Vorige | Volgende

Zomerstraat 9 1109AV Amsterdam, Dorp Driemond

Bouwjaar
1960
Woonoppervlakte
69 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
176 m²

Omschrijving

Wij bieden een ruime eengezinswoning aan gelegen in het idyllische dorpje Driemond. De woning heeft een ruime woonkamer, drie slaapkamers en een grote tuin aan de achterzijde. Ideaal voor startende gezinnen! Deze voormalige huurwoning dient geheel gerenoveerd te worden; een echte kluswoning voor de aanpakkers!

Grijp jij deze kans met beide handen aan? Neem gauw contact op met onze makelaars!

Indeling
Begane grond: entree, hal met meterkast, toilet , trapopgang naar de eerste verdieping, trapkast en toegang tot de woonkamer en de keuken. De woonkamer is ruim en licht met aan de voorzijde uitzicht op de brede straat en achter op de grote tuin. Vanuit de dichte keuken heb je toegang naar de achtertuin.

Eerste verdieping: via de overloop heb je toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn ruim en licht en volwaardige kamers te noemen. Door de mooie ruimtes is deze woning naar ieders wens in te richten De badkamer is betegeld in een lichte kleurstelling en voorzien van een douche, wastafel en aansluiting voor de wasmachine.

Tweede verdieping: via een trap bereik je de ruime zolderverdieping. Hier hangt de cv ketel. Door hier een dakkapel te plaatsen zou hier een eventuele vierde slaapkamer te realiseren zijn.

Bijzonderheden
- afgekochte erfpacht tot 30-06-2049
- bouwjaar ca. 1960;
- gratis parkeren op de openbare weg;
- centrale verwarming;
- bewoning voor eigen gebruik, m.u.v. de ouder/kind situatie;
- zelfbewoning-, ouderdomsclausule,- en anti-speculatiebeding;
- voormalige huurwoning: vaste project notaris, Lubbers en Dijk te Amsterdam;
- energielabel aanwezig.
- kluswoning.

Omgeving
De woning is gelegen in stadsdeel Zuidoost in het dorpje Driemond, in de nabijheid van een school, sport voorzieningen op loopafstand en gratis parkeren voor de deur. De bereikbaarheid is goed, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer; het is op fietsafstand van treinstation is Weesp en Diemen. Tevens ligt ook de metro halte Gein op fietsafstand. In de direkte omgeving treft u veel bos aan. Maar ook sportvelden zijn in de nabije omgeving, Langs het Gein kunt u heerlijk fietsen. Hier vindt u nog de rust, groen en spelende kinderen op straat.

Locatie
Driemond is een dorp dat tot augustus 1966 onderdeel was van de gemeente Weesperkarspel in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Daarna werd het voorlopig voor 12 jaar aan de gemeente Amsterdam toegewezen om in 1978 definitief te worden geannexeerd. Sinds 1987 werd het een onderdeel van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Driemond telt ongeveer 620 huizen en circa 1500 inwoners. Globaal grenst Driemond in het Noorden aan het Diemerbos in de Gemeenschapspolder, in het Zuiden aan het tot Abcoude gemeente de Ronde Venen behorende Gein, in het Westen aan het Gaasperpark en in het Oosten aan Weesp.

De naam Driemond heeft zijn oorsprong in de drie riviertjes die samenkomen bij het dorp: het Gein, de Gaasp en het Smal Weesp. De laatste twee riviertjes maken deel uit van de Weespertrekvaart, waarover de Brug Driemond ligt, die op zijn beurt weer onderdeel is van wat vroeger de Keulsche Vaart werd genoemd. Oorspronkelijk was Driemond een buurtschap binnen de gemeente Weesperkarspel met als naam "De Geinbrug". In 1961 kreeg het, gezien de grootte die het inmiddels had gekregen, de status van dorp en veranderde de naam in Driemond.

Bij de kruising van het Gein en de Gaasp, bij de Geinbrug, bevindt zich de enige bushalte van het dorp waar GVB lijn 49 stopt en een verbinding geeft met Weesp en Amsterdam Bijlmer-Arena alleen maandag tot en met vrijdag overdag. Buiten deze tijden kent Driemond geen openbaar vervoer meer. Alleen op zaterdag overdag is er nog een alternatief met Connexxion lijn 122 die aan de overzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal een halte heeft en een verbinding geeft met Station Weesp of Nigtevecht op 8 minuten loopafstand van het dorp.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-11-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
69 m²
Perceeloppervlakte
176 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Driemond

Driemond is een gemoedelijk dorp en het oudste bewoonde deel van Amsterdam-Zuidoost. De naam Driemond verwijst naar de drie riviertjes die er samenkomen: het Gein, de Gaasp en het Smal Weesp. In Driemond wonen 1.500 mensen in een dorpse omgeving met veelal rijtjeshuizen. Veel van de bewoners zijn in Driemond geboren en getogen. De Driemonders zijn actief en organiseren regelmatig buurtactiviteiten. Sportieve Amsterdammers kennen de Geinloop, waar jaarlijks 1.600 lopers aan deelnemen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder