierdijk

Vraagprijs € 350.000 

Bouwjaar
1885
Woonoppervlakte
66 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
10.785 m²

Omschrijving

Wonen in een woonvereniging op een buitengewone plek tussen Hoorn en Alkmaar…

Een plek waar bewoners oog voor elkaar hebben en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dat is wonen in Woonvereniging De Nieuwe Proef! Een schitterende boerderij, gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, waar in 2002 door een groep enthousiaste pioniers het idee is ontstaan om deze boerderij bewoonbaar te houden door haar met meerdere huishoudens te gaan bewonen. Momenteel voeren de bewoners van de 8 woonruimtes ieder een eigen huishouden binnen De Nieuwe Proef, verder zijn er gemeenschappelijke ruimtes om te wonen en te werken en het gemeenschappelijke erf. Er wordt hier volop vanuit duurzaamheidsperspectief gehandeld. De stolp wordt verwarmd door de warmtepomp en er zijn in totaal 140 zonnepanelen.

Kom binnen
Via een groot trappenhuis in het hart van de stolp, komt u bij de hoogst gelegen woonruimte in de nok. Een lichte en vooral ruimtelijke leefruimte waar het heerlijk wonen is. Vanuit de woonkamer is er een schitterend uitzicht door het extra grote Velux dakraam over het erf en de oneindigheid van de landerijen. In de woonkamer met de open keuken is de constructie van de stolp prachtig in het zicht gebleven. Via een trap bereiken we de drie slaapkamers en de badkamer. Tijdens de verbouwing in 2011 is de derde slaapkamer gerealiseerd. De badkamer is functioneel en heeft een wastafel en douchecabine. In de woonruimte zijn veel ‘slimme’ opbergruimtes gecreëerd. De gezamenlijke ruimtes in de stolp bestaan uit onder andere een grote leefkeuken, de dars waar een gezellige ontmoetingsruimte/ woonkamer is gerealiseerd, het trappenhuis en een badruimte.

Buiten
Het gezamenlijke erf en opstallen liggen rondom de stolp. Aan de voorzijde zijn meerdere fijne plekken gecreëerd zowel op een terras onder de leibomen als op de vlonder aan het water. Aan de achterzijde zijn er de siertuinen en een wilde bloemen- en grassentuin. Ook is er de ''Moezerij’’ waar elk lid wordt uitgenodigd om werkzaamheden te verrichten voor het kweken van groenten en fruit voor eigen consumptie. Om even lekker weg te mijmeren is er zelfs het ‘filosofenpad’ waar u uw gedachten de vrije loop kunt laten gaan terwijl u over het terrein wandelt. Verder zijn er onder andere de bijschuur met een tweetal vriezers waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. In de bijschuur heeft iedere bewoner ook eigen bergruimte. Ook is hier de warmtepomp te vinden.

In de ''Twickelboet’’ staat al het tuingereedschap voor het onderhouden van het terrein. ''Het chateau’’ herbergt 6 verwarmde ruimtes met wifi. Deze ruimtes worden gebruikt door de leden van de gemeenschap als praktijk-/werk-/logeer en hobbyruimte.

Het gebruik van al deze ruimte gaat in goed overleg met de woongemeenschap. Hierin is flexibiliteit en een goede onderlinge afstemming van groot en essentieel belang. Een nieuwe bewoner kan op voorhand geen aanspraak maken op een ruimte anders dan de privé woonruimte. Bij elke nieuwe bewoner vindt opnieuw een afweging plaats door de ledenvergadering, waarbij de belangen van de nieuwkomer gelijkwaardig meegewogen worden. Ook voor de paardenliefhebber zijn hier volop mogelijkheden voor het hobbymatig houden van paarden; er is een inloopstal en een paardenbak aanwezig, deze dient nog te worden opgeknapt.

Omgeving
Op deze landelijke plek kent ieder seizoen haar eigen schoonheid. Spierdijk is een gezellig en gemoedelijk dorp tussen Hoorn en Alkmaar. Uw boodschappen kunt u doen in het nabijgelegen winkelcentrum de Vijverhof in De Goorn, binnen 15 minuten rijden bent u in het grote winkelcentrum ‘Middenwaard’ in Heerhugowaard en binnen 20 minuten bent u in het centrum van Hoorn. Verenigingen zoals de tennis- of voetbalvereniging treft u in de nabije omgeving. Aan de overzijde vindt u ‘Golfbaan Spierdijk’. Binnen een paar minuten bent u op de naastgelegen A7 richting Leeuwarden of Amsterdam.

De Nieuwe Proef - Cohousing Community
De stolpboerderij is omstreeks 1885 gebouwd en werd in 1954 grondig verbouwd tot ‘graslandproefboerderij’. In 2002 werd de stolp eigendom van Woon-werkvereniging De Nieuwe Proef. De stolp met dubbel vierkant was toen al groot, maar voor de nieuwe functie werd een aantal gebouwen bijgeplaatst, die De Nieuwe Proef goed kon gebruiken. Twee jaar na de koop nam de verbouw een aanvang. De Nieuwe Proef begon met een groep van vijf deelnemers die buiten wilden wonen. Doel was (gemeenschappelijk) wonen en werken te combineren en te leven met respect voor mens en milieu. Er werden gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd, maar ieder kreeg ook een zelfstandige woonruimte.

Perceeloppervlakte De Nieuwe Proef: 10.785 m²
Woonoppervlakte woonruimte: 66 m²
Bouwjaar stolp: ca. 1885
Verbouwjaar stolp: ca. 2003
Voorbouwing woonruimte: 2011

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1885

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
66 m²
Perceeloppervlakte
10.785 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder