Vorige | Volgende

Zeeburgerkade 276 1019HL Amsterdam, Architectenbuurt

Bouwjaar
1988
Woonoppervlakte
113 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Aan het water van de Entrepothaven, in voormalig pakhuis, ruim appartement (113 m²) op de bel-etage over de volle diepte van het pand. De woonkamer met open keuken en terras (17,6m²) liggen aan de Zuidzijde en grenzen aan een fiets- en groenstrook. De grote slaapkamer aan de Noordzijde kijkt weids uit over water. Daartussen: een kleine slaapkamer, een open ruimte geschikt te maken als derde slaapkamer en een badkamer en wc. Privé berging (4,8m²) én parkeerplaats op de begane grond. Verkeersluwe omgeving. Erfpacht afgekocht tot 2035. Eeuwige erfpacht aangevraagd.

De zeven voormalige pakhuizen uit 1901 zijn eind jaren 1980 verbouwd zijn tot woonappartementen met op de begane grond bergingen en parkeerplaatsen en daarboven diverse typen woonappartementen. In het middendeel van deze pakhuizen zijn atria gemaakt. De toegangsdeuren van de appartementen liggen aan deze atria. Het appartement Zeeburgerkade 276 maakt deel uit van het pakhuis (en VvE) ‘Dinsdag’ bestaande uit 55 appartementen. De voorzijde (Noord) ligt aan het weidse water van de Entrepothaven. De achterzijde ligt op het Zuiden en grenst aan een groen- en fietsstrook.

Zeeburgerkade 276 is van het grootste type appartement in de pakhuizen aan de Zeeburgerkade. Het ligt op de eerste woonlaag en loopt van voor- tot achtergevel. De entree van het appartement is een lange gang, grenzend aan het lichte atrium, in het middendeel van het appartement. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met open (en gedateerde) keuken en het terras op het Zuiden. Aan de achterzijde, met uitzicht op de Entrepothaven, ligt de grote slaapkamer. In het middendeel, grenzend aan het atrium, bevindt zich een tweede slaap/werkkamer. Aan de andere zijde van het atrium ligt een grote ruimte, nu nog in open verbinding met de gang, die relatief eenvoudig af te sluiten is tot (derde) slaapkamer. Daarnaast ligt de (eenvoudige) badkamer en de aparte wc. Op begane grond zijn de privéberging en eigen parkeerplaats. Onder het laaddek aan de voorzijde van het gebouw zijn parkeerplekken voor bewoners en bezoekers.

Het appartement ligt in een verkeersluwe omgeving. Afgezien daarvan is het appartement goed bereikbaar per auto. De uitvalswegen naar de ring A-10, de Piet Heintunnel of Schellingwouderbrug, zijn nabij.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-01-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
113 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder